Η αντίρρηση του Κοσμά Βίδου για την ¨Εθνική Ελλάδος¨!

0

Γράφει ο Κοσμάς Βίδος:

Οικονομικοί μετανάστες που ζουν υπό καθεστώς φόβου, γυναίκες μόνες, γυναίκες καταπιεσμένες,
γυναίκες κακοποιημένες, ακροδεξιοί σύζυγοι, παραστρατημένοι έφηβοι, παιδιά με αναπηρία, ομοφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι με αναπηρία, λαμόγια και οι «καλοσιδερωμένες» σύζυγοι αυτών που συναγωνίζονται τα στεφάνια τους σε λαμογιά, διαψευσμένες ελπίδες σε μια τραχιά καθημερινότητα... Τελικά η μεγαλύτερη αδυναμία της «Εθνικής Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη πηγάζει από την ανάγκη του να μιλήσει για τα πάντα μέσα σε ένα επεισόδιο που διαρκεί μία ώρα. Και για τον ρατσισμό, και για τον φασισμό, και για την ομοφοβία, και για τη διαφθορά, και για την κατάθλιψη, και για τη μοναξιά στις διαπροσωπικές σχέσεις, και για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, και, και, και...

Το αποτέλεσμα είναι ένα φλύαρο συνονθύλευμα από κοινωνικές καταγγελίες που κουράζει και αποδυναμώνει την αρχικώς τίμια προσπάθεια για ένα σίριαλ που εμπνέεται από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την κοινωνία της κρίσης και της απόγνωσης, και διαφοροποιείται από τις περισσότερες εγχώριες ψυχαγωγικές παραγωγές που μοιάζουν να εκπέμπουν από άλλη χώρα.

Η «Εθνική Ελλάδος» παραμένει αδιαμφισβήτητα μια αξιοπρεπής πρόταση για μια σειρά που εναλλάσσει το δράμα με την κωμωδία ψυχαγωγώντας το ευρύ κοινό αλλά και προσφέροντας την ίδια στιγμή αφορμή για προβληματισμό. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη αν ο δημιουργός της δεν είχε απολέσει το μέτρο, αν δεν είχε χαθεί σε έναν κυκεώνα κοινωνικών και ηθικών προβληματισμών και αν δεν γινόταν τόσο διδακτικός.

Για να σταθούμε όμως και στα θετικά, παραμένει αξιέπαινη η τόλμη του να καταπιαστεί με θέματα που παραμένουν ταμπού ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι και η συνεισφορά των πρωταγωνιστριών του: η Σμαράγδα Καρύδη, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ (την ερμηνεία της οποίας ξεχωρίζω), η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Μαριέλλα Σαββίδου (στον υπερβολικά γκροτέσκο ρόλο της Στάλως με την κυπριακή ντοπιολαλιά, της οποίας γίνεται κατάχρηση τελευταίως στην ελληνική τηλεόραση) έχουν αγαπήσει τους χαρακτήρες που ερμηνεύουν και αυτό φαίνεται. Εκείνοι που δεν έχουν αγαπήσει τις τέσσερις πρωταγωνίστριες είναι οι επί του φωτισμού, αν κρίνω από τα κακοφωτισμένα πλάνα τους.

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !