Πιθανότητα 30% για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Χρήστος Αϊβαλιώτης
0
Στο 30% υπολογίζεται από αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Berensberg τους οποίους και επικαλείται το γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD η πιθανότητα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη μετά τις χθεσινές εξελίξεις.  

Επίσης, ο διευθυντής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου της Κολωνίας, Μίχαελ Χούτερ, δηλώνει στην εφημερίδα Welt ότι "η Ευρωζώνη είναι αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας" και ότι "ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες είναι τώρα πολύ χαμηλός".

Αναφορικά με τους εκπροσώπους κομμάτων, ο υπεύθυνος οικονομικών θεμάτων των Χριστιανοδημοκρατών, Νόρμπερτ Μπαρτλ, δηλώνει ότι "οι συμφωνίες δεν μπορούν να καταγγελθούν, δεν τίθεται θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους".

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών και οικονομολόγος, Κάρστεν Σνάιντερ, τονίζει από τη μεριά του ότι "ο ελληνικός λαός κρατά τώρα την τύχη στα χέρια του" καθώς "η νέα κυβέρνηση πρέπει να δει την κατάσταση με ρεαλισμό και να παραδεχθεί ότι το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο υψηλό, ώστε δίχως βοήθεια θα χρεοκοπήσει".

Τέλος, ο πρόεδρος της Αριστεράς, Μπερτ Ρέξινγκερ, κατηγόρησε ως αποτυχημένη την πολιτική Μέρκελ στην Ελλάδα και τόνισε ότι "τώρα η Καγκελάριος στέκεται μπροστά στα συντρίμμια της πολιτικής λιτότητας".

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !