Φοιτητές σε απόγνωση

Unknown
2
Άκρως απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την έρευνα Trendence Graduate Barometer 2013, στην οποία πήραν μέρος 1.057 πανεπιστήμια από 27 χώρες.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 317.617 φοιτητές, έκδηλη είναι οι ανησυχία των Ευρωπαίων φοιτητών καθώς 1 στους 2 φοιτητές δηλώνει διατεθειμένος να απευθυνθεί στην αγορά εργασίας του εξωτερικού. Το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των Ελλήνων φοιτητών φτάνει το 85,5%!


Στην εν λόγω έκθεση που διεξάγεται κάθε χρόνο καταγράφονται οι απόψεις των φοιτητών για τις σπουδές τους και τις μελλοντικές τους προσδοκίες.

Οι φοιτητές καλούνται να συμπληρώσουν ένα on-line ερωτηματολόγιο ενώ η συμμετοχή τους επιβραβεύεται αφού όσοι συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο τους δίνεται η δυνατότητα να κερδίσουν ένα από τα ακόλουθα βραβεία:
• 5 κουπόνια Amazon αξίας 500 Ευρώ το καθένα
• 10 κουπόνια Amazon αξίας 200 Ευρώ το καθένα

Στην εν λόγω έρευνα καταγράφεται και η μεγάλη αγωνία των νέων της Ευρώπης για το μέλλον τους. Πιο αναλυτικά το 55.9% των Ευρωπαίων φοιτητών δήλωσαν ότι ανησυχούν για το μέλλον τους με τους Έλληνες φοιτητές να αγωνιούν περισσότερο λόγω και της αυξημένης ανεργίας και της οικονομικής κατάστασης της χώρας (ποσοστό 85.5%).

Μάλιστα οι φοιτητές της χώρας μας πιστεύουν ότι θα χρειαστεί να στείλουν 36-65 αιτήσεις για να καταφέρουν να βρουν μια θέση εργασίας μετά από 6 έως και 10 μήνες. Τόσες περίπου αιτήσεις υπολογίζουν ότι θα στείλουν και οι Βούλγαροι, Πολωνοί, Ιρλανδοί και Ισπανοί.

Όσον αφορά τις ώρες και τα χρήματα οι φοιτητές από την Ελλάδα πιστεύουν ότι θα λαμβάνουν μικτά περίπου 14.000 ευρώ και ότι θα εργάζονται 44 ώρες την εβδομάδα. Στην ερώτηση για το χρόνο παραμονής στην πρώτη θέση εργασίας απάντησαν ότι θα είναι από 4 έως και 5 χρόνια γεγονός που επιβεβαιώνει την εργασιακή ανασφάλεια.

Όπως ήταν αναμενόμενο στο ερώτημα για το αν θα επέλεγαν τη λύση του εξωτερικού το ποσοστό των Ελλήνων φοιτητών που δήλωσαν ότι θα μετανάστευαν ανέρχεται σε 45.4% με το αντίστοιχο ποσοστό για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους φοιτητές να φθάνει το 29.6%. Μάλιστα όσον αφορά το πού είναι διατεθειμένοι να μετακινηθούν το 46.4% δήλωσε οπουδήποτε στον κόσμο και το 29.2% οπουδήποτε στην Ευρώπη. Μόλις το 11.9% υποστήριξε ότι θα ήθελε να μείνει στον τόπο του.


Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αυτο δειχνει ποσο μεγαλη αγνοια της καταστασης εχουν οι Ελληνες. Νομιζουν οτι στο εξωτερικο τα πραγματα ειναι ροδινα? Νομιζουν οτι εκει τους περιμενουν με ανοιχτες αγκαλες να δουλεψουν? Μαλλον πετανε στα συννεφα αν εχουν τετοιες αυταπατες. Η κριση ειναι παγκοσμια! Οι μονοι που εχουν πραγματικη προοπτικη για εξωτερικο ειναι αυτοι που εχουν συγγενεις ή φιλους που ειναι σε θεση να τους φιλοξενησουν. Ολοι οι αλλοι θα υποστουν μια ταλαιπωρια και μια οικονομικη αφαιμαξη (διοτι αλλο το κοστος ζωης εδω και αλλο στο Λονδινο ή τη Γενευη!!!) και πιθανοτατα χωρις κανενα αποτελεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσορίζουμε στην παρέα του TVNEA τον Γιάννη Γριβόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !