ΝΕΑ τροπή στην εν ψυχρώ εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού

Unknown
0
Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 47χρονου αρχιφύλακα Μάκη Γκαλιμάνη, χθες, στη Στυλίδα.
Σε αυτή την εκτίμηση προσανατολίζονται μέχρι τώρα αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, μετά τη βαλλιστική εξέταση, που έδειξε ότι το καλάσνικοφ και το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.
 Στα τρομοκρατικά χτυπήματα, επισημαίνουν, οι δράστες χρησιμοποιούν όπλα – ταυτότητα της εκάστοτε οργάνωσης.
 Αντίθετα, η πρακτική της χρήσης “καθαρών” όπλων ακολουθείται συνήθως από εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Το σενάριο λοιπόν της τρομοκρατικής επίθεσης φαίνεται πως απομακρύνεται με τα έως τώρα στοιχεία και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 47χρονος αρχιφύλακας έπεσε θύμα ποινικών, που έχουν σχέση με τις φυλακές Δομοκού όπου υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια.
 Το γεγονός άλλωστε ότι βαριά ονόματα του ελληνικού υποκόσμου απειλούσαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σωφρονιστικούς υπαλλήλους για να έχουν τις ανέσεις τους, αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο έρευνας για τους αστυνομικούς, οι οποίοι ήδη έχουν κάνει άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών σε συγκεκριμένα τηλέφωνα ύποπτων και εξετάζονται συνομιλίες και επαφές που είχαν το τελευταίο διάστημα.
 Απο σήμεραοι καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων
 Εξελίξεις στην αστυνομική έρευνα αναμένονται από σήμερα, Δευτέρα, αφού οι αρχές αναμένεται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 47χρονου αρχιφύλακα, προκειμένου να διαπιστώσουν με ποιους είχε τις τελευταίες του συνομιλίες και αν προκύπτουν απειλές σε βάρος του.
 Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της λήψης καταθέσεων από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Δομοκού, όπου εργαζόταν ο 47χρονος, καθώς εκεί εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι κρύβεται το μυστικό της εν ψυχρώ δολοφονίας του.
 Tο ακραίο σενάριο της Σέχτας Επαναστατών
 Παρά τα αποτελέσματα από την εξέταση των όπλων, ωστόσο, οι αστυνομικοί εξετάζουν ένα ακόμη σενάριο, ακραίο μεν, αλλά υπαρκτό, όπως αυτό της επανεμφάνισης της “Σέχτας Επαναστατών”.
 Κι αυτό, γιατί η  δολοφονία έχει ομοιότητες με την πρώτη εκτέλεση που είχε κάνει η οργάνωση, το 2009, στην Κυψέλη όταν είχαν σκοτώσει τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα, που φρουρούσε γυναίκα-μάρτυρα για την υπόθεση του ΕΛΑ.
 Η ομοιότητα έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες των δύο δολοφονιών γάζωσαν με πολλές σφαίρες τα θύματά τους, αλλά και η προχειρότητα με την οποία πραγματοποίησαν τις εκτελέσεις.
 Η μεγάλη διαφορά, ωστόσο, έγκειται στο οικιστικό περιβάλλον των δύο δολοφονιών. Η πρώτη, αυτή του Νεκτάριου Σάββα, έγινε μέσα στην πόλη, γεγονός που διευκόλυνε τους δράστες να χαθούν, ενώ η δεύτερη, του 47χρονου αρχιφύλακα, έγινε σε αραιοκατοικημένη περιοχή όπου εύκολα ο δράστης δίνει στόχο.
 Άλλωστε για τον λόγο αυτό, η τοπική αστυνομία είχε αναφορές τις προηγούμενες ημέρες από κατοίκους για την παρουσία του μαύρου passat στην περιοχή.
 Οι αρχές εξετάζουν ένα ακόμη ενδεχόμενο. Αυτό του ξεκαθαρίσματος προσωπικών διαφορών μεταξύ του αρχιφύλακα και ανθρώπων του κοινού ποινικού δικαίου, πάντα με φόντο τις φυλακές. Το σενάριο αυτό απασχολεί τους αστυνομικούς, καθώς το θύμα ναι μεν ήταν διπλωμάτης ως αρχιφύλακας και μπορούσε να γεφυρώνει καταστάσεις, ωστόσο, σε ακραίες περιπτώσεις δεν δίσταζε να επιβάλλει ποινές απομόνωσης σε κρατούμενους που δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα.
Οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 47χρονου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Μάκη Γκαλιμάνη, πατέρα δύο παιδιών, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί από τις αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
 Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει λιγοστές πληροφορίες για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, το οποίο κατα πληροφορίες ήταν μάρκας PASSAT, χρώματος μαύρου.

Newsit

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !