Ello : O νέος μεγάλος αντίπαλος του Facebook

0
Τα τελευταία χρόνια πολλοί επίδοξοι ανταγωνιστές του Facebook έχουν εμφανιστεί, φιλοδοξώντας να το αντικαταστήσουν και να βάλουν τέλος στην κυριαρχία του στα social media, χωρίς ιδιαίτερη πάντως επιτυχία.
Αυτή τη φορά κάτι συναρπαστικό δείχνει να συμβαίνει, όπως αναφέρει ο Guardian σε δημοσίευμα του για το Ello, το κοινωνικό δίκτυο που φιλοδοξεί να «σκοτώσει» το Facebook . O μεγάλος αριθμός αιτήσεων των χρηστών ξάφνιασε ακόμα και τους δημιουργούς του που φιλοδοξούν να φτιάξουν ένα online χώρο που θα είναι «παράδεισος της ανωνυμίας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Βασικά χαρακτηριστικά του Ello; Η ιδιωτικότητα, η ομορφιά και οι πολύ λιγότερες διαφημίσεις σε σχέση με το Facebook και το Twitter.
Ήδη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, το Σαν Φρανσίσκο άρχισε να εγκαταλείπει το μέσο, που πλέον είναι διάσπαρτο από διαφημιστικές καταχωρίσεις Facebook και να εγγράφεται μαζικά στο «καθαρό», «άδειο» μέσο κοινωνικής δικτύωσης Ello.
Την περασμένη Πέμπτη, η ομάδα του νέου αντι-Facebook αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει τα δεκάδες χιλιάδες αιτήματα συμμετοχής από χρήστες.
Το Ello αυτοπροσδιορίζεται ως δίκτυο με κοινωνική συνείδηση και διαθέτει το δικό του μανιφέστο.
Ξεκινάει με την παρακάτω φράση: To κοινωνικό σου δίκτυο κατέχεται από διαφημιστές. Κάθε post που μοιράζεσαι, κάθε φίλος που κάνεις , κάθε link που ακολουθείς καταγράφεται και μετατρέπεται σε δεδομένα. Οι διαφημιστές αγοράζουν αυτά τα δεδομένα για να σου πουλάνε περισσότερες διαφημίσεις. Εσύ το προϊόν που αγοράζεται και πωλείται. Πιστεύουμε ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος»
Και τελειώνει με τη φράση: «Δεν είσαι προϊόν», ενώ υπόσχεται ότι το μέσο δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τα δεδομένα των χρηστών του για διαφημιστικούς λόγους.


fortunegreece

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !