Eurovision 2013 Α' Ημιτελικός: σε ποιες χώρες να ποντάρετε | ποια είναι τα επικίνδυνα outsiders;

Καρακασίδης Γιάννης
0
Όπως μας έχει "διδάξει" η Eurovision στα τόσα χρόνια που μας συντροφεύει, καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο φαβορί ή σίγουρο outsider μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, τα φαβορί είναι ελάχιστα (4-5) και η κατάταξη βρίθει outsiders, γεγονός που κάνει ακόμη δυσκολότερη την πρόβλεψη του νικητή.

Εμείς, μία ημέρα πριν ανοίξει η αυλαία του Α' Ημιτελικού, σας παρουσιάζουμε τις χώρες στις οποίες αξίζει να ποντάρετε (όσοι αποφασίσετε να το κάνετε!). Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι 10 χώρες που προκρίνονται στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου από τον Α' Ημιτελικό είναι:

01. ΔΑΝΙΑ
02. ΡΩΣΙΑ
03. ΟΥΚΡΑΝΙΑ
04. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
05. ΣΕΡΒΙΑ
06. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
07. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
08. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
09. ΑΥΣΤΡΙΑ
10. ΕΣΘΟΝΙΑ

Εκτός τελικού μένουν, όπως φαίνεται:

11. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
12. ΚΡΟΑΤΙΑ
13. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
14. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
15. ΒΕΛΓΙΟ
16. ΚΥΠΡΟΣ


Παρακολουθώντας τη Eurovision τα τελευταία 10 χρόνια, η δική μου συμβουλή είναι να ποντάρετε άνετα σε Δανία, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία. Αφενός τα τρία πρώτα είναι από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, αφετέρου η Σερβία πρόκειται να αποσπάσει τα 12άρια από όλες τις γειτονικές, πρώην Γιουγκοσλαβικές χώρες (Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία), γεγονός που θα την περάσει εύκολα στον Τελικό.

Παράλληλα, η Ολλανδία, αν και δίνεται πολύ ψηλά στα γραφεία στοιχημάτων, ενδέχεται να αποτελέσει τη "μαύρη έκπληξη", καθώς αφενός δεν έχει γειτονικές-συμμαχικές χώρες για να την βοηθήσουν, αφετέρου το κομμάτι δεν ενδείκνυται για το κοινό της Eurovision, που εκείνη την ώρα παρακολουθούν παιδιά με τους γονείς και τους φίλους τους. Έχετε στην άκρη του μυαλού σας το ενδεχόμενο να δούμε την Ολλανδία να μένει και φέτος εκτός Τελικού.

Ως πιο "safe outsiders", δηλαδή χώρες που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν εκτός, θεωρούνται το Βέλγιο, η Λιθουανία και η Σλοβενία. Η Κύπρος ελπίζει στο... θαύμα των επιτροπών, ενώ Μαυροβούνιο-Κροατία ίσως κονταροχτυπηθούν για μια θέση στον Τελικό, ευνοημένες και από τις συμμαχικές βαθμολογίες. 

Τέλος, μια θέση στον Τελικό του Σαββάτου φαίνεται να εξασφαλίζει η Αυστρία, ενώ Μολδαβία-Λευκορωσία-Εσθονία θα ευνοηθούν επίσης από τους γείτονες-συμμάχους τους. Αρκετές οι πιθανότητες πρόκρισης και για την Ιρλανδία. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !