Άρης Σερβετάλης: «Όταν μου λέει κάτι ο εσωτερικός εαυτός, πρέπει πρώτα να βρω ποιος μιλάει. Είναι η φωνή του φίλου ή του εχθρού; Γιατί ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου.»

Nessun Dorma
0



Για την περσινή ερμηνεία του στο Κουρδιστό Πορτοκάλι απέσπασε το Α’ Βραβείο Αντρικού Ρόλου στα φετινά Θεατρικά Βραβεία Κοινού. Ο Άρης Σερβετάλης δεν είναι ένα πρόσωπο αλλά δύο: Άλλος στη ζωή, άλλος στη σκηνή. Άλλος στο παρελθόν και άλλος τώρα. Ίσως γι’ αυτό διάλεξε το διχασμένο ''Σωσία'' του Ντοστογιέφσκι ως επόμενο θεατρικό στοίχημα, σε ένα μπαράζ δύσκολων, κερδισμένων ρόλων.

Γιατί είναι τόσο μεγάλος συγγραφέας ο Ντοστογιέφσκι;
Έχει το ιδιαίτερο χάρισμα, μέσα από την αυτοανάλυση που έκανε, να αναλύει τον άνθρωπο, τη συμπεριφορά του, τον ψυχισμό του. Έχει γράψει πράγματα που ο Φρόιντ τα είπε μεταγενέστερα.

Πείτε μου μια τέτοια περίπτωση όπου ο Ντοστογιέφσκι πρόλαβε τον Φρόιντ.
Στο έργο που ανεβάζουμε, το Σωσία, ο Ντοστογιέφσκι διχάζει μία προσωπικότητα και δημιουργεί δύο είδωλα. Ο σωσίας του ήρωα είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο εσωτερικός άνθρωπος μάχεται τον εξωτερικό. 


Έχετε βιώσει αυτόν το διχασμό ανάμεσα στο «έξω» και το «μέσα»;
Σε μικρότερες κλίμακες, που δεν φτάνουν στην παθογένεια, κάθε άνθρωπος βιώνει αυτή την εσωτερική μάχη. Ακούς τα πάθη σου, ακούς «φωνές» που πρέπει να τις διαχειριστείς.


Ακολουθείτε αυτά που σας λέει ο μέσα εαυτός;
Όταν μου λέει κάτι ο εσωτερικός εαυτός, πρέπει πρώτα να βρω ποιος μιλάει. Είναι η φωνή του φίλου ή του εχθρού; Γιατί ο χειρότερος εχθρός μου είναι ο εαυτός μου. Ο εγωισμός από μένα τον ίδιο πηγάζει. Υπάρχουν φορές, λοιπόν, που στο μέσα εαυτό πρέπει να πεις «σταμάτα».


Elle.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !