ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚH συνέντευξη της ΖΕΤΑΣ ΔΟΥΚΑ στο TVNEA!

Λευτέρης Προβιάς
4
Να πάρω εγώ συνέντευξη από τη Ζέτα Δούκα; Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Κι όμως η Ζέτα είναι ένας πολύ προσιτός άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Φιλική και φιλόξενη, με καλησπέρισε στα γραφεία της "ΑΝΑΣΑΣ" το απόγευμα της Τετάρτης,προκειμένου να μου δώσει την παρθενική μου συνέντευξη. Μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, με απόψεις που θα συζητηθούν.

Η κουβέντα ξεκίνησε με πρώτο θέμα την
"ΑΝΑΣΑ", το κέντρο καταπολέμηση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, του οποίου πρόεδρος και νομική εκπρόσωπος είναι η ίδια η Ζέτα Δούκα. Το έργο της "ΑΝΑΣΑΣ" είναι αξιοθαύμαστο καθώς με τη δράση της έχει καταφέρει να βοηθησει πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής! Σε ερώτηση σχετικά με το αν η "ΑΝΑΣΑ" επιδιώκει να επεκτείνει τη δράση της εκτός Αττικής η Ζέτα Δούκα δήλωσε: "Βέβαια, αυτό ήταν από τους πρωταρχικούς στόχους! Μάλιστα, απο τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του  Κέντρου Ημέρας εδώ,είχαμε επισκεφθεί πολλές περιοχές με σκοπό να δημιουργήσουμε περισσότερα Κέντρα Ημέρας. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι πολύ δύσκολο χωρίς την αρωγή ενός κρατικού φορέα ή κάποιου οργανισμού που εν πάσει περιπτώσει που θα μπορεί να εξασφαλισει μακροημερευση αυτου του έργου. Οι Δ.Π.Τ είναι χρόνιες νόσοι και χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο ο ασθενής να μπει σε θεραπεία. Το Υπ. Υγείας που χρηματοδοτεί το Κέντρο Ημέρας είχε και εξακολουθεί να έχει πάρα πολλά προβλήματα τα οποία προσπαθεί να εξομαλύνει αλλά σίγουρα είναι απαγορευτικό τη σήμερον εποχή να μιλήσουμε για την ίδρυση και κάποιου άλλου Κέντρου Ημέρας. Σίγουρα όμως είναι στα σχέδιά μας καθώς και  άμεση ανάγκη, πράγμα που το διαπιστώνω ιδίοις όμμασι όποτε πηγαίνω στην επαρχία με αφορμή το θέατρο. Αυτό που φροντίζουμε πάντοτε όμως είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο με ημερίδες που αφορούν στις Δ.Π.Τ. ανά την Ελλάδα. Επίσης, στα πλαίσια ενός ΕΣΠΑ που σταδιακά υλοποιούμε στην Ανάσαστοχεύουμεμεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση με μαζικές καμπάνιες σε δέκα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας  καθώς και σε  πρόγραμμα ενημέρωσης εν είδει  μαθήματος στα σχολεία".

Στηρίξτε οικονομικά την "ΑΝΑΣΑ"

Μιλώντας στη συνέχεια για τον χθεσινό Μαραθώνιο, η Ζέτα Δούκα επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της "ΑΝΑΣΑΣ" με 50 δρομείς, μία εκ των οποίων ήταν κι η ίδια που για τέταρτη φορά πήρε μέρος! "Είναι η τέταρτη φορά που έτρεξα  στα 5 χλμ. και χάρηκα πολύ που τα πήγα καλά. Σαφώς δεν πήγαινα για μετάλλιο, δεν είμαι δρομέας όπως πολλοί από τους 28.000 συμμετέχοντες, αλλά προπονήθηκα αρκετά τον τελευταίο καιρό γιατί ήθελα να ξεπεράσω τον προηγούμενο χρόνο μου κ να αισθανθώ πιο καλά με τον εαυτό μου."

Όπως θα έχετε καταλάβει η Ζέτα Δούκα τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ με την "ΑΝΑΣΑ", το θέατρο, τα γυρίσματα. Ωστόσο βρίσκει χρόνο και για τον εαυτό της: "Ο χρόνος πάντα βρίσκεται, θέλει απλώς καλή οργάνωση. Όσο περισσότερο πράγματα έχεις να κάνεις τόσο περισσότερο πρέπει να οργανωθείς. Δε χρειάζεται να  στερηθείς τίποτα σημαντικό.Απλώς, θέλει ιεράρχηση κ οργάνωση"

Έχοντας μελετήσει πολύ τη Ζέτα, πριν από τη συνέντευξη δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω την δυσαναχέτησή της σε ερωτήσεις σχετικά με την προσωπική της ζωή. Άλλωστε πρόκειται για μια προσωπικότητα που προτιμά να απασχολεί τον κόσμο με τη δουλειά και την κοινωνική προσφορά της. Θεώρησα πρέπον λοιπόν να αφήσω έξω από τις ερωτήσεις μου την προσωπική της ζωή.

Η κορυφαία ηθοποιός στη συνέχεια, μου μίλησε για το θέατρο. Με αφορμή την επίσκεψη της παράστασης "Γράμμα σε ένα παιδί" στην Στοκχόλμη συζητήσαμε για τον εκπληκτικό μονόλογο στον οποίο και πρωταγωνιστεί και τον οποίο πριν από μερικούς μήνες απόλαυσαν οι Έλληνες της Στοκχόλμης! 
"Καταρχάς να σου πω ότι η παράσταση θα συνεχιστεί και φέτος. Θα είμαστε στο Κεντρικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
από 20 Δεκεμβρίου μέχρι και 20 Ιανουαρίου, στη σκηνή του Νέου Υπερώου και πριν από αυτό, θα επισκεφτούμε και την Κύπρο! Έχει ταξιδέψει το "Γράμμα" και πρόκειται να ταξιδέψει και στην Ιταλία προς την άνοιξη. Το ταξίδι στην Στοκχόλμη δεν ήταν τυχαίο. Η παράσταση έχει κάνει μια τρομερή αίσθηση επειδή το βιβλίο στο οποίο βασίζεται, "Γράμμα σε ένα παιδί που δε γεννήθηκε ποτέ" της Οριάνα Φαλάτσι είναι ένα συγκλονιστικό παγκόσμιο best seller που έχει ακουμπήσει βαθιά όλους τους αναγνώστες του! Η Μάρω Μπουρδάκου, που έκανε τη διασκευή του έργου, έχει ξαφρίσει με φοβερή μαεστρία τα νοήματα κι το απόσταγμα αυτού του ξαφρίσματος είναι ένα έργο τόσο μεστό και τόσο αληθινό που όταν μου το πρότειναν είπα πως <<Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνω!>>. Ο Μάνος Πετούσης που σκηνοθέτησε την παράσταση έχει μία τρομερή ευαισθησία και παρόλο που είναι άνδρας και θα μπορούσε κάποια πράγματα σχετικά με την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας να μην τα καταλαβαίνει,διαπίστωσα ότι γνωρίζει τη γυναίκα και τη ψυχολογία της πολύ περισσότερο από πολλές γυναίκες! Επίσης εγώ το προσέγγισα με ένα τρόπο αληθινό και με διάθεση να εκτεθώ πολύ περισσότερο απ'ότι σε κάποιους άλλους ρόλους γιατί είχα την ασφάλεια ενός πλήρους κείμενου κ μιας απίθανης σκηνοθεσίας!"

Συγκεκριμένα για το ταξίδι της παράστασης στην πρωτεύουσα τη Σουηδίας μου εκμυστηρεύτηκε πως: "Μέσα από τα θετικά σχόλια της παράστασης στο twitter, με προσέγγισε η Βάσω Ιωαννίδου από την Στοκχόλμη και μου είπε πως ήθελε πάρα πολύ να πάει η παράσταση εκεί. Είναι ένα κορίτσι που δουλεύει για τον τουρισμό, χωρίς να έχει άμεση σχέση με τα καλλιτεχνικά. Η παράσταση ήταν η αφορμή για να δημιουργήσει μια εταιρία Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων. Την θαύμασα καθώς θαυμάζω  πάρα πολύ σε έναν άνθρωπο τη δράση, γιατί κι εγώ είμαι άνθρωπος της δράσης. Δεν μπορώ τα πολλά λόγια.Τα χρησιμοποιώ μέχρι το σημείο που σου οργανώνουν την σκέψη  Από εκεί και πέρα θέλω δράση, βαριέμαι να μιλάω πολύ. Κι όντως, χάρη στη Βάσω,παίξαμε την παράσταση στη Στοκχόλμη,ως επί το πλείστον για την ελληνική κοινότητα που είναι πάρα πολύ μεγάλη αλλά σχετικά απαίδευτη σε σχέση με το θέατρο, καθώς τα περισσότερα ελληνικά στοιχεία που ταξιδεύουν εκείαφορούν στην λαϊκή μουσική σκηνή. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι όπως η Βάσω που δεν διστάζουν να βουτήξουν βαθειά, να ρισκάρουν ακόμα και να χάσουν λεφτά προκειμένου να δημιουργήσουν μια παράδοση σε σχέση με το θέατρο. Το κοινό ήταν τρομερά ενθουσιώδες, ιδίως στο τέλος της παράστασης. Ακόμη κι αυτοί που ήρθαν με βαριά καρδιά έμειναν κατενθουσιασμένοι! Ήταν εξαιρετική εμπειρία
Πρώτη φορά πήγα στη Στοκχόλμη, ωραία πόλη κι οργανωμένη αλλά όπως κι όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις αλλά χωρίς το φως και το ευλογημένο  κλίμα της Ελλάδας μας!".

Η Ζέτα Δούκα έσβησε πριν από λίγους μήνες ένα ακόμα όνομα από την λίστα με τους ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί. Μιλάω φυσικά για τον Robert Wilson, έναν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες, ο οποίος σκηνοθέτησε την παράσταση "Οδύσσεια" που ανέβηκε την  περασμένη σεζόν  στο Εθνικό Θέατρο. Για την ονειρική αυτή συνεργασία μου είπε: "Η δουλειά αυτή μου άφησε την καλύτερη γεύση που θα μπορούσα να έχω! Όχι μόνο λόγω της συνεργασίας με τον Robert Wilson, ο οποίος είναι μια τεράστια μορφή στο παγκόσμιο θέατρο, αλλά και για το γεγονός ότι οι άνθρωποι που δουλέψαμε γι αυτήν την παράσταση  ηθοποιοί ή μη, γίναμε μια οικογένεια, η οικογένεια της "Οδύσσειας" που όσα χρόνια και να περάσουν θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη. Θα Υπάρχει πάντα σαν σημείο αναφοράς στη ζωή μας!  Ο ίδιος ο Robert Wilson και το επιτελείο του για το τα σκηνικά, τα φώτα, τα ρούχα, είναι άνθρωποι οι οποίοι σου υπενθυμίζουν το μεγαλείο του θεάτρου. Το μεγαλείο του να είναι όλα λυμένα και να ασχολείσαι με την ουσία του πράγματος, να ψάξεις δηλαδή μέσα σου να δεις τι θα κάνεις με το ρόλο που σου δόθηκε. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί ό,τι δυσκολία κι αν αντιμετώπισα στο δρόμο,είναι πολύ σημαντικό να κουβαλάς στο προσωπικό σου εσωτερικό βιογραφικό,συμπράξεις με γίγαντες στο πεδίο που έχεις επιλέξει να δράσεις".

Αφορμώμενος από την τελευταία της φράση, δεν θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω και για τη γνώμη της σχετικά με τη διεθνή καριέρα! "Σαφώς με ενδιαφέρει όχι μόνο από προσωπική φιλοδοξία, αλλά και σαν Ελληνίδα με ενδιαφέρει αυτό που κάνω να το δείξω σε περισσότερο κόσμο! Από εκεί και πέρα χρειάζονται οι προϋποθέσεις και οι κατάλληλες συνθήκες". Επιπλέον αναφέρθηκε και στην πιθανότητα ευρωπαϊκής περιοδείας για την "Οδύσσεια" η οποία όμως απαιτεί ακόμα πολλή οργάνωση. Κλείνοντας το κεφάλαιο "θέατρο", αποκάλυψε πως σχεδιάζει την επιστροφή της σε αθηναϊκή σκηνή την ερχόμενη άνοιξη.

Η Ζέτα Δούκα, στη συνέχεια, μου εξέφρασε την επιθυμία της να ασχοληθεί περισσότερο με τον κινηματογράφο. "Είμαι Ελληνίδα ηθοποιός. Οι σπουδές μας είναι βασικά θεατρικές σε αντίθεση ας πούμε με τους Αμερικάνους που δουλεύουν τεχνικές και μεθόδους υποκριτικής σε κάμερα  Θεωρώ ότι το θέατρο στην Ελλάδα είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και μου έχει δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω με πολλούς σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους, και ηθοποιούς τους οποίους θαυμάζω. Εκεί όμως που θα θελα να δοκιμαστώ και να  μάθω περισσότερα ως πολύ παρθένα,  είναι στον κινηματογράφο. Δεν έχω
κάνει πάρα πολλές δουλειές στο σινεμά γιατί όπως κάνω σε όλα, κοιτάω να κάνω προσεκτικές κινήσεις, να επιλέγω κάθε φορά κάτι που για διαφορετικούς λόγους να με πάει ένα βήμα παρακάτω. Μπορεί να έχει σχέση με τη συνεργασία με ένα σκηνοθέτη, έναν ηθοποιό ή με την κάλυψη που σου προσφέρει μια εταιρία παραγωγής... Οι συνθήκες όλες αυτές δεν βρίσκονται κάθε μέρα κι έχω πει όχι σε προτάσεις που ήθελα να δεχτώ  λόγω έλλειψης αυτών των προϋποθέσεων. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω ζηλέψει κάποια συμμετοχή σε ταινία ελληνική όπως έχω ζηλέψει ταινίες του ευρωπαϊκού ή του αμερικανικού κινηματογράφου. Αντίθετα  έχω ζηλέψει πολλές συμμετοχές  σε ελληνικές θεατρικές παραστάσεις".

Εκτός από το χώρο της υγείας και της υποκριτικής, η Ζέτα Δούκα δραστηριοποιείται και στο χώρο της τηλεόρασης είτε με τη συμμετοχή της σε σειρές είτε με την παρουσίαση εκπομπών. Συγκεκριμένα, την περασμένη σεζόν, η ηθοποιός ανέλαβε το ρόλο της παρουσιάστριας στην εκπομπή "Check Up" στον Alpha, εκπομπή η οποία δεν ανανεώθηκε για τη νέα σεζόν. Πάνω σε αυτό το θέμα, η Ζέτα σχολίασε: "Η εκπομπή ολοκλήρωσε τον κύκλο της όπως είχε συμφωνηθεί. Δεν ενημερώθηκα για το λόγο για τον οποίο δεν προχώρησε  η εκπομπή σε δεύτερο κύκλο αλλά δεν είχαμε υπογράψει και κάποιο συμβόλαιο για τη συνέχισή της. Απλώς ο Alpha αποφάσισε να μην την εντάξει στο νέο πρόγραμμά του, που είναι και δικάιωμά του".

Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ολική μετακόμιση της εκπομπής στον ΣΚΑΪ. "Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις, θα το δούμε αυτό. Είμαστε στο στάδιο προετοιμασίας και συζητήσεων" είπε η ηθοποιός.

Η Ζέτα, ωστόσο, ένιωσε την ανάγκη να τονίσει την ιδιότητά της ως ηθοποιού και όχι ως παρουσιάστριας και να εκφράσει τους λόγους που παρουσίασε το "Check Up"."Την ιατρική εκπομπή δεν την έκανα επειδή μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω κάτι ή επειδή ήθελα να βρίσκομαι στα τηλεοπτικά δρώμενα  Δεν έχω τέτοιες ανασφάλειες. Το έκανα γιατί βρήκα το έδαφος για να μιλήσω για πράγματα σημαντικά για εμένα την ίδια! Εγώ ως άνθρωπος πρεσβεύω αυτό τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων που έχουν να κάνουν με την υγεία μας. Πολλοί με ρωτάνε αν θα παρουσίαζα κάτι άλλο, και απαντώ πως δεν είμαι παρουσιάστρια, είμαι ηθοποιός και απλώς βρέθηκε μια συνθήκη που κουμπώνει πολύ σε αυτά που σκέφτομαι και αισθάνομαι".

Δεν είναι λίγες οι φορές  που η Ζέτα έχει ερωτηθεί για το "Dancing With The Stars" κι αν θα συμμετείχε ως διαγωνιζόμενη σε αυτό. Η απάντηση της είναι πάντα η ίδια. "Έχω υπάρξει επαγγελματίας χορεύτρια κι επίσης δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ με αυτό στο βαθμό που χρειάζεται ". Επιδιώκοντας την πρωτοτυπία της έθεσα το ζήτημα της συμμετοχής της στην κριτική επιτροπή του show. Το ιστορικό της μπορεί άνετα να δικαιολογήσει αυτή την ερώτηση δεδομένου ότι η Ζέτα ασχολήθηκε για το χορό από τότε που ήταν τριών χρόνων και διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία. "Δεν ξέρω τι να σου πω, σίγουρα ο φιλανθρωπικός στόχος είναι πολύ σημαντικός. Ωστόσο για να δεχτώ οποιαδήποτε πρόταση, εξετάζω πάντοτε  αν θα έχω τον χρόνο να ασχοληθώ όπως πρέπει όπως κι αν έχω πραγματικά να προσθέσω κάτι παραπάνω στο όλο εγχείρημα. Το γεγονός ότι υπήρξα επαγγελματίας χορεύτρια, ακουμπάει κάποια πράγματα στις γνώσεις μου. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει και πάλι με τις προϋποθέσεις. Τι σου προτείνουν, τι περιθώρια σου αφήνουν αλλά και τι μπορείς να προσφέρεις εσύ σ´αυτό, σαν διαφορετικό λιθαράκι σε ένα οικοδόμημα. Αν έβλεπα ότι μπορούσα να βρω κάτι σημαντικό να ειπωθεί,μπορεί και να το έκανα". 

Ακολούθως μου αποκάλυψε πως δεν είναι μεγάλη φαν της τηλεόρασης. Ανέκαθεν προτιμούσε να περνά το χρόνο της ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας βιβλία και πηγαίνοντας βόλτες με φίλους. Όσο για την ενημέρωσή της επιλέγει το διαδίκτυο και κυρίως το twitter το οποίο θεωρεί πιο "γρήγορο και άμεσο" αναγνωρίζοντας βέβαια πως δεν φιλτράρεται καθετί γράφεται και θέλει πολλή προσοχή και έρευνα.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείπουν και οι "Βασιλιάδες", οι οποίοι "ξεπαγώνουν". Με αφορμή λοιπόν την συνέχιση της σειράς μετά την απότομη διακοπή της η Ζέτα μίλησε για την ιστορία και την όλη φασαρία που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη σειρά: "Κάποια οικονομικά κενά έχουν καλυφθεί από το Mega, δυστυχώς όχι σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου να γίνει   Σε εμένα προσωπικά, αλλά και σε άλλους ηθοποιούς η κάλυψη αυτή έγινε πριν από μερικές ημέρες. Τα επεισόδια που θα παιχτούν τώρα είχαν γυριστεί
αλλά δεν είχαν παιχτεί λόγω της αιφνίδιας διακοπής και είναι το τέλος του πρώτου κύκλου. Από εκεί και πέρα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι μεγέθυναν το θέμα, του έδωσαν παραπάνω έκταση από ότι έπρεπε  θεωρώ.   Οι "Βασιλιάδες" είναι ένα προϊόν, το οποίο πήγε πολύ καλά. Όταν κάτι είναι πολύ επιτυχημένο, θεωρείται ότι θα έχει ανάλογη επιτυχία και στο μέλλον οπότε προσπαθούν να το πάρουν με το μέρος τους. Αυτό  γίνεται πάνταείναι κάνονας της αγοράς" λέει, εννοώντας την επικείμενη μεταγραφή της σειράς στον ΑΝΤ1! Την ρωτάω σχετικά και μου λέει ότι "έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, δεν θα θελα  όμως να πω κάτι περισσότερο"


Όταν παίρνεις συνέντευξη από την Ζέτα Δούκα δε μπορείς να αγνοήσεις το γεγονός πως πρόκειται για μια γυναίκα με πολύ ισχυρή άποψη σχετικά με πολλά κοινωνικά θέματα, την οποία μάλιστα δεν φοβάται να εκφράσει. Αφορμώμενος από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων ζήτησα να μου πει την άποψή της για το φαινόμενο της "Χρυσής Αυγής" η οποία εξακολουθεί να είναι τρίτο κόμμα ,κι η απάντηση ήταν πρωτότυπη, απρόσμενη αλλά και σωστή. "Αυτό που έχω να δηλώσω είναι αυτό που έλεγε η Madonna, <<Δε με ενδιαφέρει τι λένε για εμένα, αρκεί να προφέρουν σωστά το όνομά μου!>>. Θεωρώ λοιπόν, ότι η κακή δημοσιότητα είναι πιο δυνατή από την καλή δημοσιότητα. Αν τα πράγματα που μας ενοχλούν τα αγνοούσαμε και σταματούσαμε να ασχολούμαστε μαζί τους νομίζω ότι αυτά θα σταματούσαν να υπάρχουν. Κατά την γνώμη μου, χρειάζεται κοινωνικός και δημοσιογραφικός αποκλεισμός   Γι'αυτό το λόγο δε μιλάω για πολλά κακώς κείμενα σε κοινωνικό ή πολιτικό  επίπεδο και κάνω πως δεν υπάρχουν.  Από εκεί και πέρα, αν θες να μιλήσουμε για το πώς προέκυψαν αυτά τα κακώς κείμενα στην ελληνική πολιτική και κοινωνική σκηνή,τότε θα πρέπει να μιλήσουμε με άλλη αφετηρία. Το πώς μεταφράζεται αυτό το <<γαμώτο πια>> ή το <<καταδικάζω>> του κόσμου. Τα φαινόμενα αυτά προκύπτουν από την επιφανειακά σκέψη και κρίση του κόσμουαπέναντι σε σοβαρά και πιο σύνθετα ζητήματα  Επομένως αν θέλουμε να χτίσουμε σωστή κοινωνία και σωστό πολιτικό σύστημα πρέπει να σταματήσουμε να κρίνουμε επιφανειακά, να σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο το περιτύλιγμα να μπούμε στην ουσία του πράγματος και του εαυτού μας και με όλη την κριτική σκέψη, που δεν ξέρω πως μπορεί να επιτευχθεί όσο γρήγορα την χρειαζόμαστε πια,να αρχίσουμε να αλλάζουμε".

Μιλώντας για την Ελλάδα και την κρίση δηλώνει πως "Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα που όμοιά της δεν υπάρχει στον κόσμο  Αν ήμασταν λίγο έξυπνοι και την αγαπούσαμε πραγματικά, θα μπορούσαμε  να ζούμε σαν βασιλιάδες απλώς εκμεταλλευόμενοι σωστά την λαμπρή ιστορία  και  τον  πολιτισμό της. Όλο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα  έχει συμβεί ξανά πολλές φόρες. Αν διαβάσουμε ιστορία, γιατί δεν ξέρουμε ιστορία και δεν διδασκόμαστε την σωστή ιστορία στα σχολεία μας,  θα δούμε ότι η Ελλάδα έχει εμπειρία από τραγικές δανειακές συμβάσεις και αδίστακτους δανειστές . Θα έπρεπε να διδαχθούμε από αυτές τις εμπειρίες   Το δε φαινόμενο που έλεγες πριν, που δεν θέλω να προφέρω ούτε το όνομά του, είναι ένα φαινόμενο που έχει αναπτυχθεί ξανά πριν από μερικά χρόνια, κι αν αναλύαμε λίγο την ιστορία θα βλέπαμε ότι μόνο να μας διδάξει μπορεί."

Η Ζέτα Δούκα έχει δύο αρχές στη ζωή της. "Ό,τι κάνεις, να το κάνεις καλά και με πάθος", και όπως η γιαγιά της έλεγε "Μην υποτιμάς κανέναν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως και πότε θα τον βρεις μπροστά σου".

Θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω τη Ζέτα Δούκα που μου παραχώρησε την πρώτη μου συνέντευξη  και που με την ευγένεια της με βοήθησε να αποβάλω το άγχος της πρώτης φοράς.

Λευτέρης Προβιάς

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Λευτερη,συγχαρητηρια!
    Εξαιρετικη συνεντευξη απο μια εξαιρετικη γυναικα!
    Συνεχισε ετσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά!!! Ανέβασες πολύ ψηλά τον πήχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο! Είχα τη μεγάλη τύχη (και τιμή) να έχω τη Ζέτα Δούκα για την πρώτη μου συνέντευξη, η οποία νομίζω πως ανεβάζει από μόνη της τον πήχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !