Ποια είναι τα best sellers στην Ελλάδα σήμερα; - τι διαβάζουν οι Έλληνες περισσότερο;

Καρακασίδης Γιάννης
1
Λένε πως ένα βιβλίο μπορεί να σου κρατήσει καλύτερη συντροφιά ακόμη κι από έναν άνθρωπο! Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν... φημιζόμαστε για την κλίση μας στο βιβλίο, δεν είναι λίγα εκείνα που καταφέρνουν να κερδίσουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού και να βρεθούν στην κορυφή των προτιμήσεων. 

Ποια είναι τα 6 πιο... ευπώλητα (αγγλιστί: best sellers!) βιβλία στα ελληνικά βιβλιοπωλεία; Τι επιλέγουν να διαβάσουν περισσότερο οι Έλληνες αναγνώστες; Έπειτα από μία μικρή έρευνα αγοράς, συγκεντρώσαμε τα έξι κορυφαία best sellers των τελευταίων ημερών.

01. Inferno (Dan Brown)
02. Με λένε Ντάτα (Λένα Μαντά)
03. Το μήλο βγήκε απ' τον παράδεισο (Έλενα Ακρίτα)
04. Οι 50 αποχρώσεις του γκρι: Η Απελευθέρωση (E. L. James)
05. Η καρδιά θυμάται (Καίτη Οικονόμου)
06. Η ζωή έλειπε (Κώστας Κρομμύδας)

Στην πρώτη θέση συναντάμε το αγγλικό μυθιστόρημα INFERNO του Dan Brown. Ο Αμερικανός συγγραφέας καταφέρνει και πάλι να κεντρίσει τα βλέμματα με το νέο του δημιούργημα, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του συγγραφική απόπειρα. Δεύτερο στις προτιμήσεις του κοινού βρίσκεται το ΜΕ ΛΕΝΕ ΝΤΑΤΑ της... δικής μας Λένας Μαντά, ενώ μία θέση πιο κάτω ακολουθεί το νέο βιβλίο ΤΟ ΜΗΛΟ ΒΓΗΚΕ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ της Έλενας Ακρίτα

Στην τέταρτη θέση της λίστας μας σκαρφαλώνει το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας "Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι", με τίτλο ΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ: Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της συγγραφέως E. L. James, με το Η ΚΑΡΔΙΑ ΘΥΜΑΤΑΙ της Καίτης Οικονόμου να ακολουθεί λίγο πιο κάτω. Τέλος, στην έκτη θέση των best sellers συναντάμε το Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ του ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα, το οποίο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών στη χώρα μας και να διακριθεί. 

Το αξιοπρόσεκτο στη μικρή αυτή έρευνα είναι πως το ελληνικό αναγνωστικό κοινό τείνει να δείχνει μία σταθερή προτίμηση στους Έλληνες συγγραφείς, αφήνοντας τα ξένα λογοτεχνικά βιβλία στις πιο χαμηλές θέσεις. Παρ' όλα αυτά, δύο εκ των έξι θέσεων της λίστας καταλαμβάνονται από ξένους δημιουργούς. 

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !