H Νίκη Παλληκαράκη στο Face2Face του tvnea: ''Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς έναν μικρότερο άνδρα!''

Μαρία Μέντη
0

Η Νίκη Παλληκαράκη μιλά αποκλειστικά στο Face2Face του tvnea.com για την επιτυχία που γνωρίζει ως ‘’Βάλια Βαρνέζη’’, για την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αλλά και για το αν θα έκανε σχέση με διαφορά ηλικίας.

- Πως σας πετυχαίνουμε σε αυτή τη φάση της ζωής σας;
Μετά το Πάσχα θα αντικαταστήσω την Ρένια Λουιζίδου στο Θέατρο Αλίκη στην ‘’Ντόλλυ την προξενήτρα’’ καθώς θα συνεχίσουν οι παραστάσεις για όλο το Μάιο.

- Αν και πήρατε το πτυχίο σας στην Ιατρική αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική. Υπήρξε κάποια στιγμή που μετανιώσατε γι’ αυτή σας την επιλογή;
Όχι, καθόλου. Παρόλο που ήταν σημαντικές αυτές οι γνώσεις  έχασα πολύ χρόνο αλλά ήταν δική μου απόφαση οπότε καλώς έπραξα.

- Φέτος πρωταγωνιστείτε στη ‘’Δικαίωση’’ ως Βάλια Βαρνέζη.  Τι είναι ‘’Δικαίωση’’ για σας;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις για πολλά πράγματα αυτή την έννοια. Όσον αφορά το επαγγελματικό κομμάτι για την τεράστια στροφή που έκανα το ότι συνεχίζω να υπάρχω στο χώρο και το ότι μου δίνονται τόσο σημαντικές ευκαιρίες και στην τηλεόραση και στο θέατρο και στον κινηματογράφο δικαιώνει την απόφασή μου και το πάθος μου γι’ αυτή τη δουλειά.

- Πως απολαμβάνεται την επιτυχία που γνωρίζεται στη ‘’Δικαίωση’’;
Είμαι από τους ηθοποιούς που μου αρέσει να υπάρχει αυτή η αγάπη από τον κόσμο, με χαροποιεί δεν θα πω ψέματα. Χαίρομαι, κυρίως, πάρα πολύ όταν τους έχω πείσει για την αλήθεια αυτού του ρόλου.   

- Όταν σας προτάθηκε ο ρόλος είχατε ενδοιασμούς μήπως δεν σας αποδεχτεί ο κόσμος σαν ‘’κακιά’’ αφού σας έχουμε συνηθίσει σε τελείως διαφορετικούς ρόλους;
Όχι καθόλου το ακριβώς αντίθετο μάλιστα και αυτό το χρωστάω στον Δημήτρη Αρβανίτη. Ήταν ένας τόσο ακραίος, ιδιαίτερος και ωραίος ρόλος, υποκριτικά ενδιαφέρον για μένα, που πολύ σπάνια θα μου εμπιστευόντουσαν κάτι τέτοιο. Το θεωρώ μεγάλο καλλιτεχνικό δώρο αυτό που μου έκανε ο Δημήτρης.

- Σας βοηθάει αυτός ο ρόλος να εκδηλώσετε κάποια δικά σας σκοτεινά ένστικτα που δεν θα μπορούσατε να τα κάνετε στον πραγματικό κόσμο;
Αυτό είναι ίσως και το ψυχοθεραπευτικό κομμάτι της δουλειάς μας  για εμάς τους  ηθοποιούς καθώς ψάχνουμε μέσα μας κομμάτια πολύ καταπιεσμένα, πράγματα που εν δυνάμει όλοι είμαστε ικανοί να κάνουμε αλλά ο καθένας λειτουργεί με βάση  το αξιακό του σύστημα.

- Ποιο είναι το συστατικό εκείνο που χαρίζει τη μακροβιότητα σε ένα θεατρικό έργο;
Νομίζω η αλήθεια του γι’ αυτό και αγαπώ πάρα πολύ τα έργα των αρχαίων Ελλήνων κλασσικών. Αυτό που με γοητεύει είναι ότι όλες οι σκέψεις, όλα τα συναισθήματα, όλες οι αποφάσεις έχουν κάτι το Μεγάλο, κάτι απόλυτο, Μεγάλο, διαχρονικό, παγκόσμιο. Καταπιάνεται δηλαδή με ανθρώπινες σκέψεις και συναισθήματα στο Μεγαλείο τους και αυτό είναι εξαιρετικά γοητευτικό. Γι’ αυτό και τα κείμενα αυτά υπάρχουν χιλιάδες χρόνια.

- Πως αποφορτίζεστε μετά από ένα γύρισμα ή μια παράσταση;
Νομίζω δεν είχα ποτέ αυτή την ανάγκη, αυτό δηλαδή που πολλοί συνάδελφοι λένε ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν μετά από ένα δραματικό ρόλο, εγώ αυτόματα μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητά μου. Αυτό που έχω ανάγκη είναι να ξεκουραστώ.

- Πως νιώσατε την πρώτη φορά που είδατε τον εαυτό σας στην τηλεόραση;
Ήμουν ακόμη στην δραματική σχολή στο τελευταίο έτος και έκανα τα ‘’Βαμμένα κόκκινα μαλλιά’’ του Κώστα Κουτσομύτη. Νιώθεις περίεργα, δεν σου αρέσει τίποτα πάνω σου, θεωρείς ότι όλα τα κάνεις λάθος. Από τη μια πλευρά σου αρέσει αλλά από την άλλη είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου.

- Είστε 20 χρόνια στο χώρο έχετε κάνει φιλίες;
Έχω κάνει πολύ σημαντικές φιλίες και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτές. Είναι οικογενειακές πλέον αυτές οι σχέσεις.

- Πως έχετε καταφέρει να κρατάτε την προσωπική σας ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας;
Νομίζω άμα αυτό θέλεις να το κάνεις, έχω δει στην πράξη, ότι και οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι και οι πάντες το σέβονται. Είναι επιλογή μας αν θέλουμε να το προβάλλουμε ή όχι, Αυτή τη στιγμή δεν κρίνω κανέναν. Ο καθένας όπως νομίζει λειτουργεί εγώ έχω τις δικές μου απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι δεν σέβεσαι τους δικούς σου ανθρώπους. Επειδή εγώ βρίσκομαι στα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι υποχρεωμένος να το υποστεί αυτό ο άλλος. Αν βάλεις τα όριά σου κανένας δεν σε ενοχλεί, όλοι σε σέβονται.

- Στις ‘’Επτά θανάσιμες πεθερές’’ είχατε ενσαρκώσει μια ηρωίδα που έκανε σχέση με ένα μικρότερο άνδρα. Εσείς θα κάνατε σχέση με διαφορά ηλικίας;
Το σημαντικότερο συστατικό στον έρωτα έτσι όπως το έχω εγώ στο μυαλό μου είναι η χημεία ανάμεσα στα δύο άτομα, οπότε είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς έναν μικρότερο άνδρα. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι εύκολο μετά να διατηρηθεί η συντροφικότητα καθώς μπαίνουν άλλα πράγματα στη μέση. Αλλά δεν το θεωρώ απίθανο να συμβεί εξάλλου με ενοχλεί το γεγονός ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό ένας άνδρας να κάνει σχέση με μία πολύ μικρότερή του κοπέλα ενώ μια γυναίκα θα την ειρωνευτούν και θα την κοιτάξουν περίεργα.

- Πως κρίνετε την πολιτική κατάσταση που επικρατεί. Πιστεύετε θα αλλάξει κάτι;
Θέλω να το ελπίζω γιατί δεν νομίζω ότι έχω άλλη δυνατότητα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος αλλιώς θα καταστραφούμε. Δεν μπορώ να σας πω αν είμαι αισιόδοξη δεν ξέρω πια αλλά νομίζω πρέπει να τα καταφέρουμε. Αν δούμε και από την ιστορία μας σε παρόμοιες καταστάσεις τα πράγματα δεν κινήθηκαν πολύ καλά αν δεν τα καταφέρουμε θα γίνουν πολύ πιο άσχημα και άγρια τα πράγματα.  

- Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σας φόβος;
Προσπαθώ να παλεύω τους φόβους μου και θεωρώ ότι τα καταφέρνω. Όταν δεν φοβάσαι τους φόβους σου γίνεσαι πιο δημιουργικός, πιο ψύχραιμος.

- Πέρα από την ΄΄Δικαίωση΄΄ και την ‘’Ντόλλυ την προξενήτρα’’ ετοιμάζεται κάτι άλλο αυτή την περίοδο;
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι. Απέρριψα πολλές προτάσεις στο θέατρο λόγω των γυρισμάτων και νιώθω πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ στο θέατρο σε μια τόσο ωραία παράσταση έστω και για ενάμιση μήνα. Παράλληλα, θα ολοκληρωθούν και τα γυρίσματα της ‘’Δικαίωσης’’ και ελπίζω μετά να βρεθεί κάτι εξίσου καλό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !