Σόντερς: «Αν ο τάφος δεν έχει συληθεί, θα είναι γεμάτος εκπλήξεις»

0
Στον προθάλαμο του τύμβου της Αμφίπολης κατάφεραν χθες να εισέλθουν οι ερευνητές, μειώνοντας την απόσταση από την ανακάλυψη του ποια προσωπικότητα έχει ταφεί σε αυτόν.

Αυτό που με σιγουριά διαπιστώθηκε είναι ότι υπάρχει και δεύτερη είσοδος στον τάφο. Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι μία μικρή οπή στον προθάλαμο, μεγέθους 40Χ50. Η τρύπα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωρέσει να περάσει άνθρωπος μέσα από αυτήν. Ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, αν έχει περάσει κάποιος μέσα, σημαίνει ότι ο τάφος έχει συληθεί. Σε περιπτώσεις τέτοιων μνημείων η είσοδος κλεφτών μέσα σε αυτά είναι για ανεύρεση χρυσού και οι πιθανότητες να έχει πειραχθεί ο νεκρός είναι ελάχιστες.
Η αγωνία κορυφώνεται για το ποιος έχει ταφεί στον τάφο. Η συσχέτιση με τον Μέγα Αλέξανδρο δεν μπορεί να αποφευχθεί, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορεί κανένα από τα σενάρια ακόμα να επιβεβαιωθεί.

Ο ιστορικός Νίκολας Σόντερς έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με τον Μακεδόνα στρατηλάτη, για τον οποίο έχει γράψει και βιβλίο, μίλησε στην κάμερα του Πρωινού ΑΝΤ1 και εξήγησε πώς εκείνος εκτιμά τα πράγματα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε και δείτε το βίντεο:

Καμία ανακάλυψη δεν σχετίζεται όπως αυτή με τέτοια προσωπικότητα.

Όσο αφορά τον ίδιο και τη γυναίκα του υπάρχει περίπτωση να έχουν ταφεί στην Αμφίπολη. Όσο αφορά τον γιο του ή την αδελφή του, τότε υποθέτουμε ότι έχουν ταφεί στο βασιλικό τάφο στη Βεργίνα. Η Ρωξάνη όμως, που δεν είχε βασιλικό αίμα, υποθέτουμε ότι δεν έχει ταφεί στο βασιλικό τάφο.

Η αίσθησή μου είναι ότι ανήκει στην Ρωξάνη ή τον Κλέαρχο, που ήταν δημοφιλής εκείνη την περίοδο. Τρίτον θα μπορούσε να ανήκει σε αναπάντεχο πρόσωπο που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.

Σχεδόν απίθανο να είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου να έχει ταφεί στην Αμφίπολη. Πιστεύω ότι έχει ταφεί στην Αλεξάνδρεια, κάτω από τη σημερινή Αλεξάνδρεια είναι ο τάφος του. Τα οστά του όμως έχουν κλαπεί ή και καταστραφεί.

Θα είναι εξαιρετική ανακάλυψη και ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα. Αν δεν έχει συληθεί θα είναι γεμάτος εκπλήξεις.

πηγή:antennanews

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !