Το αυτονόητο παρουσιάστηκε σαν θυσία:Ακυρώνεται το 25ευρο στα νοσοκομεία

Χρηστος Γ
0
'Επικοινωνιακός Ηρωας' ο Βενιζέλος.Βράζει ο Αδωνις.
Τροπολογία που θα επιβάλει φόρο στα τσιγάρα 5 λεπτά θα κατατεθεί στη Βουλή, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα την Τρίτη, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το θέμα των 25 ευρώ.

Η πρώτη, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας, αφορούσε στο ειδικό τέλος, στις μαγνητικές και στις αξονικές τομογραφίες.

Η δεύτερη σχετιζόταν με την επιβολή αυστηρών προστίμων για το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και η τρίτη, προερχόταν πάλι από τον χώρο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και είναι αυτή που τελικά επιλέχθηκε με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

«Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

Πάντως, ως καρδιολόγος είπε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !