Η ολική επιστροφή των τηλεπαιχνιδιών!

2
Μετά και την επιστροφή του ιστορικού «Τροχού της τύχης» στο Star μπορούμε πλέον να μιλάμε για ολική επαναφορά των τηλεπαιχνιδιών στην ελληνική τηλεόραση. Πλέον κάθε κανάλι έχει το τηλεπαιχνίδι του, ενώ για την επόμενη σεζόν, αν και ακόμη είναι σχετικά πρόωρο, σχεδιάζονται αρκετά νέα παιχνίδια για να καλύψουν μεγάλο ποσοστό του προγράμματος σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά. Μεσολάβησε ένα διάστημα στη διάρκεια του οποίου το τηλεπαιχνίδι απαξιώθηκε, εγκαταλείφθηκε ως είδος, καθώς η μυθοπλασία ήταν η νούμερο 1 επιλογή της παραγωγής, όμως τώρα πλέον κάθε κανάλι θέλει το τηλεπαιχνίδι του. Οπως σχολιάζουν στελέχη των καναλιών και της παραγωγής, η ψυχαγωγία, που είναι και η κινητήριος δύναμη των διαφημιστικών πακέτων, δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί μόνο από σειρές, οι οποίες μάλιστα κοστίζουν πολύ. Επιπλέον το κενό που δημιουργήθηκε από τα ξεπερασμένα πλέον τουρκικά σίριαλ χαμηλού κόστους πρέπει να καλυφθεί. Αυτό έρχονται να καλύψουν παιχνίδια γνώσεων, τύχης ή συνδυασμού και των δύο. Οι αιτήσεις των υποψηφίων παικτών καταφθάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στα γραφεία των εταιρειών παραγωγής καθώς, πέρα από τη χαρά και την ψυχαγωγία, η συμμετοχή μπορεί, αν αποδειχθεί και τυχερή, να αποφέρει σημαντικά κέρδη, τα οποία στους καιρούς που διανύουμε είναι επιθυμητά.

Ο τηλεοπτικός χάρτης
Το πρώτο που μπήκε στη σύγχρονη αρένα ήταν το «Ακου τι είπαν» στον Alpha. Το κανάλι επέλεξε έναν έμπειρο και ταλαντούχο στο είδος, τον Χρήστο Φερεντίνο, και κατάφερε να κερδίσει μια ζώνη δύσκολη όπως η απογευματινή. Το τηλεπαιχνίδι που συνδυάζει απλές γνώσεις με χιούμορ και τύχη αυτή τη στιγμή έχει κατακτήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, κατά μέσον όρο 723.000 τηλεθεατές που το παρακολουθούν σε καθημερινή βάση και μερίδιο τηλεθέασης  23%. Επιπλέον η βραδινή εκδοχή του με καλεσμένους καλλιτέχνες και εκπροσώπους της σόουμπιζ σημειώνει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στο prime time. Ηδη το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει πάρει το πράσινο φως και για την επόμενη σεζόν.

Στο Mega το πείραμα που εφαρμόστηκε είχε συνδυασμό διασήμων και απλών τηλεθεατών και τιτλοφορείται «Celebrity Game night». Με συστατικά το παιχνίδι της παρέας, το χιούμορ και τον συνδυασμό διαφορετικών μεταξύ τους ανθρώπων, το παιχνίδι που παρουσιάζει η Σμαράγδα Καρύδη έχει ένα πιστό κοινό 660.000 τηλεθεατών κατά μέσον όρο και μερίδιο τηλεθέασης στη ζώνη του prime time όπου και προβάλλεται 17,2%.

Πού ποντάρουν
Ο Γιάννης Ζουγανέλης αποδέχθηκε τον ρόλο του παρουσιαστή στο «Hot Seat» του Σκάι, μια εκδοχή του πολύ γνωστού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», ποντάροντας ουσιαστικά στη γνώση η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά κέρδη για όσους την κατέχουν. Το παιχνίδι δεν δείχνει να έχει την ορμή του παρελθόντος σε εντυπώσεις και σε νούμερα, ωστόσο έχει καταφέρει ως τώρα να κρατά σταθερό τον μέσο όρο του με 301.000 τηλεθεατές και 7,7% μερίδιο.

Με προβλήματα, λάθη και όχι και τόσο επιτυχημένα αποτελέσματα γίνεται και η προσπάθεια της ΝΕΡΙΤ να μπει στο «παιχνίδι» ποντάροντας στη γεωγραφία. Καθημερινά προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι «Κάθε τόπος μια ιστορία» με παρουσιαστή τον Ρένο Χαραλαμπίδη, ο οποίος θέτει ερωτήματα για τους τόπους, την ιστορία και τον πολιτισμό περιοχών της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο εντυπωσιακό και τα νούμερα συμβαδίζουν με αυτά που σημειώνει η πολύπαθη δημόσια τηλεόραση το τελευταίο διάστημα. Ετσι συγκεντρώνει μόλις 145.000 τηλεθεατές κατά μέσον όρο και μερίδιο 3,7%.

Στο Star, τέλος, επέστρεψε την τελευταία εβδομάδα «Ο τροχός της τύχης». Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την ένδοξη πορεία του με παρουσιαστή τον Γιώργο Πολυχρονίου και την εντυπωσιακή Κρίστα στο πλευρό του. Τώρα την παρουσίαση ανέλαβε ο νεαρός Πέτρος Πολυχρονίδης ενώ μαζί του είναι το μοντέλο Τζούλια Νόβα, γνωστή και ως κλώνος της Δούκισσας Νομικού. Αν και είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και εκτιμήσεις καθώς το παιχνίδι διανύει τις πρώτες ημέρες της τηλεοπτικής πορείας του, εν τούτοις πολύ δύσκολα θα καταφέρει να προσεγγίσει το αποτέλεσμα που πετύχαινε ο πληθωρικός G Poly επί της οθόνης. Η πρεμιέρα του παιχνιδιού είχε μέσο όρο τηλεθέασης περίπου 10%, ποσοστό που αυξήθηκε στην πορεία και την Τετάρτη 25 Μαρτίου έφτασε το 12%.


Σμαράγδα Καρύδη, παρουσιάστρια του «Celebrity Game night» (Mega)
«Ο κόσμος έχει ανάγκη για ψυχαγωγία»
«Η επιτυχία του παιχνιδιού οφείλεται στο ότι ο κόσμος βλέπει κάποιους ανθρώπους όπως δεν τους έχει ξαναδεί. Βλέπει διάσημους να τσαλακώνονται, να παίζουν, να αδιαφορούν για την εικόνα τους. Το έχει ανάγκη αυτό ο κόσμος, τη χαρά και το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαία πάντως αυτή η επιστροφή των τηλεπαιχνιδιών γενικότερα και αυτό φάνηκε από το ότι επέστρεψε ακόμη και "Ο τροχός της τύχης"! Είναι τόσο δυναμική γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ψυχαγωγία του κόσμου. Αφού τα σίριαλ κοστίζουν, είναι πολύ πιο εύκολο λοιπόν για ένα κανάλι να επενδύσει σε ένα τηλεπαιχνίδι, το οποίο είναι και αρκετά φτηνό».


Χρήστος Φερεντίνος, παρουσιαστής του «Ακου τι είπαν» (Alpha)
«Προϊόν που κάνει κύκλους»
«Το τηλεπαιχνίδι είναι ένα είδος ψυχαγωγικής τηλεόρασης διαχρονικό το οποίο κάνει κύκλους. Ανήκει σε αυτή την κατηγορία των τηλεοπτικών προϊόντων τα οποία έρχονται και φεύγουν. Τώρα διανύουμε την εποχή που τα κανάλια έστρεψαν και πάλι το βλέμμα τους σε αυτό. Φυσικά ένας από τους βασικούς λόγους είναι και το γεγονός ότι πρόκειται για οικονομική παραγωγή, για ένα φτηνό τηλεοπτικό προϊόν το οποίο κοστίζει πολύ λιγότερο σε σχέση με τη μυθοπλασία. Αυτό όμως που αξίζει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι για να πετύχει πρέπει να γίνει σωστά και σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες: ο τρόπος παρουσίασης, το τηλεοπτικό περιβάλλον, η παρέα, το περιεχόμενο. Στην εποχή μας άλλωστε υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις και το κοινό πλέον είναι υποψιασμένο, έχει δει πολλά, δύσκολα το αιφνιδιάζεις. Ο κόσμος θέλει να περνάει καλά και αυτό είναι σημαντικό. Οπως επίσης αναζητά πια προγράμματα τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν και τα παιδιά δίχως πρόβλημα. Ε, το τηλεπαιχνίδι ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. και η αφορμη για την ολικη επιστροφη των τηλεπαιχνιδιων ειναι σιγουρα η επιτυχια του celebrity game night.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλα κανανε και επεστρεψαν...
    μην Ξεχναμε και το ακου τι ειπαν μαζι με το celebrity game night οπως και το hot seat που κανανε την αρχη....
    να ερθουν κι αλλα μπορουν? σε καθε καναλι καθημερινα να εχει καλυτερα θα ειναι!
    Μακαρι και τα show να επιστρεψουν μας λειπιουν και αυτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !