Εθνική τραγωδία στις ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ:10.000 νεκροί

Χρηστος Γ
0
Οι δρόμοι έχουν γεμίσει πτώματα. Τα νοσοκομεία με τραυματίες. Το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν από τις Φιλιππίνες σκόρπισε θάνατο και απελπισία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ακόμα και για 10.000 νεκρούς, ενώ τώρα ετοιμάζεται να χτυπήσει το Βιετνάμ.
Οι μαρτυρίες των Φιλιππινέζων που έπεσαν θύματα του τυφώνα, όπως τις μεταφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι σοκαριστικές. Γονείς να προσπαθούν να σφίξουν στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους και ο σαρωτικός αέρας να τους αρπάζει μακριά ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Ανθρωποι να προσπαθούν να περπατήσουν πάνω από πτώματα. Αίμα και θάνατος παντού, ή αλλιώς η κόλαση επί Γης.

Ο Ερυθρός Σταυρός επίσημα κάνει λόγο για 1200 θύματα αλλά είναι βέβαιο ότι οι νεκροί θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 10.000 καθώς οι αρχές ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν απομακρυσμένα χωριά που έχουν πληγεί από τον Χαϊγιάν. Ο αέρας και το νερό χτυπούσαν με τέτοια μανία που όλοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για τσουνάμι, ενώ τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο δήμαρχος της πόλης Τακλομπάν είπε στο CNN: «Δεν υπάρχει κανείς κάτοικος εδώ που να μην έχει νεκρό στην οικογένειά του». Πρόκειται για μία πόλη 200.000 κατοίκων, που είναι πολύ οργισμένοι με την καθυστερημένη ανταπόκριση των αρχών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !