TOP TV: Γέμισε η τηλεόραση με ηθοποιούς! Είναι οι δημοσιογράφοι είδος προς εξαφάνιση;

Χρήστος Αϊβαλιώτης
0

Για άλλη μια μέρα εδώ στο TOP TV να σχολιάσουμε παρέα την τηλεοπτική πραγματικότητα… Βέβαια μπορεί το Σαββατοκύριακο να είδαμε τα θλιβερά περιστατικά που έγιναν ανά την Ελλάδα… όμως εμείς από τη θέση μας θα αφήσουμε τα στενάχωρα στην άκρη και θα ασχοληθούμε με κάτι που αγαπάμε πολύ… την TV. Μπορεί να την σχολιάζουμε αλλά την αγαπάμε!!!

Τα τελευταία χρόνια βλέπω κάτι πολύ παράλογο –κατά την άποψή μου- στην ελληνική τηλεόραση. Βλέπω ότι έχουν εισβάλει πολλοί ηθοποιοί σε αυτή, σε ρόλο παρουσιαστή, δημοσιογράφου, μέλους μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Φυσικά και δεν έχω κάτι με τους ηθοποιούς… πρέπει και αυτοί κάπου να δουλέψουν, αλλά είναι τελικά μια τηλεοπτική εκπομπή το πραγματικό τους «σπίτι»; Αν θα έπρεπε να απαντήσω εγώ… θα έλεγα όχι. Το σπίτι των ηθοποιών… είναι το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα σήριαλ. Γιατί όμως ειδικά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις περισσότερες εκπομπές να έχουν έστω έναν ηθοποιό… ως μέλος ή ως παρουσιαστή μιας εκπομπής;

Όλοι λένε, όσοι βρίσκονται εκτός τηλεόρασης ή και εντός… ότι στην TV όλα είναι στημένα, όλα είναι ένα σενάριο με ρόλους για τον κάθε συμμετέχοντα σε κάθε εκπομπή. Ότι τίποτα δεν είναι αληθινό, απλά τα μέλη μιας ομάδας ακολουθούν το σενάριο μιας εκπομπής για να βγει κάτι αρεστό στο κοινό. Μήπως με το να γεμίσουμε με ηθοποιούς την τηλεόραση… ενισχύουμε αυτή την άποψη; 

Πραγματικά αυτό το φαινόμενο που βλέπω –πιο έντονο- τα τελευταία χρόνια με λυπεί πολύ. Γιατί αν και πιστεύω ότι όντως κάποιοι ηθοποιοί έχουν ταλέντο στην παρουσίαση… μένουν άνεργοι τόσοι δημοσιογράφοι. Τόσοι συνάδελφοι, μένουν εκτός χώρου γιατί κάποιος άλλος χωρίς σπουδές δημοσιογραφίας ή παρουσίασης, κατέχει μία θέση σε μία εκπομπή σε κάποιο κανάλι! 

Αφού είναι έτσι τα πράγματα γιατί συνεχίσουν να υπάρχουν σχολές δημοσιογραφίας; Προετοιμάζονται κάθε χρόνο τόσοι πολλοί δημοσιογράφοι για να μπουν σε ένα κανάλι και να κάνουν την αγάπη τους και αυτό που έχουν σπουδάσει… επάγγελμα και τελικά βλέπουν κλειστές πόρτες παντού! Προσπαθούν ένα, δύο, τρία χρόνια… και τελικά τα παρατάνε. Γιατί καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ζήσουν, πρέπει να προχωρήσουν στην ζωή τους και πρέπει να σταματήσουν να περιμένουν! Είναι αυτό λογικό;

Φυσικά όταν συμβαίνει το αντίθετο… δηλαδή η εισχώρηση στο χώρο της υποκριτικής δημοσιογράφων, παρουσιαστών ακόμα και μοντέλων, το σύστημα τους πολεμάει τόσο πολύ, που θα πρέπει να έχουν πολύ γερό στομάχι για να αντέξουν! Και το έχουμε δει πολλές φορές. Βέβαια θα μου πείτε ότι είμαι αφοριστικός… αφού και στο εξωτερικό το ίδιο γίνεται. Πολλοί ηθοποιοί είναι στην τηλεόραση… Μην συγκρίνετε όμως τα μεγέθη! Είναι άδικο!

Κάποιοι λένε ότι η σημερινή τηλεόραση δεν είναι κάτι το σπουδαίο! Ότι δεν βλέπουμε κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο, κάτι που να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον! Μας πώς να είναι αφού δουλεύουν μέσα σε αυτήν αρκετοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο, που δεν έχουν σπουδάσει την τηλεόραση, που δεν έχουν κανένα ταλέντο… απλά έχουν πολλές και καλές γνωριμίες (και δεν αναφέρομαι στους ηθοποιούς).

Θέλω να πιστεύω ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί στο μέλλον θα είναι πιο προσεκτικά στην επιλογή συνεργατών, γιατί αν συνεχίσουν με αυτό τον τρόπο, δεν του κοστίζει τίποτα του τηλεθεατή να αλλάξει κανάλι, ακόμα και να αλλάξει είδος διασκέδασης και ενημέρωσης! Ας καταλάβουμε πια, ότι δεν μπορούμε όλοι να τα κάνουμε όλα!

Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:
Facebook: Χρήστος Αϊβαλιώτης
Twitter: Chris Aivaliotis
E-mail: aivaliotis_chris@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !