Ο εκπληκτικός λόγος του Μιχάλη Ζαμπίδη για την πορεία των 24 χρόνων του!

Nessun Dorma
0
Συνέντευξη τύπου δόθηκε εχθές Πέμπτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εν όψει του αγώνα kick boxing του Σαββάτου 27 Ιουνίου ανάμεσα στον Μιχάλη Ζαμπίδη και τον Steve Moxon, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος του μεγάλου Έλληνα πρωταθλητή. 

Πρώτα δόθηκε ο λόγος στον φιλοξενούμενο αθλητή του μεγάλου αθλητικού event. Ο σπουδαίος Αυστραλός πρωταθλητής Steve Moxon δήλωσε ''Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστώ το Iron Challenge by Coca Cola Zero που με έφερε εδώ στην Ελλάδα. Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα. Είμαι εδώ μόλις 48 ώρες και είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ την Ακρόπολη, την πόλη της Αθήνας και την αγορά της Πλάκας. Ανέβηκα στον Ιερό Βράχο, ένιωσα μεγάλη έμπνευση και είδα ότι είναι μία πολύ όμορφη χώρα!

Είναι τιμή μου που αντιμετωπίζω τον Ζαμπίδη και ιδίως το γεγονός ότι είναι ο τελευταίος του αγώνας. Για αυτόν τον αγώνα είχαμε μιλήσει πριν από δύο περίπου χρόνια και είμαι χαρούμενος που θα γίνει πραγματικότητα και μάλιστα μπροστά στο ελληνικό κοινό που αγαπάει το kick boxing! Ανυπομονώ για αυτό.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης από την άλλη πλευρά, κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά να περιγράψει με ένα λόγο μεστό σε νοήματα και συναισθήματα την προσωπική του πορεία που μετράει 24 ολόκληρα χρόνια. Δείτε όσα δήλωσε:

''Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που είναι εδώ σήμερα, που στηρίζει αυτόν τον τελευταίο αγώνα, νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη.

Το ’92 που ξεκίνησα, το kick boxing δεν υπήρχε καν στο χάρτη, όμως τόλμησα να ονειρευτώ, να κοιτάξω ψηλά με το κεφάλι χαμηλά πάντα, τόλμησα να μην πιστέψω αυτά που μου είπαν και με προγραμμάτισαν ότι δεν μπορώ να κάνω, γιατί τελικά μπορούσα. 

Πολλές οι δυσκολίες στην Ελλάδα, όμως έμαθα πως ανάλογα το κίνητρο αποδυναμώνεται η θυσία. Έμαθα να πάσχω για την επιβίωσή μου από το σύνδρομο της Λερναίας Ύδρας: όταν μου έκοβαν ένα κεφάλι, έβγαζα άλλα δύο. Δεν τα παράτησα ποτέ. Όταν έτρεχα θυμάμαι στα αμπέλια στην Παλλήνη και οραματιζόμουνα ότι παίζω για παγκόσμιους τίτλους και κερδίζω και ότι βγαίνει ο εθνικός ύμνος εκεί ψηλά και η σημαία κυματίζει, όταν ξύπναγα απ’ αυτό το όραμα ένα δάκρυ έτρεχε, γιατί έλεγα ‘’πώς εγώ, ένα παιδάκι από την Παλλήνη χωρίς υποδομή, χωρίς υποστήριξη, χωρίς τίποτα, θα μπορούσα να τα καταφέρω’’.

 Όμως με όραμα, πίστη υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, προσευχή και φυσικά ατελείωτη αγάπη και ρομαντισμό, στα 19 μου χρόνια ταξίδεψα στην Αυστραλία, στην άλλη άκρη του κόσμου, έριξα τον παγκόσμιο πρωταθλητή νοκ- άουτ και όταν τον έβλεπα εκεί κάτω σκεφτόμουνα ‘’αυτό έχει συμβεί ή θα ξυπνήσω στα αμπέλια στην Παλλήνη;’’ Όταν ξύπνησα το πρωΐ απ’ τον αγώνα, ήμουνα μαύρος στα πόδια μου από τα χτυπήματα, υπέφερα τόσο πολύ, είχα τόσο γλυκό πόνο που έλεγα ‘’αυτός ο πόνος είναι αληθινός, αποκλείεται να είναι όνειρο’’. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα.

2015, φτάνουμε εδώ, ν’ αγωνιστώ με έναν απ’ τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Χαίρομαι ιδιαίτερα. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Δεν θα μπορούσα να παίξω με έναν λιγότερο καλό παίκτη στο τελευταίο ματς. Έχω προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και είμαι πανέτοιμος να ριχτώ στην τελευταία μάχη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.''

Ο προπονητής του Αυστραλού αθλητή Dave Ashmore ανέφερε ''Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ, για αυτόν τον αγώνα με τον Μιχάλη Ζαμπίδη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στη χώρα σας για πρώτη φορά. Γνωρίζει για την Ελλάδα εξαιτίας των στενών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες στην πατρίδα του τη Μελβούρνη. Ο Στηβ έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ για αυτόν τον αγώνα, είναι ένας καταπληκτικός αθλητής και περιμένει με ανυπομονησία αυτόν τον αγώνα.''

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Μιχάλη Ζαμπίδη Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ''Εγώ απλά θέλω να πω ότι ο Μιχάλης είναι πανέτοιμος για αυτόν τον αγώνα. Τα υπόλοιπα στο ρινγκ. Ευχαριστώ.''

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης πρόσθεσε  ‘’Όση ώρα άκουγα το Moxon να λέει ότι χάρηκε που πήγε στην Πλάκα και είδε την Ακρόπολη, είναι τεράστια η τιμή μου που εδώ μέσα κυλάει ελληνικό αίμα και το DNA μου είναι ελληνικό, όλα αυτά που βλέπουνε όλοι από όλο τον κόσμο και θαυμάζουνε τά ‘χουμε μέσα μας. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ και είμαι πανέτοιμος να γυρίσω το διακόπτη και να τα δώσω όλα αυτά, όλο αυτό το DNA, το οποίο θεωρώ ότι έχει μνήμη που αναδύεται στα δύσκολα, στις μάχες μέσα, ανυπομονώ να το ανοίξω λοιπόν και το Σάββατο 27 Ιουνίου με μεγάλη μου χαρά να δώσω την τελευταία μου μάχη. Ευχαριστώ.’’

Τέλος η μάνατζερ του Μιχάλη Ζαμπίδη κ.Τόνια Φουσέκη ανέφερε μία ιδιαίτερη παράμετρο του 
επικείμενου αγώνα λέγοντας πως ''αυτός ο αγώνας έχει έναν ακόμη συμβολικό χαρακτήρα, γιατί ο Μιχάλης Ζαμπίδης αγωνιζόταν πολλά χρόνια στην Αυστραλία, έγινε γνωστός εκεί και ήθελε να κλείσει την καριέρα του με έναν Αυστραλό αντίπαλο, πέρα απ’ το γεγονός ότι ο Steve Moxon είναι ένας πάρα πάρα πολύ καλός αντίπαλος.''

Αυτές ήταν οι βασικές δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ενώ έγινε γνωστό πως στην εκδήλωση θα βρεθεί για να αναλάβει το μουσικό και τραγουδιστικό μέρος ο coach του The Voice Μιχάλης Stavento και οι Dead Prezz.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
14:00 Pre Games
19:30 Main Games, οπότε και ξεκινάει η διοργάνωση και
22:15 Μιχάλης Ζαμπίδης VS Steve Moxon με τηλεοπτική μετάδοση από τον Αντ1.


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη συνέντευξη τύπου




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !