Καμία προστασία της ιδιωτικής ζωής

0
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν προκληθεί αναταραχές που αφορούν δημοσιεύσεις είτε φωτογραφιών είτε βίντεο επώνυμων προσώπων. Η μία περίπτωση αφορά την Ελληνίδα παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη, και τον διαπληκτισμό της με γνωστό Έλληνα παπαράτσι, και η άλλη το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας στις τελευταίες εκλογές, Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Και στις δύο περιπτώσεις τα θέματα που θίγονται εντάσσονται σε μία μεγαλύτερη συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής και προσωπικής ζωής, την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, και τα όρια της ελευθερίας του Τύπου και των ΜΜΕ.
Το περιστατικό με την Ελένη Μενεγάκη, όπου ο γνωστός παπαράτσι δεν δίστασε να κατέβει στην απόμερη παραλία που εκείνη παραθερίζει και να τραβήξει φωτογραφίες σε απόσταση αναπνοής από την ίδια, αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη παρέμβαση στον ιδιωτικό χώρο ενός δημοσίου ατόμου. Η ίδια δεν έχει ποτέ δείξει επιθετικές τάσεις προς τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους, πλην κάποιων εξαιρέσεων και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το παιχνίδι της δημοσιότητας και την ανάγκη ύπαρξης φωτογραφιών της σε περιοδικά και εφημερίδες. Σέβεται τον αγώνα και την δουλεία των ανθρώπων που βγάζουν τα προς το ζην από την σελιδοποίηση της προσωπικής της ζωής. Όμως, τα ΜΜΕ είναι οι καλύτεροι εκφραστές  της λαϊκής ρήσης “ δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ'ανέβει στο κρεβάτι”. Πότε λίγο δεν είναι αρκετό και συνέχεια υπάρχει η επιθυμία,που γίνεται ανάγκη, για ακόμα περισσότερο. Η αλήθεια,βέβαια, είναι πως, έστω και νοητά, κάποια όρια και κάποιοι άτυποι κανόνες έχουν τεθεί από τα άτομα του χώρου, που,δυστυχώς, φαίνεται να καταργούνται από τον διακαή πόθο για αποκλειστικότητα σε φωτογραφίες,γεγονότα, βίντεο.

Η περίπτωση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη διαφέρει, και είναι ακόμη πιο περίπλοκη λόγω της θέσης και της ανάμειξης του στην πολιτική σκηνή του τόπου. Η υποψηφιότητα του για δήμαρχος του μεγαλύτερου πληθυσμιακά και σημαντικότερου,ίσως, πολιτικά δήμου της χώρας, συν το γεγονός της ένταξης του σε ένα άκρως εξελισσόμενο κόμμα της Αριστεράς, τον καθιστά στόχο για τους “κίτρινους” δημοσιογράφους. Η ύπαρξη ενός βίντεο που απεικονίζει τον ίδιο να αυτοϊκανοποιείται σεξουαλικώς μπροστά στην κάμερα και με την βοήθεια ενός καρότου, το οποίο έφερε στην δημοσιότητα ο μετρ του “κιτρινισμού” Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, θέτει ζητήματα παραβίασης του ιδιωτικού ασύλου. Η απαίτηση του δημοσιογράφου για παραίτηση του πολιτικού στελέχους από τα καθήκοντα του λόγω υποτιθέμενης προσβολής της δημόσιας αιδούς και απερισκεψίας του ιδίου, απλά είναι μία αφορμή για περαιτέρω εκβιασμούς και “κίτρινες” ειδήσεις. Ο πόλεμος  του πολιτικού στίβου είναι σκληρός και βάναυσος, ενώ πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις κάθε πρόκληση με τα μέσα που διαθέτεις και κυρίως με αξιοπρέπεια.Σαφώς και ένα δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είναι πιο προσεκτικό στις κινήσεις και τις πράξεις του σε δημόσιο,ιδίως, χώρο και γενικότερα σε ό,τι αφορά την δημόσια σφαίρα λόγω της δημοσιοποίησης που θα λάβει το θέμα , αλλά δεν παύει να είναι ένα άτομο του θέλει να ζήσει την ζωή του όπως εκείνο επιθυμεί.

Πάνω από όλα, είμαστε πολίτες ενός δημοκρατικού έθνους,ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, οικονομικής κατάστασης. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, και αντίστοιχα ο νόμος πρέπει να είναι δίκαιος και ίσος προς εμάς.

Άγγελος Χατζηδάκης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !