Γιατί εκ των προτέρων το ¨Mega με Μία¨ είχε να αντιμετωπίσει ένα αδιέξοδο?

1
Εξαρχής το εγχείρημα ¨Μάρκος Σεφερλής:Στην πρωινή ζώνη¨ έμπαζε από παντού και ο λόγος
είναι απλός.Ο συγκεκριμένος παρουσιαστής είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μόνο δύο δρόμους.Ο ένας ήταν να υπηρετήσει το κλασσικό πρωινό,χωρίς παραλλαγές και ο άλλος ήταν να δημιουργήσει μία νέα ανατρεπτική εκπομπή που δεν θα θύμιζε καμία άλλη πρωινή εκπομπή του παρελθόντος (σκετς,θεατρικές συνεντεύξεις,σάτιρα)

Ότι και αν από τα δύο αποφάσιζε να ακολουθήσει ο Μάρκος ή το Mega,η πρωτιά δεν θα ήταν ένας εφικτός στόχος.Και αυτό διότι από τη μία η εκπομπή δεν έχει τα φόντα να ακολουθήσει την κλασσική και πεπατημένη συνταγή.Ο Μάρκος δεν μπορεί να κάνει σκληρό gossip,αφού δεν επιθυμεί να χαλάσει τις σχέσεις του με συναδέλφους του,με τους παρουσιαστές που τον καλούν στις εκπομπές τους,αλλά και με τους τραγουδιστές που συχνά-πυκνά τους παρακολουθεί στα μουσικά κέντρα που εμφανίζονται.Στη συνέχεια και το γυναικείο θέμα δεν μπορεί να παρουσιαστεί πετυχημένα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα,αφού ο Μάρκος θέλει να είναι ο κυρίαρχος του πρωινού και να μη δίνει παραπάνω βήμα στην Έλενα Τσαβαλιά.Έτσι και στα γυναικεία θέματα ο Μάρκος είναι παρών με αποτέλεσμα μέσω των αστείων και του σχολίων-ατακών που λέει να χάνεται η ουσία του θέματος και η τηλεθεάτρια να γυρίζει κανάλι.Να επιλέγει το πρωινό του Ant1,που το γυναικείο θέμα το παρουσιάζει μόνη της η γυναίκα Φαίη Σκορδά,η οποία έχει εξειδικευτεί σε αυτού του τύπου τη θεματολογία.Τέλος και κανονική συνέντευξη δεν θα μπορούσε να στήσει,αφού δεν διαθέτει τις δημοσιογραφικές γνώσεις να εκμαιεύσει πράγματα από τον καλεσμένο του,αλλά και δεν μπορεί να βρει τρόπο να πιέσει για κάποια παραπάνω πληροφορία.Όσες φορές έχει προσπαθήσει να επιμείνει σε κάποιες ερωτήσεις,έχει δεχθεί αρνητική αντίδραση από το συνομιλητή του και έτσι η κουβέντα χάνει το ενδιαφέρον της.Κάτι τέτοιο που δεν συμβαίνει με το Γιώργο Λιάγκα,που συνήθως σε ότι ρωτάει(και δεν ρωτάει και τα κλασσικά πράγματα) παίρνει ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

 Από την άλλη ένα πρόγραμμα με θεατρικά στοιχεία θα είχε ενδιαφέρον στην αρχή,ωστόσο στην πορεία η επανάληψη θα έκανε κακό.Θα ήταν αδύνατο κάποιος τηλεθεατής να έχει τη ψυχική δύναμη να παρακολουθεί κάθε μέρα επί 3 ώρες μία εκπομπή σαν θεατρική παράσταση.Είναι εξαιρετικός ο Μάρκος Σεφερλής,όταν ο κόσμος τον βλέπει μία φορά το χρόνο στο θέατρο ή έστω από τις επιθεωρήσεις που προβάλλονται στην τηλεόραση μία φορά το μήνα.Το καθημερινό θα ήταν αδύνατο να στηθεί,αφού και ο ίδιος θα στέρευε από ατάκες,αλλά και το κοινό θα είχε χάσει το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπο του,αλλά και προς το concept του.

Εν κατακλείδι,συμπεραίνουμε πως από την αρχή η εκπομπή βρισκόταν σε ένα αδιέξοδο και πια αυτό αποτυπώνεται και στην πράξη.Τα νούμερα έχουν πέσει πάρα πολύ και η ψαλίδα με τον Αντ1 έχει ανοίξει αρκετά.Το ερώτημα είναι όμως είναι αν αξίζει να υπάρχει και δεύτερη σεζόν.

Tα συμπεράσματα δικά σας...

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Είναι αυτό που λέμε ότι ένας ηθοποιός είναι λάθος να κάνει τον παρουσιαστή σε καθημερινή βάση, ειδικά όταν το μόνο όπλο που έχει είναι το χιούμορ. Άλλο να κάνει ένας ηθοποιός ένα παιχνίδι μια φορά την εβδομάδα όπως η Σμαράγδα ή μια μουσική εκπομπή όπως ο Σπύρος Παπαδόπουλος και άλλο αυτό που κάνει τόσο καιρό ο Σεφερλής. Προτιμούσα τον Κωστόπουλο στο πρωινό και ας υπήρχαν κάποια προβλήματα. Από το Φλεβάρη και μετά ο Κωστόπουλος είχε σταθεροποιηθεί σε ικανοποιητικά νούμερα και ας μην είχε τέτοια στήριξη από το ΜΕΓΚΑ. Ενώ ο Σεφερλής έχει μονίμως φθίνουσα πορεία και το Μέγκα του έχτισε μια πρωινή εκπομπή στα μέτρα του ενώ και το βραδινό σόου δεν βλέπεται. Ας καταλάβει το Μέγκα επιτέλους ότι η τόση προώθηση στο Σεφερλή και στον Ουγγαρέζο κάνει κακό και σε αυτούς αλλά και σε εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !