Το κοινό ναι, ψήφισε RISE UP, όσο κι αν μερικοί δεν θέλουν να το πιστέψουν. Για άλλη μια χρονιά από την στιγμή που μπήκαν οι κριτικές επιτροπές που τελικά αυτές ψηφίζουν περισσότερο με βάση το πόσο φιλική είναι η χώρα προς αυτές η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να περάσει την 6η θέση. Υποτίθεται ότι οι επιτροπές μπήκαν για να υπάρχει μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, και τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία που ενώ το κοινό μας κατέταξε στην τέταρτη θέση,η κριτική επιτροπή μας έβγαλε στην 22 ,το Βέλγιο που ενώ μας έδωσε το κοινό την έβδομη θέση,η κριτική επιτροπή μας έδωσε την 23.
Η Αγγλία μας κατέταξε σαν 7η χώρα από το televoting,ενώ η επιτροπή στην 14η με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο 2 βαθμούς και το γαλλικό κοινό μας είχε στη 12η θέση,ενώ η επιτροπή στη 19η.
Οι Ιταλοί μας είχαν για 8η θέση,ενώ οι κριτές της χώρας αυτής για την 11η με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο 3 βαθμούς.Την απόλυτη αποτυχία την είχαμε στις Κάτω Χώρες που η κριτική επιτροπή μα έδωσε την 24η θέση,ενώ το κοινό την 11.
Tο ελβετικό κοινό μας έδωσε 9η θέση,η επιτροπή έδωσε μόλις 24 βαθμούς.Έτσι αντί να πάρουμε 4 βαθμούς πήραμε 0.
Στη Ρουμανία Το τηλεοπτικό κοινό μας έδωσε την πέμπτη θέση,ενώ η επιτροπή την 20η.Έτσι οι 6 βαθμοί έγιναν πάλι 0,ενώ και οι Ισλανδοί θα μας έδιναν κάτι αφού μας κατέταξαν στην 11η θέση,αλλά η επιτροπή μας έδωσε την απογοητευτική 21 θέση.Τέλος το televoting της της Αρμενίας μας έδωσε 6η θέση,αλλά η κριτική επιτροπή μόλις την 10η .Έτσι πήραμε 7 βαθμούς.
Αυτά να τα δουν όλοι οι υπεύθυνοι τους διαγωνισμού αν θέλουν να κρατήσουν χώρες στον διαγωνισμό μιας και θα έπρεπε ο νικητής να είναι από το κοινό κι όχι από τις επιτροπές.
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Γερμανία που ενώ το κοινό μας κατέταξε στην τέταρτη θέση,η κριτική επιτροπή μας έβγαλε στην 22 ,το Βέλγιο που ενώ μας έδωσε το κοινό την έβδομη θέση,η κριτική επιτροπή μας έδωσε την 23.
Η Αγγλία μας κατέταξε σαν 7η χώρα από το televoting,ενώ η επιτροπή στην 14η με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο 2 βαθμούς και το γαλλικό κοινό μας είχε στη 12η θέση,ενώ η επιτροπή στη 19η.
Οι Ιταλοί μας είχαν για 8η θέση,ενώ οι κριτές της χώρας αυτής για την 11η με αποτέλεσμα να πάρουμε μόνο 3 βαθμούς.Την απόλυτη αποτυχία την είχαμε στις Κάτω Χώρες που η κριτική επιτροπή μα έδωσε την 24η θέση,ενώ το κοινό την 11.
Tο ελβετικό κοινό μας έδωσε 9η θέση,η επιτροπή έδωσε μόλις 24 βαθμούς.Έτσι αντί να πάρουμε 4 βαθμούς πήραμε 0.
Στη Ρουμανία Το τηλεοπτικό κοινό μας έδωσε την πέμπτη θέση,ενώ η επιτροπή την 20η.Έτσι οι 6 βαθμοί έγιναν πάλι 0,ενώ και οι Ισλανδοί θα μας έδιναν κάτι αφού μας κατέταξαν στην 11η θέση,αλλά η επιτροπή μας έδωσε την απογοητευτική 21 θέση.Τέλος το televoting της της Αρμενίας μας έδωσε 6η θέση,αλλά η κριτική επιτροπή μόλις την 10η .Έτσι πήραμε 7 βαθμούς.
Αυτά να τα δουν όλοι οι υπεύθυνοι τους διαγωνισμού αν θέλουν να κρατήσουν χώρες στον διαγωνισμό μιας και θα έπρεπε ο νικητής να είναι από το κοινό κι όχι από τις επιτροπές.
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


9 Σχόλια
Οι επιτροπές μας τσακίζουν ανελέητα κάθε χρόνο από τότε που ξαναβγήκαν και γι' αυτό και ο διαγωνισμός μένει στο Βορρά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΒΓΗΚΑΜΕ 13ΟΙ!!! ΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΕΜΕΙΣ ΧΘΕΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιος έλεγε για πρωτιά ρε παιδιά, μην τρελαθούμε κιόλας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι επιτροπές σίγουρα μας τσακίζουν περισσότερο... αλλά και πάλι θα ήταν κακή η θέση μας. Το σύνολο της βαθμολογίας μας δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση σε αυτό που είδαμε στην σκηνή του διαγωνισμού, αλλά και στον ντόρο που δημιουργήσαμε στο στάδιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι λόγοι κατά εμένα είναι πολλοί:
1α) Τα Ευρω-πρόβατα συντάσσονται σε έναν μεγάλο βαθμό στην γραμμή που δίνει η EBU. Το βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι ξεχωρίζουν σταθερά οι χώρες που διαφημίζονται ξεκάθαρα από την EBU και τα γραφεία στοιχημάτων, με αποτέλεσμα πολλές από τις χώρες να περνούν στην αφάνεια.
1β) Άλλο ένα σημείο που βλέπουμε ότι είμαστε Ευρω-πρόβατα, είναι και ο τρόπος που γιουχάριζαν την αποστολή της Ρωσίας. Αυτό δείχνει ότι οι λαοί καταπίνουν αμάσητα την ειδησεογραφία που τους σερβίρουν τα τηλεοπτικά κανάλια και σχηματίζουν γνώμη αποκλειστικά και μόνο μέσω αυτής. Γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλη η Ευρώπη υποστηρίζει ξαφνικά την ΧΑ της Ουκρανίας, ενώ θα έπρεπε όλοι μας να παρακολουθούμε από κάποια απόσταση τα γεγονότα που διαδραματίζονται ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες (εγώ προσωπικά παραμένω καχύποπτος και με τις δύο πλευρές και απλά έχω την εντύπωση ότι παρακολουθούμε ουσιαστικά ένα παιχνίδι μεταξύ τρίτων χωρών με Δούρειο Ίππο την Ουκρανία). Θα μου πείτε βέβαια γιατί ανακατεύω τα πολιτικά στον διαγωνισμό. Μα...μόνα τους μπλέχτηκαν μαζί του!
2) Σειρά εμφάνισης των χωρών: θα το δεχόμουν ότι μας έτυχε μια κακή θέση εάν προέκυπτε καθαρά από κάποια κλήρωση. Δεν μπορούμε να το πούμε όμως ότι σταθήκαμε άτυχοι, αφού η EBU ανακατεύει την τράπουλα έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα και μόνο. Γιατί, μην μου πείτε ότι ταξινομήθηκε η σειρά εμφάνισης έτσι ώστε να μην κάνει κοιλιά η βραδιά. Βάλανε όλα τα φαβορί μαζί, μας βάλανε εμάς να ξεσηκώσουμε το στάδιο που ακόμη κοιμότανε, ώστε να τους βρει ζεσταμένους και ξεσηκωμένους η εκπρόσωπος της Αυστρίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς μάλιστα βαρέθηκα απίστευτα, ειδικά στο δεύτερο σκέλος.
3) Η εμφάνιση της Αυστρίας θεωρώ ότι ήταν εξαιρετική! Ήταν μια εξαιρετική παρουσίαση με ένα πολύ καλό τραγούδι, από τα ελάχιστα καλά τραγούδια φέτος. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι ότι τα Ευρω-πρόβατα παρασύρθηκαν από το μούσι του/της εκπροσώπου, γιατί αυτή ήταν η γραμμή από το σύνολο των μέσων, αλλά και την ίδια την EBU που τα υποκινεί σε έναν μεγάλο βαθμό. Αυτό αδικεί κατά την γνώμη μου τόσο την εξαιρετική εμφάνιση και απόδοση της Conchita, όσο και το τραγούδι.
4) Το επίπεδο των τραγουδιών φέτος ήταν εξαιρετικά τραγικό. Απορρώ ακόμη με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές χώρες που ξεχώρησαν και έκαναν ντόρο, ενώ τα τραγούδια τους θα εξαφανιστούν από τον μουσικό χάρτη την αμέσως επόμενη εβδομάδα, παρά της προβολής που απολάμβαναν και θα συνεχίσουν ίσως να απολαμβάνουν. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να δεχτώ την αμερικανιά της Ολλανδίας ότι ήταν τόσο εξαιρετική...και για να ανατρέξουμε και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, το ίδιο εγχείρημα έκανε και η Γερμανία πριν κάποια χρόνια, αλλά δεν πέτυχε, παρότι επιδίωξαν σε κάποια σημεία να το παρουσιάσουν και τότε σαν ψιλοφαβορί.
5) Όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα για την χώρα μας, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για μια εξαιρετική εμφάνιση που κάναμε στον διαγωνισμό. Το στάδιο ξεσηκώθηκε, ενώ σκυλοβαρεθήκαμε στο σύνολο σχεδόν της βραδιάς και μετά βίας χειροκροτούσε το κοινό ενώ εκεί θα έπρεπε να γιουχάρουν.
Εμείς λοιπόν, είχαμε μια εμφάνιση που άξιζε σίγουρα μια θέση στην πεντάδα. Από την στιγμή που δεν μας δώσανε αυτή την θέση είναι σίγουρα άξιοι της μοίρας τους. Διότι θεωρώ ότι μόνο να είναι χαρούμενοι για το γούστο τους δεν πρέπει, σε πολλές χώρες, κι αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος από τα τραγούδια που οι ίδιοι επέλεξαν και έστειλαν στον διαγωνισμό με αποτέλεσμα να βλέπουμε όλο και λιγότερα καλά τραγούδια στον θεσμό.
Το οτι κανετε τετοιες βαθυστοχαστες αναλυσεις για τη Eurovision και το παίρνετε τόσο στα σοβαρα δειχνει πολλά για το μορφωτικο επιπεδο του λαου μας..
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας διαγωνισμός με ελληνική παρουσια ειναι Giannis Papanton. Για τον διαγωνισμός σχολιάζουμε εδω μεσα εδω και χρονια , το οτι μπαίνεις στην διαδικασία να κατακρίνεις αναλυσεις για τη Eurovision δειχνει πολλά για το μορφωτικό επιπεδο του λαου μας..
ΑπάντησηΔιαγραφή@Giannis Papanton ...δεν σου έχουν πει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες; Άσε μας στο χαμηλό μας μορφωτικό επίπεδο λοιπόν και μπες στην wikipedia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέχασα επίσης να αναφέρω, σχετικά με την δήθεν αντικειμενικότητα των επιτροπών. Αναλύοντας και μόνο το αποτέλεσμα της δικής μας επιτροπής, βλέπουμε πόσο αντικειμενικές και εκτός ή εντός μουσικής είναι. Μα σε όλους άρεσε τόσο πολύ το τραγούδι της Ρωσίας που ...ουπς! ...ναι, όλοι θέλανε να τα έχουνε καλά με τον Φωκά και τον Κοντόπουλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν ψήφιζε μόνο ο κόσμος η θέση μας θα ήταν καλύτερη δεν αμφισβητείται αυτό.Κανείς δεν μίλαγε για πρωτιά ίσως τα στοιχήματα να υπερέβαλαν αλλά και πάλι δεν θα παίρναμε αυτή τη θέση.Οι επιτροπές μας μαύρισαν κανονικά.καλά η δική μας έδειξε το πόσο ''αντικειμενική'' είναι με τη βαθμολογία στη Ρωσία!!Τέλος η Αυστρία δεν νίκησε για το τραγούδι αλλά για το μούσι αν το τραγούδι αυτό το έλεγε κάποιος άλλος θα έπαιρνε καλή θέση αλλά όχι την πρώτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΡΟΣΟΧΗ!
Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.
Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .
Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).
Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com