Ζέτα Μακρυπούλια: Δεν υπήρξα ποτέ μέρος του lifestyle!

0
Είναι θέμα συζήτησης ακόμη κι αν δεν κάνει κάτι. Μία φωτογραφία στα περιοδικά, η σύγκριση με
κάποια διάδοχο, η προσωπική ζωή της, πάντα υπάρχει μία λεζάντα για να δικαιολογήσει τη δημοσίευση. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν το επιδιώκει και πως η δημοσιότητα δεν την αφορά. Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου, η Ζέτα Μακρυπούλια θα παρουσιάσει το σόου «Just the two of us» στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με το Mega η οποία ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί. «Την αποδέχθηκα γιατί θέλω πολύ να συνεργαστώ με το κανάλι. Το πρώτο project που μου προτάθηκε είναι το "Just the two of us", που το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα και με χαρά δέχθηκα  να το παρουσιάσω» σχολιάζει η ίδια. Στη συνέντευξη που έδωσε στο «Βήμα της Κυριακής» η ηθοποιός, παρουσιάστρια και μοντέλο Ζέτα Μακρυπούλια απαντά και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Συνήθως είμαστε καλοί σε ένα είδος. Εσείς επιμένετε να ασχολείστε με πολλά και διαφορετικά. Γιατί;
«Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω γιατί προσωπικά δεν πιστεύω ότι είμαστε καλοί σε ένα είδος. Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες για να επιβιώσουμε οφείλουμε να είμαστε καλές και αποδοτικές σε πολλά και διαφορετικά. Ως γυναίκα λοιπόν δεν αποτελώ εξαίρεση και, επειδή φαντάζομαι ότι αναφέρεστε στα επαγγελματικά μου, ξεκίνησα έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος δεν έχει αλλάξει ως σήμερα. Απλώς στην πορεία πολλοί ικανοί άνθρωποι με φαντάστηκαν σε διαφορετικούς "ρόλους". Σε αρκετούς από αυτούς ανταποκρίθηκα θετικά γιατί μου αρέσει και να ρισκάρω και να δοκιμάζομαι και να εξελίσσομαι».

Θα μπορούσατε όμως να ξεχωρίσετε κάποιο το οποίο ενδεχομένως θα είναι και αυτό που θα τροφοδοτεί τα όνειρά σας ή θα ξεδιπλώσει περισσότερο το ταλέντο σας;
«Η μεγάλη μου αγάπη ήταν και παραμένει ο κινηματογράφος και το θέατρο και σε αυτά πιστεύω ότι έχω ακόμη πολλά να δώσω».

Κάνετε αυτοκριτική, κυρία Μακρυπούλια; Εχετε εντοπίσει για παράδειγμα το αδύνατο σημείο σας;
«Συνεχώς κάνω κριτική και μάλιστα αυστηρή στον εαυτό μου και αυτό ίσως να είναι το αδύνατο σημείο μου».

Τι σας στερεί η δημοσιότητα;
«Επειδή είμαι στον χώρο από 13 ετών έχω στερηθεί αρκετά, όπως η ανεμελιά σε μικρότερη ηλικία. Περνώντας τα χρόνια η δημοσιότητα έχει ενταχθεί πια στην καθημερινότητά μου και έχω μάθει να ζω με αυτό. Μου έχει τύχει για παράδειγμα κάποιες φορές να ακυρώσω εξόδους μου επειδή δεν έχω τη διάθεση να βρεθώ απέναντι σε κάμερες!».

Θα καταφέρετε να ζήσετε ποτέ το κομμάτι της προσωπικής ζωής σας μακριά από τα φώτα ή είναι δρόμος δίχως επιστροφή;
«Δύο είναι οι τρόποι: να σταματήσω αυτή τη δουλειά ή να σταματήσουν να ασχολούνται με τη ζωή μου. Μόνο έτσι θα το κατάφερνα αυτό. Ξέρετε όμως κάτι; Ολοι όσοι ασχολούνται με τα "προσωπικά" μου μπορεί να ξέρουν με ποιον είμαι, δεν γνωρίζουν όμως στην ουσία την προσωπική μου ζωή».

Δηλαδή, θα νιώθατε ευτυχία αν μια μέρα περπατούσατε ανάμεσα στον κόσμο και δεν σας αναγνώριζαν ή θα τρομάζατε;
«Θα απαντήσω λέγοντας ότι όταν περπατώ στους δρόμους μιας ξένης χώρας νιώθω πολύ πιο ελεύθερη. Μια καλή μου φίλη βέβαια μου επεσήμανε σε ένα ταξίδι μας ότι ακόμη και μεταξύ αγνώστων είμαι πολύ συγκρατημένη. Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαρακτήρα ή αν μου έχει γίνει δεύτερη φύση το να προσέχω να μην τραβήξω την προσοχή όταν είμαι σε δημόσιο χώρο, πάντως, μη νομίζετε, ακόμη και στην Ελλάδα καταφέρνω να περνώ απαρατήρητη».

Αν, δηλαδή, αρχίσει ο Τύπος να μην ασχολείται μαζί σας, δεν θα νιώσετε ανασφάλεια;
«Η δουλειά μου δεν είναι να ασχολείται ο Τύπος μαζί μου. Δουλειά μου είναι να παίζω, ίσως και να παρουσιάζω κάποιες φορές. Μου αρέσει να βρίσκομαι εκτός τηλεόρασης και να απομονώνομαι. Δεν θα έκανα ποτέ κάτι για να κρατηθώ στη δημοσιότητα. Δεν είναι του χαρακτήρα μου».

Νιώθετε ότι ενδεχομένως είστε κι εσείς ένα κομμάτι του συστήματος που τιτλοφορείται lifestyle;
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει στην Ελλάδα βιομηχανία θεάματος που μπορεί να χτίσει lifestyle πρότυπα. Ολα είναι πολύ αναλώσιμα. Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ μέρος αυτού του συστήματος. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό που αποκαλείται lifestyle και πολλές φορές αναρωτιέμαι τελικά τι είναι το lifestyle. Δεν ήμουν ποτέ καλή στις δημόσιες σχέσεις. Εκανα μόνο ό,τι ήταν αναγκαίο για τη δουλειά μου».

Τι σας πληγώνει περισσότερο στην πορεία σας;
«Με πληγώνουν η ασέβεια και οι ανακρίβειες και το γεγονός ότι αρκετές φορές δημιουργείται μια εικόνα για μένα που είναι λανθασμένη».

Αν ξαναρχίζατε, λοιπόν, τι θα αποφεύγατε;
«Θεωρώ ότι, αν σου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να αρχίσεις από την αρχή, θα πρέπει να ζήσεις εντελώς διαφορετικά πράγματα. Συνεπώς δεν θα απέφευγα κάτι με την έννοια ότι το έχω μετανιώσει αλλά θα διάλεγα μια διαφορετική πορεία».

Αρνείστε κάποιες προτάσεις που σας γίνονται αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;
«Για εμένα πολύ σημαντικοί είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι. Εχω απορρίψει δουλειές για αυτόν τον λόγο. Επίσης σημαντική είναι και η φύση της δουλειάς, κατά πόσο σε εξελίσσει και σε "πάει παρακάτω"».

Στην κριτική απαντάτε ή κρατάτε για εσάς τα συμπεράσματα;
«Δεν πιστεύω ότι οι κριτικές γίνονται για να απαντάμε σε αυτές! Αλλά και ως στάση ζωής δεν έχω μάθει να απαντάω σε καθετί που λέγεται για μένα».

Πιστεύετε ότι η παρουσίαση στην Ελλάδα είναι περισσότερο θέμα ικανοτήτων ή εμφάνισης;
«Η παρουσίαση θεωρώ ότι είναι πολύ απαιτητική δουλειά. Μια καλή εμφάνιση, ακόμη και αν υπάρχει, δεν μπορεί να σε σώσει αν δεν διαθέτεις κάποια απαραίτητα προσόντα, όπως άλλωστε και στις περισσότερες δουλειές».

Εσάς τι σας γοητεύει στην τηλεόραση και ποια πρόσωπα σας αρέσουν;
«Αγαπώ την τηλεόραση και, όπως πολλοί γύρω μας, απολαμβάνω να είμαι στο σπίτι με καλή παρέα και να βλέπω σειρές. Μόλις τέλειωσα το "Borgen", που μου άρεσε πάρα πολύ. Εχω δει εξαιρετικές σειρές πρόσφατα: "House of cards", "Game of thrones", "Homeland". Για την ελληνική τηλεόραση θεωρώ ευτυχή συγκυρία την επιστροφή του Λευτέρη Παπαπέτρου με το "Κάτω Παρτάλι", όπως επίσης και την επιστροφή του Γιώργου Καπουτζίδη».



«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει υποδομή για σταρ»

Πιστεύετε ότι υποκριτικά θα σας εμπιστεύονταν ένα μεγάλο και δύσκολο ρόλο που θα είχε να κάνει και με τσαλάκωμα της εμφάνισής σας;
«Μα το πρώτο ζητούμενο για έναν ηθοποιό είναι να τσαλακώνεται! Δεν έχει νόημα να παίζεις τον εαυτό σου.  Μακάρι να έχω μια τέτοια πρόταση! Από μία άποψη και ο ρόλος της Αμαλίας στο "Παρά πέντε" ήταν προς αυτή την κατεύθυνση».

Κρατάτε όμως σταθερά τον «πρώτο» ρόλο. Γιατί; Δεν αντέχετε τη δεύτερη θέση;
«Σας θυμίζω ότι βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο 22 χρόνια. Δεν έχω παίξει μόνο "πρώτους" ρόλους. Οταν υπάρξει μια ενδιαφέρουσα πρόταση δεν σημαίνει ότι δεν θα την επιλέξω. Πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί έχουν διακριθεί σε "δεύτερους" ρόλους».

Είστε σταρ, κυρία Μακρυπούλια;
«Σταρ είναι η Μαντόνα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν η υποδομή για να έχουμε σταρ. Εχουμε όμως ανθρώπους με ταλέντα που ξεχωρίζουν σε αυτό που κάνουν και έχουν δικό τους στυλ. Ισως κάποιοι να με κατατάσσουν σε αυτή την κατηγορία. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα το κρίνω εγώ».

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !