Διετή συμφωνία για χρηματοδότηση και χρέος ζήτησε η Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ

0
Νέα συμφωνία για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, με ταυτόχρονη αναδιάθρωση του χρέους, πρότεινε η Αθήνα.

Η ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζει πως από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. «Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», διαμηνύει.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής», επισημαίνει το Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που ήθελαν το νέο σχέδιο συμφωνίας της Αθήνας να μην περιλαμβάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ουσιαστικά η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα προς τον ESM είναι μια πρόταση λύσης του ελληνικού ζητήματος χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με το αίτημα για πλήρη κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό, η Ελλάδα προσπαθεί ουσιαστικά να απαγκιστρώσει τις διαπραγματεύσεις από το ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι η επιμονή του ΔΝΤ σε μέτρα που αποτελούν "κόκκινες γραμμές" για την ελληνική κυβέρνηση εμπόδισαν πολλές φορές τις διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα.

Η πρόταση έρχεται λίγες ώρες ποοτού εκπνεύσει το ελληνικό πρόγραμμα και η Ελλάδα αθετήσει πληρωμή δόσης 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ.

Να σημειωθεί πάντως ότι και το ίδιο το Ταμείο έχει επισημάνει ότι αθέτηση πληρωμής της δόσης δεν συνιστά αυτόματα χρεοκοπία για την Ελλάδα.

Για την ώρα δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία σχετικά με τα μέτρα που θα ζητηθούν ή θα δοθούν από πλευράς της Ελλάδας προκειμένου να υπάρξει αυτή η συμφωνία με τον ESM και εφόσον βέβαια αυτή γίνει δεκτή από τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !