Νίκος Κουρής: Στην Ελλάδα έχουμε τα μάτια μας αγκυλωμένα σε ένα παρελθόν

0
Ο Νίκος Κουρής σε συνέντευξή του μίλησε για την οικονομική κρίση και στο πού υστερεί ο Έλληνας.

Στην Ελλάδα της κρίσης, κάτι δεν κάναμε σωστά πριν έρθει αυτή;


Ακριβώς! Κάτι έγινε λάθος. Και στο θέατρο, βλέπουμε ενδεικτικά ότι συμβαίνει παντού. Στο ποδόσφαιρο. Τη πολιτική. Στο δημόσιο τομέα. Όλα δεν πάνε καλά! Στην Ελλάδα, είναι τρομερό! Στην Ελλάδα, είναι σαν να μη λειτουργεί τίποτα! Τα προβλήματα τα δέχεσαι. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Δεν σου λέω, πως την κάνω τέλεια. Αλλά, αν είσαι στραμμένος σε αυτή, και έχεις παράλληλα τα προβλήματα σου, μπορεί οι ίδιες οι δυσκολίες να σου δίνουν δύναμη. Αν έχεις μόνο το πρόβλημα, και όλο είναι λάθος στη δουλειά σου και δεν λειτουργεί, κάτι πρέπει να αλλάξεις στη διοίκηση και την οπτική του πράγματος που θέλεις να πραγματώσεις.

Πού υστερεί ο Έλληνας;

Δεν έχουμε τα μάτια στραμμένα προς ένα μέλλον. Έχουμε τα μάτια μας αγκυλωμένα σε ένα παρελθόν. Μαζί και τη ψυχή και τη καρδιά, στραμμένα στο παρελθόν. Το επικαλούμαστε κατά το δοκούν, όποτε μας συμφέρει. Δεν μπορούμε να έχουμε μια καλή σχέση του εαυτού μας, με την
πραγματικότητα.

Είμαστε συνέχεια μέσα σε ένα ψέμα. Ένα ψέμα φιλοδοξίας και ονείρων που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα. Όνειρα για μεγαλοπιασίματα, απάτες, από παράλογες υλικές, νεοπλουτίστικες απαιτήσεις.

Δίχως πνευματικότητα και προσωπική καλλιέργεια. Όταν λέω προσωπική καλλιέργεια, εννοώ να έχω μια σχέση με τη πραγματικότητά μου. Τη δική μου. Όχι αυτή που θα ήθελα. Να βλέπω τον διπλανό μου. Να μην είμαι αποκομμένος στο δικό μου προσωπικό όνειρο, θέλοντας να πατήσω πάνω σε όλα, για να αγοράσω ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και να πετύχω στη δουλειά μου. Αυτός ο φαύλος κύκλος που βρήκε έκφανση και υλοποιήθηκε στα δάνεια», δήλωσε στο «outnow».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !