Ενοχές και «ένοχες» ζώνες. Η Κλεοπάτρα Πατλάκη γράφει αλήθειες και βάζει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση.

0
Είμαστε χτισμένοι από ενοχές. Όλη η ύπαρξή μας στηρίζεται πάνω σε ενοχές που μας δημιούργησαν κάποιοι και που στη συνέχεια, δημιουργήσαμε σε άλλους.

Δεν ξέρω για τον Σαίξπηρ και το ρομαντικό «είμαστε φτιαγμένοι από την ύλη των ονείρων», αλλά αν ρωτήσεις τηλεκριτικούς, τηλεαστέρες, τηλεπαράγοντες, τηλεσελέμπριτις θα διαπιστώσεις ότι η φιλοδοξία κάποιου χτίζεται πάνω στις ενοχές που του δημιουργεί κάποιος άλλος.

Ναι, οι ενοχές στην τηλεόραση δημιουργούν φιλοδοξίες. Η αναβάθμιση της μεσημεριανής Φαίης σε πρωινή οικοδέσποινα, έκανε πολλές τηλεπερσόνες να δακρύζουν από συγκίνηση και να κοιμούνται ονειρευόμενες την ημέρα που ο Λάτσιος ή ο Λοίζος ή η Κατραβά ή έστω ο Καρατζαφέρης θα τους τηλεφωνήσει για να τους ραντίσει με νεράκι από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, δηλαδή της πρωινής ζώνης, ή της παρουσίασης ενός show, ή μιας εκπομπής… ανατρεπτικής, ή ενός talk show.

Οι της πρωινής ζώνης θεωρούν ότι ξεφυλλίζουν περιοδικά αποδομώντας όμως το κουτσομπολιό για να μην ταυτιστούν με τις εκπομπές της μεσημεριανής ζώνης. Κλασικά παραδείγματα αποδόμησης, τα περι «αλλαξοκωλιάς» που εκστόμισε ο Λιάγκας αναφερόμενος στα όσα έγιναν στα Άχλα τον καιρό που η Μενεγάκη ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Λάτσιο. Μάλιστα είπε ανοιχτά ότι η Ελένη ήταν ήδη τότε ζευγάρι με τον Μάκη. Από την απέναντι όχθη αποδομούν το κουτσομπολιό χαρακτηρίζοντας β,γ,δ κατηγορίας την Ελένη Τσολάκη η οποία ΤΟΛΜΗΣΕ να πει ότι το πρωινό τους δεν είναι της αισθητικής της, μιλώντας για τους γλουτούς της Μενεγάκη, αναφερόμενοι στον Μαθιό που είναι μια χαρά παλικάρι και στο ότι η Σαρλίζ Θερόν βρίσκουν πως «μπατάλεψε».

Οι της μεσημεριανής ζώνης ήταν μέχρι πρόσφατα για να τους ρίξεις στην πυρά. Πανελατζούδες και παρουσιάστριες «κίτρινων» εκπομπών, για χρόνια περπατούσαν με μια σφραγίδα στο μέτωπο, στο δρόμο προς το Άουσβιτς της απόρριψης. Μάλιστα υπήρξαν και προβεβλημένοι δημοσιογράφοι που έβγαιναν στα μεσημεριανά είτε ως καλεσμένοι είτε σε ζωντανή σύνδεση για να καταγγείλουν… μεσημεριανά!

Όχι, στα μεσημεριανά κανείς ποτέ δεν μίλησε για «βουβαλίσια μόρια», ούτε έκαναν επίδειξη αποτρίχωσης με μπικίνι ή ολόσωμο, σε όσες ξέμειναν στον 21ο αιώνα από την εποχή του Νεάντερταλ, τότε, που η τρίχα σε ζέσταινε τις κρύες νύχτες που ο αφέντης σε έσερνε από τα μαλλιά στη σπηλιά. Ευτυχώς, βγήκαν τα πρωινά για να φανούν σχεδόν ιεραπόστολοι οι μεσημεριανοί.

Εγκλήματα μικρά ή μεγάλα έχουν κάνει όλοι. Σε πρωινά, σε μεσημεριανά, στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση. Δεν φταίνε οι ζώνες όταν η κοιλιά που καλούνται να σφίξουν ξεπερνά κι αυτή του Πάγκαλου.

Κάνεις light απογευματινό, δεν σου φτάνει, θέλεις την αναβάθμιση του πρωινού που σε καθιερώνει ως παρουσιάστρια/ή πρώτης γραμμής. Κάνεις μεσημεριανό, θα θελες να κάνεις μια δική σου εκπομπή χωρίς κουτσομπολιό. Κάνεις πρωινό; Θέλεις να αναβαθμιστείς με ένα talk show μπας και ξεμυρίσεις από τις μυρωδιές της κουζίνας. Κάνεις talk show; Θέλεις να παρουσιάσεις ένα show ή να πας κριτής σε show και πάει… κλαίγοντας.

Όσο πλησιάζει η λήξη της τηλεοπτικής σεζόν, θα ακούσετε πολλές εξομολογήσεις τηλεαστέρων για το διαφορετικό που θα ήθελαν να κάνουν, θα διαβάσετε για διάφορα κανάλια που σφάζονται στην ποδιά κάποιων παρουσιαστών και ναι, στην ουσία δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά αγωνία για το συμβόλαιο που λήγει, την πρόταση για αλλαγή που δεν έρχεται, τα χρόνια που περνάνε και την αποδοχή των άλλων που όση κι αν είναι, δεν είναι αρκετή. Γιατί στον αυτιστικό τηλεοπτικό μικρόκοσμο, κανένα χειροκρότημα δεν είναι αρκετό, όσο αυτό που εισπράττει ο απέναντι είναι πιο δυνατό.

Κλεοπάτρα Πατλάκη / tvshow

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !