Βίσση, ο Λιάγκας & η μπουζουκο-νοοτροπία των λουλουδιών: Άσε μας...

Γιώργος Τζοβάρας
0
Ναι ναι η γνωστή Άννα Βίσση, που δουλεύει στα μεγαλύτερα νυχτερινά κέντρα εδώ και πολλά χρόνια. Μήπως μας... τρολάρει;
«Θα ήθελα να ξανακάνω δουλειά ως τραγουδίστρια, όχι κάτω από τις παλιές συνθήκες και σαφώς δε θα ήθελα να υπάρχουν λουλούδια. Αυτά μου συμβαίνουν σε ξένες χώρες, εκεί που δεν τους είναι καθόλου εύκολο ν’ αποβάλουν τη συνήθεια. Δε μ’ αρέσει πια η λογική του "κάθομαι στο πρώτο τραπέζι και κάνω το προσωπικό μου show off". Αυτά τα ταξικά, μ’ ενοχλούν! Εκτός αυτού, όταν κανείς παίρνει στα σοβαρά αυτό που κάνει, δεν είναι ωραίο να του πετούν λουλούδια ή πράγματα που μπορεί να τον πονέσουν» δήλωσε η Άννα Βίσση στο «HELLO!» σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει σε κάποια «πίστα».
Η απάντηση ήρθε από τον Γιώργο Λιάγκα, το πρωί της Τετάρτης στο «Πρωινό»: «Και μένα δεν μου αρέσει η λογική να κάνω πρωινάδικο. Περνάω καλά, όμως, γιατί βγάζω λεφτά από το πρωινάδικο. Το να φτύνω κάτι που με έχει στηρίξει, μου έχει κάνει καριέρα, με έχει αγαπήσει ο κόσμος μέσω αυτού, μου 'χει δώσει λεφτά, πλούτη και δόξα, για μένα είναι τουλάχιστον (απαράδεκτο). Για μένα η επιδειξιομανία με τις πουράκλες και τα λουλούδια, το ίδιο ξεδιάντροπη ήταν και σε εποχές ευμάρειας και σε εποχές κρίσης. Το ίδιο είναι για μένα! [...] Λες ψέματα όμως! Δεν είναι ότι δεν αισθάνονται καλά τώρα. Είναι ότι φοβούνται το ΣΔΟΕ» είπε χαρακτηριστικά.
Αφού λοιπόν σας «μύησα» στο θέμα, λέω να σας εκφράσω μερικές σκέψεις μου, «αμοντάριστες» - δεν μπορώ να τις βάλω σε τάξη, μην με ρωτάς.
- Όντως, είναι λίγο «αστείο» να λέει η Αννούλα η Βίσση -την οποία έχουν ράνει με χιλιάδες λέλουδα κατά το παρελθόν- ότι θα επέστρεφε σε πίστα ΜΟΝΟ αν δεν είχε λουλούδια και ότι αυτό την ενοχλούσε και το θεωρούσε show off. Τόσα χρόνια, δηλαδή, που έβγαζε τα απίστευτα νυχτοκάματα μέσα σε ένα τέτοιο εργασιακό «περιβάλλον», δεν την ενοχλούσε; Τώρα το θυμήθηκε;
- Είναι, επίσης, αρκετά αστείο να δηλώνει η Αννούλα (η Βίσση, ντε) ότι την ενοχλούν «αυτά τα ταξικά». Όλοι αυτοί οι μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και τα «επιφανή» στελέχη που τα «έσπαγαν» στα πρώτα τραπέζια, δεν ήταν του... κύκλου της; Φίλοι, γνωστοί, συνεργάτες και, όπως το λέω, του κύκλου της; Με ποιον έβγαινε, δηλαδή, η Βίσση για ποτό; Με την κ. Βάσια, που είναι δασκάλα στην Καισαριανή;
- Από την άλλη, αναγνωρίζω το δικαίωμα καθενός στο να ωριμάζει και να αλλάζει (ίσως) τον τρόπο που σκέφτεται. Να νιώθει την ανάγκη να εξελίξει το επάγγελμά του και να το κάνει υπό άλλες συνθήκες. Να θέλει να ξεφύγει απ' ότι έκανε παλιά, να εκφραστεί διαφορετικά. ΟΚ, το δέχομαι. Αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη, άργησε λίγο. Τριάντα (τουλάχιστον) χρόνια είναι στο κουρμπέτι, δεν μπορούσε να το σκεφτεί λίγο νωρίτερα; Είχε τη δύναμη να πει «όχι» στον επιχειρηματία που της... επέβαλλε τα λουλούδια και της υποβάθμιζε την τέχνη. Ή μήπως το σκέφτηκε τώρα, τυχαία, που υπάρχει οικονονική στενότητα; Με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεσαι «ένα» με τον κόσμο που έχει προβλήματα, απλώς λαϊκίζεις.
- Συμφωνώ με Λιάγκα, αυτή η αισθητική ή σου ταιριάζει ή όχι. Δεν έχει τόσο να κάνει με την οικονομική κατάσταση. Το ανεκδιήγητο «show» με τα λουλούδια στα μπουζούκια ήταν και είναι «κενό». Είναι σαν τους followers στο Instagram, όσους περισσότερους έχεις τόσο πιο... celebrity είσαι. Έτσι και στα μπουζούκια, όσα πιο πολλά πανέρια αγοράσεις τόσο πιο «γαμάουα» είσαι. Ε αυτό, είτε το δέχεσαι ως καλλιτέχνης, είτε δεν το δέχεσαι. ΓΕΝΙΚΑ, όχι μετά από τριάντα χρόνια καριέρας - στηριγμένη (πάνω-κάτω) σε αυτό το μοτίβο. Έκανες, δηλαδή, ένα χρόνο κάτι σε «θέατρο» -που ήταν καλό παρεμπιπτόντως- και ξαφνικά αποτάσσεις όλα τα προηγούμενα; Είναι, εν τέλει, όπως τον μάθεις τον κόσμο... Θέλει μεγάλη προσπάθεια να τον ξεμάθεις και να αποδείξεις ότι, όντως, έχεις «αγνές» προθέσεις.

Toratora

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !