Κρατερός Κατσούλης:Το κοινό δεν άφησε την εκπομπή μας για να πάει στον Ant1!

0
Επειτα απο έναν γεμάτο, θεατρικά και τηλεοπτικά, χειμώνα, ο ηθοποιός που ετοιμάζεται για την πρώτη του εμφάνιση στην Επίδαυρο, στον ρόλο του Μενέλαου, στις «Τρωάδες», μας μιλάει για τον ρόλο του αλλά και για τους «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1 και την εκπομπή που παρουσιάζει μαζί με την Κατερίνα Καραβάτου στο Epsilon.

Το καλοκαίρι ο Κρατερός Κατσούλης θα πατήσει για πρώτη φορά την ορχήστρα της Επιδαύρου, με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, «έργο πολιτικό δίχως κάθαρση», ένας «μεγάλος θρήνος για την απώλεια», που παρουσιάζεται στις 3 και 4 Ιουλίου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. «Είναι ένα όνειρο, αισθάνομαι μεγάλο δέος. Η Επίδαυρος για μένα αποτελεί έναν ιερό τόπο, έναν τόπο μνήμης, τέχνης και πολιτισμού, "ποτισμένο" με την ενέργεια των ανθρώπων που πέρασαν από εκεί όλους αυτούς τους αιώνες. Αποτελεί το σημαντικότερο θέατρο όπου μπορεί ο ηθοποιός να παίξει αρχαίο δράμα».

Υποδύεται τον Μενέλαο, βασιλιά της Σπάρτης, ο οποίος επισκέπτεται τις σκηνές των αιχμάλωτων γυναικών στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, μετά την άλωση της πόλης, για να παραλάβει την Ωραία Ελένη. «Υπάρχει μεγάλη ένταση και συναισθηματική φόρτιση καθ΄ όλη τη διάρκεια του έργου. Η είσοδος του Μενέλαου δημιουργεί αποφόρτιση σε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά κατάσταση. Δεν είναι αστείος από γραφή. Μάλλον άγριος και αδυσώπητος είναι, όπως είναι η εξουσία που έχει καταστρέψει και κυριεύσει τα πάντα. Βλέπουμε έναν άνακτα αιχμάλωτο στα δίχτυα το έρωτα. Να μην μπορεί να ξεφύγει από αυτήν τη γυναίκα. Γιατί η Ελένη είναι πολύ πιο δυνατή από τον Μενέλαο».

Η τηλεοπτική παρουσία του μέσα στη σεζόν υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη. Εισιτήριο για του χρόνου πήραν οι «Συμμαθητές», η καθημερινή σειρά του ANT1 στην οποία ο Κρατερός Κατσούλης υποδύεται τον Παύλο Καββαθά, έναν οικογενειάρχη που εργάζεται στην εταιρεία του πεθερού του και έχει παράλληλη σχέση με την Τατιάνα, τη διευθύντρια εμπορικού. Πρόκειται για μια «πολύ ωραία δουλειά από κάθε άποψη... Τα πολύωρα καθημερινά γυρίσματα, η παρέα που κάναμε μεταξύ μας, μας έκαναν να νιώθουμε σαν... συμμαθητές, κι ας μην είμαστε συνομήλικοι! Ελπίζουμε να γνωρίσει την ίδια ανταπόκριση η σειρά και του χρόνου» τονίζει. Τι να περιμένουν οι τηλεθεατές από 'δώ και στο εξής; «Οι ήρωες συνδυάζονται με έναν τρόπο, εντέλει, και συμβαίνουν διάφορες μικρές ανατροπές».
Ωστόσο, πέρα από τη συμμετοχή του στους «Συμμαθητές» ο Κρατερός Κατσούλης είχε να πετύχει έναν διαφορετικό στόχο: την παρουσίαση πρωινού μαγκαζίνο. Ως οικοδεσπότης, μαζί με τη σύζυγό του Κατερίνα Καραβάτου έβαλαν στοίχημα να αλλάξουν την οπτική μας για τα τηλεοπτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου και το πέτυχαν. Από τη συχνότητα του «Ε TV» το αγαπημένο ζευγάρι μπήκε «Στα καλά καθούμενα» στα σπίτια μας και μας κέρδισε με τη ζεστασιά, την αμεσότητα και την πρότασή του σχετικά με το τι σημαίνει «ψυχαγωγία». Το ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί και του χρόνου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της επιτυχίας της. «Η επιτυχία της εκπομπής οφείλεται στους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν γι' αυτό τον σκοπό, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Η ομάδα κατάφερε να βρει τους ρυθμούς της και τους κώδικές της».

Αισθάνομαι δέος που θα παίξω στην Επίδαυρο
Πώς είδε την έλευση της Μαρίας Μπεκατώρου με το «Πρωινό ΣουΚου» στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στον ANT1; «Είναι ωραίο να γίνονται κι άλλες εκπομπές στην ίδια ζώνη, για να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία και να έχει να επιλέξει ο τηλεθεατής. Μας κρατά σε εγρήγορση και μας βάζει στη διαδικασία ενός συναγωνισμού, με την καλή έννοια, αφού ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο παρουσίασης. Η θεματολογία μπορεί να μην είναι πολύ διαφορετική στη βάση της -σίγουρα υπάρχουν θέματα που διαφέρουν- αλλά η προσέγγιση είναι που κάνει κάτι διαφορετικό. Τα νούμερα έδειξαν ότι δεν έφυγε το κοινό από μας για να πάει στον ANT1. Οι εκπομπές κράτησαν τους θεατές τους», υποστηρίζει ο Κρατερός Κατσούλης.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκπομπής έπαιξε το ότι «ήταν κάτι που πιστέψαμε από την αρχή: εφόσον μπορούμε καλά μεταξύ μας, μπορούμε να κάνουμε και τους άλλους να περάσουν καλά μαζί μας. Αυτή ήταν η ιδέα, η χημεία κρατήθηκε, η διαδικασία πέτυχε και συνεχίσαμε να περνάμε καλά». Η Κατερίνα Καραβάτου βρισκόταν στο στοιχείο της. Για τον Κρατερό Κατσούλη όλο αυτό ήταν κάτι καινούργιο. «Δεν ένιωσα καθόλου περίεργα. Απλώς, έπρεπε να μάθω κάποιους καινούργιους κανόνες. Αισθάνθηκα ασφαλής γιατί είχα την Κατερίνα (Καραβάτου) δίπλα μου. Εκείνη ως αρχηγός και ως εμπειρότερη ήξερε τη δουλειά. Εγώ έπρεπε απλώς να παρακολουθώ, να συμμετέχω και να είμαι εν εγρηγόρσει για να μπορώ να αντεπεξέλθω. Και νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο πήγαμε πολύ καλά».

Η Κατερίνα Καραβάτου είναι ο «αρχηγός» στην εκπομπή. Είναι έτσι και στο σπίτι; «Εκεί οι ρόλοι εναλλάσσονται. Κανείς δεν έχει μόνο έναν ρόλο, γιατί είναι πολύ κουραστικό και πολύ άδικο. Ο ρόλος δεν είναι μόνο χαρά. Είναι και ευθύνη». Ο ρόλος του μπαμπά του ταιριάζει; Πώς αισθάνεται όταν κρατά στην αγκαλιά του την 3,5 ετών κορούλα του, Αέλια; «Το μοναδικά σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Είναι το σημαντικότερο που υπάρχει. Η κόρη μου Αέλια είναι η ζωή μου».

Πηγή:tvεθνος

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !