Εντυπωσιακό: τα ελληνικά νίκησαν τα greek-lish! Η συμβολή των Ράδιο Αρβύλα!

Nessun Dorma
0

Όποιος μπαίνει καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να δει μία εντυπωσιακή αλλαγή που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια για να μην πω τους τελευταίους μήνες! Πλέον, βλέπουμε ελληνικά γράμματα και όχι greek-lish! Στα 100 μηνύματα που διαβάζει κανείς, τα 98 είναι σε ελληνικά και τα 2 γραμμένα με ξένα γράμματα. Αυτό ισχύει για το twitter , το instagram, το facebook, το youtube, αλλά και για τα σχόλια στα διάφορα site. Δεν είναι μακριά ο καιρός που το κοινό των παραπάνω ''διαδικτυακών πλατειών'' χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα με ξένα γράμματα και οι Ράδιο Αρβύλα παρακαλούσαν τους χρήστες λέγοντας ''να γυρίσετε το πληκτρολόγιο στα ελληνικά''.

Αυτό έγινε και τώρα η ταχύτητα ανάγνωσης είναι πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι ήταν πριν, αφού πριν, για να διαβάσεις ένα μήνυμα ή σχόλιο, σου έπαιρνε πιο πολύ χρόνο κι απ' το δίσκο της Φαιστού!

Τελικά αξίζει να αγωνίζεσαι για κάτι, ακόμη και σήμερα, το 2015, για κάτι που χαλάει την ομορφιά της πανέμορφης ''μητέρας'' ελληνικής γλώσσας. Μιας γλώσσας μαγικής, που ακόμη και οι ξένοι την διαβάζουν κατά το ήμισυ, αφού έχουμε κοινά γράμματα. Μόνο συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν και το υλοποίησαν!

Δείτε το βίντεο-εκστρατεία υπέρ της ελληνικής γλώσσας των Ράδιο Αρβύλα, που είχε ανέβει τον Μάϊο του 2011 στο youtube. Χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια για να γίνει η αλλαγή. Όταν η τηλεόραση είναι κάτι παραπάνω από τηλεόραση και οι εκπομπές κάτι παραπάνω από εκπομπές...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !