-Σε τι φάση της ζωής σας σας πετυχαίνω;
-“Σε φάση διακοπών. Τέλειωσα τις παραστάσεις μου στο θέατρο, τέλειωσε το "Your Face Sounds familiar", τέλειωσα με τις παραστάσεις στη σχολή Κωστέα Γείτονα και τα μαθήματα που έκανα στη σχολή δημιουργικής γραφής Tabula Rasa.”
-Είστε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα του τελικού του “Your Face Sounds Familiar”;
-“Φυσικά και είμαι ικανοποιημένη γιατί έγινε αυτό που ο κόσμος ήθελε και ψήφιζε όλη την εβδομάδα. Για εμένα είναι και οι τέσσερις νικητές.”
-Πιστεύετε ότι ο κόσμος “αδίκησε” κάποιον διαγωνιζόμενο;
-“Δεν το βλέπω έτσι. Αυτό έχει να κάνει με το τι θέλει το κοινό. Ο κόσμος πήρε τηλέφωνο και στήριξε αυτόν που του άρεσε περισσότερο χωρίς να αδικούν τους υπόλοιπους.”
-Ποια ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη για εσάς φέτος;
-“Για εμένα ήταν όλοι έκπληξη φέτος, ακόμα και αυτοί που είχα δουλέψει μαζί τους γιατί είδα πτυχές του ταλέντου τους που δεν τις γνώριζα. Κάποιους δεν τους ήξερα προσωπικά καθόλου, αλλά κι αυτούς που ήξερα δεν είχε τύχει να τους δω σε κάτι τόσο λαμπερό που να συμπεριλαμβάνει και χορό και τραγούδι και θέατρο.”
-Ποια μεταμόρφωση ήταν η αγαπημένη σας από κάθε διαγωνιζόμενο;
-“Από τη Σοφία τη Βόσσου μου άρεσε πάρα πολύ η Μαρία Κάλλας και η Aretha Franklin γιατί εκεί, η Σοφία ξεχώρισε και ως ηθοποιός πέρα από την φωνή, η οποία είναι μοναδική. Ήταν μεγάλη μας τιμή να έχουμε αυτή την τραγουδίστρια στο παιχνίδι. Ανέβασε πολύ το επίπεδο και άφησε το στίγμα της. Δεν ξέραμε ότι μια τόσο καλή τραγουδίστρια έχει και τόσο χιούμορ. Από το Γιάννη Σαββιδάκη μου άρεσε ο Boy George. Από το Κώστα Δόξα ξεχώρισα την φίλη μου, που εκτιμώ, σέβομαι και θαυμάζω πολύ, Ευσταθία και τον Aziz. Δεν περίμενα ότι υπάρχει Έλληνας καλλιτέχνης που μπορεί να το κάνω αυτό. Με ξεπερνάει αυτό που έκανε. Του Λευτέρη Ελευθερίου, με αφόπλισε η ενσάρκωση του Ρουβά. Έχουμε δουλέψει με το Λευτέρη αλλά δεν ήξερα ότι χορεύει και τραγουδάει τόσο καλά. Από το Άρη Πλασκασοβίτη με άφησε άφωνη η ερμηνεία του ως Freddie Mercury γιατί είναι πολύ κόντρα ρόλος, ενώ η Ελευθερία Ελευθερίου με ξάφνιασε ως Loreen, που πήρε και το βραβείο. Πρόκειται για ένα πολυτάλαντο πλάσμα που δεν ήξερα ότι είναι τόσο καλή ηθοποιός και χορεύτρια. Η Μπέτυ Μαγγίρα ως Cher είναι ο ορισμός του παιχνιδιού σαν μεταμφίεση. Είναι μία πολύ προικισμένη γυναίκα σε όλα τα επίπεδα. Η Σοφία Κουρτίδου ως Lady Gaga ήταν αξεπέραστη, δεν ξέρω αν θα μπορέσει κανείς άλλος να την καταφέρει έτσι. Από τον Παντελή Καναράκη ήταν όλες επιτυχημένες, ειδικά η Μαρινέλλα ήταν τέλεια. Αυτό που με άφησε άναυδη ήταν όταν έκανε τον Jim Carrey ως “Μάσκα”. Και η Βανέσα Αδαμοπούλου ήταν εκπληκτική και πολύ αφημένη στους αντρικούς ρόλους. Μου άρεσε πάρα πολύ και η Αλέξια που έκανε, αλλά είχε τους πιο πετυχημένους αντρικούς. Και αυτό για να γίνει από μια πολύ όμορφη γυναίκα θέλει να είσαι πολύ καλή ηθοποιός.”-Θα σας δούμε και του χρόνου στην κριτική επιτροπή;
-”Εγώ το θέλω τρελά. Κι όχι απλώς το θέλω, αλλά θα το απαιτήσω κιόλας. (γέλια) Όταν αρχίσει να γίνεται πάλι διανομή θα τους πάρω και θα τους πω “Τι γίνεται; Γιατί δε με έχετε πάρει ακόμα;”. Το αγαπάω πάρα πολύ αυτό το show. Είμαι πολύ μεγάλη οπαδός του κι ως θεατής.”
-Να ελπίζουμε ότι θα σας δούμε κι εσάς μαζί με την υπόλοιπη επιτροπή να μεταμφιέζεστε;
-“Αν μου ζητηθεί, ναι, θα το κάνω πολύ ευχαρίστως. Όχι ότι έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στις μιμήσεις. Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, και το λέω αυτό γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς ανθρώπους να λένε “έλα μωρέ και τι έκανε;”. Όποιος έχει αμφιβολία να έρθει να το κάνει εκείνος να δει πόσο εξαιρετικά δύσκολο είναι. Θέλει πάρα πολλή δουλειά και μελέτη γιατί είναι ενσαρκώσεις, δεν είναι μιμήσεις.”
-Αλέξανδρος Ρήγας, Κατερίνα Γκαγκάκη, Τάκης Ζαχαράτος και Μαρία Μπεκατώρου. Τι έχετε να πείτε για τους ανθρώπους αυτούς με τους οποίους συνεργάζεστε;
-“Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι ίσως ο πιο ευγενικός, ο πιο γλυκός και ο πιο άντρας, που έχω γνωρίσει, με όλη τη σημασία της λέξεως. Η Κατερίνα Γκαγκάκη είναι μια γυναίκα την οποία εκτός από καλλονή -γιατί για εμένα καλλονή είναι- τη θεωρώ πάρα πολύ έξυπνη και δυνατή γυναίκα. Ξέρει πάρα πολύ καλά τι της γίνεται και την εκτιμώ αφάνταστα. Της χρωστάω πάρα πολλά, γιατί με έχει στηρίξει πάρα πολύ. Ο Τάκης Ζαχαράτος είναι ο γνωστός χιουμορίστας ο οποίος με την πληθορικότητά του μας κάνει να περνάμε καλά. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι για εμένα η προσωποποίηση της γλύκας, της αθωότητας, της φρεσκάδας και της χαράς. Τη θεωρώ ιδανική για την παρουσίαση του παιχνιδιού, με την έννοια ότι αισθάνεσαι πως είναι το κορίτσι μας, φαντάζομαι το νιώθουν και οι θεατές αυτό. Και το λέω αυτό γιατί πολύς κόσμος στο δρόμο με σταματάει και μου το λέει. Έχει πετύχει κάτι τρομερά δύσκολο, έχει πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό. Είναι φανταστική και αυθόρμητη στη δουλειά της.”
-Οι κακές οι γλώσσες ήθελαν εσάς και την άλλη κυρία της επιτροπής να έχετε κόντρα. Αληθεύουν;-“Δεν έχω υπάρξει σε δουλειά που να είναι δύο γυναίκες και να μην πουν ότι αυτές οι δύο τρώγονται. Το θεωρώ εξαιρετικά ρατσιστικό να λένε ότι οι γυναίκες τρώγονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον όταν οι γυναίκες -και βάζω και τον εαυτό μου μέσα- αυτές είναι ωραίες, έντονες προσωπικότητες, έξυπνες, ξέρουν τι θέλουν και είναι πετυχημένες στη ζωή τους. Δεν έχουμε και να μοιράσουμε τίποτα με την κυρία Γκαγκάκη. Προπαντώς, με τη συγκεκριμένη γυναίκα που με έχει στηρίξει και αγαπήσει με αυτόν τον τρόπο. Με ενοχλεί αυτός ο ρατσισμός, ότι οι γυναίκες είναι κατίνες και τσακώνονται. Πολύ περισσότερο έχω δει άντρες να είναι κουτσομπόλιδες και να τσακώνονται. Η κυρία Γκαγκάκη είναι κυρία με όλη τη σημασία της λέξεως. Το ίδιο έγινε και με την Παναγιώτα Βλαντή, που παίζαμε μαζί στα “Μαύρα Μεσάνυχτα” και γυρίζαμε μια σκηνή που ξεμαλλιαζόμασταν και μας έμεναν οι τρέσες στο χέρι. Γελάσαμε απίστευτα στα γυρίσματα αλλά μετά από το επεισόδιο έγραφαν ότι “τρώγεται η Μάλφα με τη Βλαντή”, που η συγκεκριμένη ηθοποιός, πέρα από το ότι είναι από τις αγαπημένες μου, είναι και πάρα πολύ καλή μου φίλη. Τα βρίσκουμε μεταξύ μας γυναίκες.”
-Φέτος σας είδαμε να περνάτε και από το “Διά Ταύτα” του Λάκη Λαζόπουλου αλλά και τη “Μουρμούρα” του Alpha. Υπάρχει στα σχέδια να σας βλέπουμε πιο συχνά του χρόνου στην τηλεόραση ως ηθοποιό;
-”Εγώ, γενικότερα, σαν άνθρωπος δεν κάνω σχέδια αλλά μελέτη και σκληρή δουλειά. Δε μου έχει προταθεί κάτι. Την αγαπάω την τηλεόραση και θέλω να κάνω, τη θεωρώ δουλειά μου. Αν μου ζητηθεί, βεβαίως και θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά.”
-Θέατρο-Κινηματογράφος-Τηλεόραση, ποιο μέσο έχει προτεραιότητα για τη Μπέσυ Μάλφα;
-”Και τα τρία. Η δουλειά μου είναι η δουλειά ενός καλλιτέχνη που έχει να κάνει με το σώμα του και την ψυχή του, το χορό, το τραγούδι και την υποκριτική. Λατρεύω και τα τρία ισάξια.”
-Πως βλέπετε τα πράγματα στην τηλεόραση πλέον; Έχει αρχίσει να ξεπερνάται η τηλεοπτική ύφεση;
-”Μπορώ να πω ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες και με πολύ μεράκι κι αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Οι Έλληνες έχουν αποδείξει πως έχουν ανάγκη τη μυθοπλασία και είμαστε ένας λαός που χαίρεται πάρα πολύ από την τηλεόραση. Θεωρώ ότι οι Έλληνες δημιουργοί δε θα το βάλουν κάτω σε όποια κρίση. Θα κάνουν ωραία πράγματα και με λιγότερα λεφτά. Το χρήμα δεν είναι απαραίτητο για τις ιδέες και την αγάπη για τη δουλειά.”
-“Δείπνο με φίλους” στο πλευρο της Ρένιας Λουϊζίδου, του Παύλου Χαϊκάλη και του Γρηγόρη Βαλτινού. Πείτε μου δυο λόγια για αυτήν τη συνεργασια!
-”Ήταν μια εξαιρετική συνεργασία γιατί είχαμε ένα πολύ καλό έργο στα χέρια μας. Ήμασταν τέσσερις ηθοποιοί που αγαπάμε πολύ τη δουλειά μας και ήταν μια παραγωγή που μου φέρθηκε με πάρα πολύ καλό τρόπο, από τις ταξιθέτριες μέχρι τον παραγωγό. Περάσαμε ωραίο χειμώνα και πήγε πάρα πολύ καλά η παράσταση το οποίο ήταν για εμάς δώρο.”
-Ανεβάσατε και την επιθεώρηση “Η αυλή του γείτονα”.
-”Ναι, κάναμε τέσσερις παραστάσεις στο ίδρυμα του Κωστέα Γείτονα. Ήταν ένα έργο που έκανα με 17 δικούς μου μαθητές που τους έχω από πέρυσι. Τα παιδιά κλήθηκαν να παίξουν κείμενα πολύ σπουδαίων συγγραφέων όπως του Ρήγα Αποστόλου, του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, της Άννας Παναγιωτοπούλου, του Αλέξη Καλλίτση, του Μίνωα Θεοχάρη. Επίσης οι μαθητές της σχολής Tabula Rasa έγραψαν κείμενα για τα παιδιά και μιλάμε για απαιτητικά κείμενα επιθεώρησης. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ που μας έδωσαν την χαρά και μας εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους.”
-Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος στο θέατρο; Κωμωδία ή δράμα;
-”Μου είναι πολύ πιο εύκολο να παίζω δράμα. Θεωρώ ότι στην πραγματικότητα είμαι δραματική ηθοποιός, αλλά αυτό που με κάνει χαρούμενη είναι η κωμωδία. Πάντα, όμως, έχει να κάνει με τι κείμενο εξυπηρετείς. Δε μπορώ, ωστόσο, να τα ξεχωρίσω, απλά με ενδιαφέρει ένα ωραίο μεστό κείμενο που να έχει κάποιο νόημα, είτε κωμωδία είτε δράμα.”
-Οι κόρες σας έχουν δείξει ενδιαφέρον προς το χώρο της υποκριτικής. Μάλιστα, στην παράσταση που ανεβάσατε τις σκηνοθετήσατε. Πως ήταν αυτή η εμπειρία, να σκηνοθετείτε, δηλαδή, τα παιδιά σας;
-”Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο με την έννοια ότι πρέπει να κρατήσεις ισορροπίες. Όλοι οι μαθητές μου είναι παιδιά μου, κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι τους. Δε σημαίνει ότι επειδή γέννησα τα δύο συγκεκριμένα παιδιά θα τους φερθώ διαφορετικά. Έτσι, στα δύο πρώτα μαθήματα είχα το φόβο ότι δε θα γίνει αντιληπτή η πρόθεσή μου. Έγινε όμως πολύ γρήγορα και ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία.”
-Έχοντας δει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο χώρος, τις προτρέπετε ή τις αποτρέπετε να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού;-”Για να κάνω αυτή τη δουλειά δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή απλά την επέλεξα. Εγώ συγκεκριμένα από μικρή εκφραζόμουν μέσα από το τραγούδι και το χορό. Θα στηρίξω τις κόρες μου σε όποια τους απόφαση παρόλο που με φοβίζει η κατάσταση της Ελλάδας το 2014. Επειδή οι γονείς μου με στήριξαν, αυτό το μικρόβιο έχει περάσει μέσα μου και είμαι της άποψης ότι ο γονιός πρέπει να στηρίξει το παιδί σε ό,τι αυτό επιλέξει να κάνει και να είναι κοντά του και να το βοθάει.”
-Ποια είναι τα σχέδιά σας για το καλοκαίρι;
-”Διακοπές! (γέλια) Διακοπές, μελέτη και σκληρή δουλειά για το τι θα κάνω το χειμώνα. Το κάνω πάντα αυτό, έτσι γεμίζω τις μπαταρίες μου.”
Ευχαριστώ πολύ τη Μπέσυ Μάλφα για αυτή τη συνέντευξη!
Λευτέρης Προβιάς



2 Σχόλια
Aυτη η γυναικα μαρεσε παντα και μαρεσει,διοτι οτι λεει οτι κανει το πιστευει παρα πολυ αφοσιωνεται σε αυτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι εξαιρετικός άνθρωπος! Από τις αγαπημένες μου συνεντεύξεις, απ'όσες έχω κάνει μέχρι τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΟΧΗ!
Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.
Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .
Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).
Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com