Πώς η Χαρούλα Πεπονάκη και η Κατερίνα Σοφιανού κατάφεραν να κοντράρουν στα ίσα την Ελένη Μενεγάκη; Μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση;

14
Έχει ειπωθεί επανειλημμένως ότι η καλή μυθοπλασία είναι ανίκητη. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τις επαναλήψεις των δύο all time classic σειρών του Χάρη Ρώμα, που επικρατούν άλλοτε άνετα και άλλοτε οριακά στη μεσημεριανή ζώνη. Αυτό που όμως δεν μπορούσε να διανοηθεί εύκολα κάποιος είναι ότι ακόμα και το "Ρετιρέ" θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στη ζώνη αυτή εκτοπίζοντας ή έστω παίζοντας στα ίσα live εκπομπές, όπως της Ελένης Μενεγάκη.

Το "Ρετιρέ" προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1990 και απ' ό,τι φαίνεται παραμένει αρκετά επίκαιρο και ενδιαφέρον. Μια σειρά που δεν βασίζεται στην έξυπνη και γρήγορη ατάκα, αλλά αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία του μέσου Έλληνα τη περίοδο εκείνη. Κατάλοιπα -κυρίως τα κακώς κείμενα- αυτής της νοοτροπίας υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τη σειρά ρετρό ή cult, ακόμα και σουρεαλιστική, αλλά σίγουρα οι κοινωνικοπολιτικές της αναφορές αγγίζουν τη σημερινή πραγματικότητα όσα χρόνια και αν πέρασαν. Επίσης, οι γραφικά και υπερβολικά δοσμένοι χαρακτήρες των ηρώων μοιάζουν σε κάποια σημεία με ανθρώπους που έχουμε όλοι γύρω μας ή τουλάχιστον συμβολίζουν συμπεριφορές και πράξεις εμποτισμένες στο DNA των Ελλήνων.

Κακά τα ψέματα, αποτελεί δικαίωση για τους ιθύνοντες του μεγάλου καναλιού η επιλογή προβολής της "θρυλικής" πλέον σειράς στη κανονική τηλεοπτική περίοδο. Ίσως, αν συνεχίσει σε τόσο ικανοποιητικά νούμερα (15%+) να μείνει για πολύ καιρό στη ζώνη αυτή. Την ίδια στιγμή, η υπέρλαμπρη Ελένη Μενεγάκη οφείλει να αναζητήσει τι είναι αυτό που έφταιξε για τη γρήγορη χρονικά πτώση της -συγκριτικά με πέρυσι-. Ορθότερη διαχείριση και προβολή θεμάτων, πιο εύστοχη ροή στην εκπομπή και μια καινούργια προσέγγιση στη καθημερινότητα είναι λιγα από εκείνα στα οποία μπορεί να στοχεύσει αυτή και η ομάδα της.

Έχει πλάκα να βλέπεις τον Γρηγόρη Γκουντάρα παππού, σοφιστικέ και επιχειρηματία ανάλογα με τα γυαλιά που του φοράς, το ίδιο αστείο να βλέπεις τη Κατερίνα Ζαρίφη να μη μπορεί να περπατήσει με τις φούστες που τη ντύνεις, αλλά μάλλον έχει περισσότερο ενδιαφέρον να βλέπεις τη Κατερίνα Σοφιανού να τσακώνεται με όλον τον κόσμο. Όταν το καταλάβει αυτό και η Ελένη Μενεγάκη, τότε πολλά θα έχουν αλλάξει. Η κατάσταση σαφώς και ανατρέπεται. Θέληση να υπάρχει.

Δημοσίευση σχολίου

14Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Ωραια τα λες.Απλα νομιζω οτι το μεγαλυτερο εφιαλτη ζει η Μελετη που παρα τις υποσχεσεις για ανανεωση τελικα ειδαμε παλι μια απο τα ιδια.Δεν νομιζω οτι το star θα δεχθει κι αλλη σεζον με νουμερα που δνε ξεπερνουν το 12% στην καλυτερη των περιπτωσεων.
    Υ.Γ.
    ΚΑΙ εχθες το δελτιο του αντ1 1ο με το mega 2ο.Το Μπρουσκο ανετα μπροστα απο την Φατμαγκιουλ.Ειμαστε σιγουροι οτι τα κλεμμενα ονειρα θα κανουν πρεμιερα στις 9 και οχι στις 7 τελικα...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλα η Μενεγακη ειναι στον Αλφα, που εξ ορισμου ο Αλφα ΔΕΝ ειναι μεγαλο καναλι. Μονο ο Λαζοπουλος εκανε κατι αλλα κι αυτου ειχε περασει πια η μπογια του γι αυτο και σταματησε. Αν θελει η Μενεγακη να ξανακανει πρωταθλητισμο πρεπει να γυρισει στον ΑΝΤ1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακου δεν ειναι μεγαλο καναλι ο αλφα...και ποιος ειναι ρε μεγαλε? το μεγκα που σ εχει ταραξει στην επαναληψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ALPHA einai megalo kanali (toulaxiston mexri to 2009 pou antagonizotan sta isia MEGA-ANT1 se oles tis zones)... Koubalaei megalo plithos ekpompwn, show, ellinikwn seirwn kai allwn pollwn aneksartita apo tin opoia epityxia tous... Fetos ependyse se mia fthinoseira (kati einai ki auto)... Epeidi merikoi lene oti o ALPHA den einai megalo kanali, gia na doume an exei ta kotsia to STAR na kanei mythoplasia ksana...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:29 μ.μ.
    μια χαρα μεγαλο καναλι ειναι..Εχει Νικολουλη που κανει 30αρια,εχει Πανια που επισης κανει τα ιδια,Μουρμουρα που χτυπαει εως 35% νεανικα,Αυτοψια που εχθες κοντραρε στα ισα τον Θεοδωρακη στο mega..(!!) Μες την καλη χαρα,Οικογενειακες ιστοριες που κανουν 17% Κατι ψηνεται που σκιζει το δελτιο του mega και του star,Τον Μανεση που επισης σκιζει,Μενεγακη-Δεστε τους που δεν πεφτουν ποτε κατω απο 20% στα δυναμικα κοινα,Σπυρο Παπαδοπουλο που ενα 25+ θα το χει καθε Σαββατο.Ε τι αλλο θες για να θεωρησεις 'μεγαλο' καναλι τον alpha?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:10 μ.μ. 'φτηνοσειρα' που χτυπαει 35% στα νεανικα κοινα παρολ'αυτα...Δεν μπορει κατι θα τους αρεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολες οι εκπομπες του Αλφα ηταν αντιγραφες εκπομπων αλλων καναλιων (πχ dream show αντιγραφη του fame story). Αυτο που δειχνει δεν ειναι μυθοπλασια. Ειναι κατι σαν τις Οικογενειακες Ιστοριες. Δε λογιζεται καν για σηριαλ. Οσο για τα παλια σηριαλ, τα περισσοτερα ηταν χαμηλοτατου επιπεδου και ειδικα οι κωμωδιες ηταν οικτρες. Μονο τα 3 χρονια των Γερμανων ηταν σοβαρο καναλι τωρα παλι γελοιοποιειται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 2:24 μ.μ. ηταν σοβαρο καναλι οταν τον ειχαν οι Γερμανοι??χαχαχα που ειχαν φερει καθε λογης σκουπιδαριο απο ριαλιτι του rtl??Ελεος!!!Ειχαν απαξιωσει εντελως την ενημερωση και μου λες σοβαρους τους Γερμανους?Ε οχι δα..!!Οσο για τις αντγραφες αλλων εκπομπων εχεις ναι μεν δικιο αλλα ποτε υπηρξε παρθενογεννηση στην ελκηνικη τηλεοραση για να υπαρξει απο τον alpha?Δηλαδη το mega δεν αντεγραψε ποτε ας πουμε τον αντ1 η το αντιθετο ετσι?Μονο ο alpha..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πλακα κανεις 2-24??? με τους γερμανους ηταν μεγαλο καναλι? που μας ειχαν γεμισει την οθονη με φτηνα και γελοια reality οπως το αγροτης μονος ψαχνει,εφιαλτη στην κουζινα και αλλα.οι γερμανοι κατεστρεψαν την πρωινη ζωνη που χτυπουσε 25αρια ο αυτιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κακά τα ψέματα αν το 2009 το κανάλι δεν πέρναγε στο RTL τότε
    1ον) Θα υπήρχε ακόμη πρωινή ενημερωτική ζώνη (ίσως και ψυχαγωγική)
    2ον) Θα έκανε κι άλλες ελληνικές σειρές, ελάχιστες σαφώς λόγω της κρίσης
    3ον) Δεν θα υπήρχε το λεγόmeno scripted reality (Οικογενειακές Ιστορίες)... Παρόλα αυτά αυτό το concept εκπομπής πήγε πάρα πολύ καλά, κάτι που κουβάλαει και φέτος ο ALPHA που είναι πάλι στον Κοντομηνά
    4ον) Δεν θα υπήρχε μια πλήρη αδράνεια τα έτη 2011-2013 στο prime time, βγάζοντας Λαζοπουλο-Πακέτο-Νικολούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδη στη Γερμανια που ειχαν τετοιες παραγωγες δεν ειναι σοβαρη χωρα? Τουλαχιστον επι rtl το καναλι ειχε ενα στιγμα. Και δε διεκδικουσε να γινει πρωτο (πραγμα αδυνατον) αλλα ειχε συμβιβαστει με τη θεση του και επιδιωκε απλα ενα καλο μεριδιο αγορας. Επι Κοντομηνα προσπαθει ΜΑΤΑΙΑ να ανταγωνιστει τα 2 μεγαλα με αποτελεσμα να γελοιοποιειται. Ο περισσοτερος κοσμος αυτα τα 2 θεωρει μεγαλα καναλια Μεγκα και ΑΝΤ1 και τον Αλφα το εχει στην ιδια μοιρα με το ΣΤΑΡ και το ΣΚΑΙ ως εναλλακτικες επιλογες. Και ετσι ειναι πραγματι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 3:40 μ.μ. απο που προκυπτει οτι θελει ο αλφα να γινει 1ο καναλι???Σου το πε ο Κοντομηνας??Παντως σε οτι εχει βγαλει κανει επιτυχια φετος(και περυσι) ακομη και σε κωμωδια που μεχρι τωρα δεν το κατειχε!!!Το αποτελεσμα μετραει!
    Υ.Γ.
    Ε οχι δα και στην ιδια μοιρα με το σταρ...το σταρ ουδεποτε ειχε εκπομπες που εκανα 70αρια βλεπε Τσαντιρι και ποτε δεν ειχε ιχνος σοβαροτητας πανω του μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελος παντων..προσωπικα αλλα και πολλοι γνωστοι που το χω συζητησει πιο πολλες ωρες εβδομαδιαιως θα δουν αλφα ,παρα μεγκα και αντ1 που εκπεμπουν προγραμματα του 90

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !