Σαρωτικές αλλαγές στα ΛΥΚΕΙΑ:Πόσα μαθήματα θα εξετάζονται πλέον στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ?

Χρηστος Γ
4
Αλλάζουν όλα στο λύκειο από τον Σεπτέμβριο του 2013, καθώς το υπουργείο Παιδείας καταθέτει στη Βουλή σχέδιο νόμου  και έχει τον φιλόδοξο στόχο να εφαρμοστεί στην Α΄ τάξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ(Από τις πληροφορίες μας οι ώρες διδασκαλίας των μαθηματικών σε κάθε τάξη παραμένουν ως έχουν). και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο του λυκείου από τις Πανελλαδικές, ενισχύεται η εξειδίκευση στη Γ” λυκείου και ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που θα ελέγχει τα πάντα γύρω από τις εισαγωγικές εξετάσεις των υποψηφίων για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τέσσερις φορές από Πανελαδικές εξετάσεις θα περνούν οι μαθητές του Λυκείου στη μαραθώνια προσπάθειά τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι τρεις πρώτες φορές για να προαχθούν από τάξη σε τάξη και να πάρουν το Απολυτήριο και η τελευταία, η τελική, για να εισαχθούν σε ΑΕΙ, αφου έχουν πάρει το Απολυτήριο Λυκείου. Τα μαθήματα της τελικής εξέτασης εισαγωγής θα είναι τέσσερα, όμως για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων. Σημανική αλλαγή είναι ότι ο βαθμός από τα προφορικά που έχει ο μαθητής σε κάθε μάθημα θα αναπροσαρμόζεται με βάση τον βαθμό που πήρε στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.  Για τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων. 

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Αφού βάλανε τέρατα για θέματα φέτος είπανε να κάνουνε ακόμη πιο μπουρδέλο την παιδεία!! Έδινα φέτος κ πήγα και πολύ καλά!! Απλά δεν ήταν θέματα φέτος αυτά! Γενικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6.23
    Αναφερεσαι στα θεματα της τεχνολογικης και θετικης κατευθυνσης η γενικοτερα στις πανελλαδικες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναφέρομαι στα μαθηματικά κατεύθυνσης γενικής,φυσική αρχαία και ιστορία!! Ήμουν θεωρητική έβγαλα 18500, αλλά και πάλι ήταν σπαστικά θέματα και γενικά σαν θεσμός είναι πολύ πρόχειρος κ ψυχοφθόρος!! Δε μπορείς ας πούμε από τα τόσα κείμενα να βάλεις ένα που έπεσε πρόπερσι ενώ έχεις τόσα ωραία κείμενα τα οποία τα περιφρονείς και τα χεις στην ύλη έτσι για να κάθονται! Το είχα διαβάσει τ κείμενο που έπεσε γιατί σκέφτηκα ότι θα γίνει κάτι τέτοιο! Και σαν θεσμό μιλάω και για τις φετινές! Ελπίζω να σε καλύψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγωνιζεσαι να μπεις στο πανεπιστημιο , ωραια, παιρνεις το οποιο πτυχιο, μετα; Aυτο τελικα κανεις στην ουσια δεν το σκεφτεται. Οι γονεις θελουν να κανουν το κομματι τους κ τα παιδια να κανουν την ζωη τους μακρια απο αυτους. Οσο για το δρομο του εξωτερικου αυτος κρυβει πολλες παγιδες και οδηγει σε μεγαλο βαθμο σε αδιεξοδα μεγαλυτερα απο αυτα που υπαρχουν εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !