DIGEA:«Απόλυτα νόμιμες οι διαδικασίες για την παραχώρηση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος»

0
Απόλυτα νόμιμες και διαφανείς ήταν οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την απόδοση -από Ανεξάρτητη Αρχή- ψηφιακών τηλεοπτικών συχνοτήτων, υπογραμμίζει η εταιρία «Digea».
Απορρίπτοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, η εταιρία σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι η διαγωνιστική διαδικασία, η μέθοδος τιμολόγησης και η διάρκεια υλοποίησης του έργου, έγιναν με ευρωπαϊκούς όρους, μετά από δημόσιες διαβουλεύσεις έξι μηνών και προστατεύουν τις μικρές τηλεοπτικές παραγωγές.
«Η εμμονή κάποιων για ακόμη υψηλότερο τίμημα για την απόδοση του τηλεοπτικού φάσματος, γεγονός πρωτοφανές για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, θα είχε μόνο θύμα την πολυφωνία και τους αδύνατους οικονομικά τηλεοπτικούς σταθμούς. Κατά συνέπεια το δημόσιο συμφέρον», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της.

Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, εξέφρασε στη Βουλή πρόθεση να ζητήσει έρευνα για το θέμα, υποστηρίζοντας πως η σημερινή κυβέρνηση βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων.
Για μεθοδεύσεις σκοπιμότητας, κατηγορεί την κυβέρνηση η «Digea», και επισημαίνει ότι η πρακτική που ακολουθήθηκε, είχε στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση της πολυφωνίας, και τη δυνατότητα τηλεοπτικών παραγωγών τοπικού περιεχομένου.

Η εταιρία επισημαίνει ακόμη, πως το τηλεοπτικό της σήμα καλύπτει παραπάνω περιοχή από όσο ορίζει η σύμβαση, κάτι που -όπως σημειώνει- έχει επιβεβαιώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.


star

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !