Ελένη Κοκκίδου: «Χωρίς συμβιβασμό γάμος δεν κρατιέται»

Γιώργος Τζοβάρας
0

Η Ελένη Κοκκίδου ή η Βούλα της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» μίλησε για την επιτυχία της σειράς.


Τι έχει αυτό το σίριαλ που κάνει 45άρια στην τηλεθέαση και κατατρόπωσε και τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» και όλα τα τουρκικά που βρέθηκαν απέναντι του;
«Το "Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα" δίνει, μέσα από την καθημερινότητα των τριών ζευγαριών, πολλή χαρά. Που αυτήν την περίοδο της κρίσης με τα χιλιάδες προβλήματα την έχουμε ανάγκη. Το γέλιο είναι υγεία. Με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε κυρία Κοκκίδου, ως Βούλα είστε ίδια η μάνα μου . Η Βούλα και ο Μηνάς, ο Ηλίας και η Μαρίνα, ο Χάρης και η Βάσω αντικατοπτρίζουν τη δική μας αλήθεια, τη δική μας ζωή».
Τι κάνει ένα ζευγάρι να παραμένει ενωμένο για πάνω από σαράντα χρόνια και τι είναι αυτό που φέρνει τον χωρισμό;
«Η ζωή ενός ζευγαριού εξαρτάται από το πώς προχωράει η ζωή του καθενός ξεχωριστά. Πολλές φορές συμβαίνει το ένα μέλος να εξελίσσεται, να αλλάζει, για οποιοδήποτε λόγο, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό, πνευματικό και το άλλο μέλος να μην μπορεί να μοιραστεί αυτήν την εξέλιξη, να μένει πίσω. Μπορεί να υπάρχει το συναίσθημα που τους δένει αλλά αν ο άνδρας προχωρά στη δουλειά του και διακρίνεται και έχει πίσω του μια γυναίκα που δεν τον στηρίζει, που δεν του δίνει ιδέες, που δεν μπαίνει κι εκείνη στον αγώνα του, τότε μοιραία θα βρεθεί ένα άλλο άτομο. Αυτό ισχύει και για τον άνδρα που δεν ακολουθεί ή δεν επιβραβεύει την εξέλιξη της γυναίκας του, που δεν την καμαρώνει, που δεν τη θαυμάζει, που δεν την παρακολουθεί ακόμη και ως μάνα, δηλαδή, που δεν αναγνωρίζει τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνει με τα παιδιά τους. Αυτό θα φέρει την απόσταση και τον χωρισμό. Και σε ζευγάρια που δεν παντρεύτηκαν για άλλους λόγους πέρα από το συναίσθημα ένα διαζύγιο είναι επίπονο. Γι' αυτό χρειάζεται ενδιαφέρον».
Ο γάμος είναι θυσία;
«Τι είναι σύζυγος; Το λέει και η λέξη. Ζυγός. Είναι μεγάλος και διαρκής αγώνας. Να πέφτει ο ένας, να αμαρτάνει και να τον σηκώνει με θυσία και ταπείνωση ο άλλος. Αν δεν υπάρχει συμβιβασμός, διπλωματία, συγχώρεση, γάμος δεν κρατιέται. Κακά τα ψέματα. Και αυτό πρέπει να το πουν όλοι οι γονείς στα παιδιά τους. Ο γάμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, θέλει μάχη με τον εγωισμό σου. Είχα την τύχη να βιώσω ένα όμορφο γάμο. Αυτόν των γονιών μου. Η μάνα μου, όταν πέθανε ο πατέρας μου, μου είπε κάτι που δεν μπορούσε να περάσει από τη σκέψη μου. "Παιδί μου όλη μου τη ζωή ζούσα για δύο. Στη συνείδησή μου, στην καθημερινότητά μου, στο συναίσθημά μου, στα όνειρά μου, στην καρδιά μου. Πρώτη φορά ζω ως μονάδα. Πρώτη φορά βιώνω τον αριθμό ένα". Θαυμάζω τους γονείς μου και όσα ζευγάρια βλέπω να ζουν για δύο».
Πηγή: Παρόν

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !