Β' Ημιτελικός | Τα αποτελέσματα, τα σχόλια και οι εκπλήξεις!

Καρακασίδης Γιάννης
0
Με την ψυχή μας στην... κούλουρη έκλεισε και ο δεύτερος ημιτελικός του 58ου μουσικού διαγωνισμού της Eurovision! Και όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή βραδιά καταλαβαίνουν τι εννοώ με την έκφρασή μου αυτή.

Στον τελευταίο - ψηφιακό πια! - φάκελο των αποτελεσμάτων βρισκόταν το όνομα της Ελλάδας, γεγονός που μας έκανε να καρδιοχτυπήσουμε έντονα! Ωστόσο, η χαρά μας ήταν διπλή όταν εν τέλει ακούσαμε το πολυπόθητο "Greece!" και τα γαλανόλευκα χρώματα κυριάρχησαν στην οθόνη! Πολλές ήταν, όμως, και οι χθεσινές εκπλήξεις, γι' αυτό πάμε να σχολιάσουμε τις εμφανίσεις των χωρών και να δούμε ποιες χώρες πέρασαν επιτυχώς στο Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!


ΛΕΤΟΝΙΑ
"Here we go" - PeR
Μία συμμετοχή σκέτη... ηχορύπανση ήταν αυτή της Λετονίας, με το συγκρότημα PeR να ερμηνεύει ένα κάκιστο κομμάτι και να έχει μία αλλοπρόσαλλη σκηνική παρουσία. Με τα μέλη του συγκροτήματος να χοροπηδάνε επί σκηνής σαν από έκσταση, η Λετονία τερμάτισε μάλλον στην τελευταία θέση του Β' Ημιτελικού.

ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ
"Crisalide" - Valentina Monneta
Καλαίσθητη και καλλίφωνη η νεαρή Valentina από τον μικροσκοπικό Άγιο Μαρίνο, ήταν αναμφίβολα μία από τις καλύτερες χθεσινές εμφανίσεις. Ωραία τα χρώματα που επιλέχθηκαν, το κομμάτι γιουροβιζιονικό, το τρικ με τη λάμπα... ανά χείρας έξυπνο.

ΣΚΟΠΙΑ
"Pred Da Se Razdeni" - Lozano & Esma
Από τις πιο κιτσάτες φετινές συμμετοχές ήταν αυτή των Σκοπίων, παρότι η Esma έχει χρόνια καριέρας και αποτελεί "θρύλο" της τσιγγάνικης μουσικής στη γείτονα χώρα. Το τραγούδι σχεδόν αδιάφορο, με αποκορύφωμα την... φωτιά στα κόκκινα εμφάνιση της Esma!

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
"Hold Me" - Farid Mammadov
Άρωμα Ελλάδας είχε και η φετινή συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, με τον Δημήτρη Κοντόπουλο πίσω από τη σύνθεση και τον Φωκά Ευαγγελινό πίσω από τη σκηνική παρουσία του κομματιού. Ο Farid Mammadov ερμήνευσε και γοήτευσε το τηλεοπτικό κοινό, ενώ στα highlight είναι χωρίς αμφιβολία το σκηνοθετικό τρικ που εφηύρε ο δαιμόνιος Φωκάς!

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
"Marry Me" - Krista Siegfrids
Με τις καμπάνες του γάμου να χτυπούν χαρμόσυνα ξεκίνησε η εμφάνιση της νεαρής Krista, εκπροσώπου της Φινλανδίας στον φετινό διαγωνισμό. Χαρμόσυνα έκλεισε και η βραδιά για την ίδια, παρά την εκκεντρικότατη εμφάνισή της και το λεσβιακό φιλί-φωτιά που επέλεξε να δώσει στο τέλος του κομματιού επί σκηνής! "Φιλάει πολύ ωραία!" ήταν το σχόλιο της τραγουδίστριας, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στην press conference που ακολούθησε αργότερα.

ΜΑΛΤΑ
"Tomorrow" - Gianluca Bezzina
Χαλαρός, ευδιάθετος και χαμογελαστός: έτσι έδειξε πως ήταν χθες βράδυ ο νεαρός Gianluca από τη Μάλτα (γιατρός στο επάγγελμα!), τη στιγμή που ερμήνευε το κομμάτι του στη σκηνή του Μάλμε. Όμορφη μελωδία, ρομαντικοί οι στίχοι, ωραία η σκηνική απόδοση.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
"Samo Shampioni" - Elitsa & Stoyan
Κάτι από την πρόκρισή τους στον Τελικό του 2007 θέλησαν να μας θυμίσουν οι δύο γνωστοί τραγουδιστές από τη Βουλγαρία, όμως το κοινό της Eurovision δεν συγχωρεί τα... πισογυρίσματα! Με παραδοσιακές στολές και έντονο το... τύμπανο η μάλλον φασαριόζικη συμμετοχή της Βουλγαρίας.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ
"Eg a lif" - Eythor Ingi
"Είμαι ζωντανός" επέλεξε να μας τραγουδήσει ο Ισλανδός καλλιτέχνης και εμείς μόνο ζωντανοί που δε μείναμε μέχρι το τέλος του κομματιού του! Μία γλυκανάλατη και σίγουρα αδιάφορη μπαλάντα.

ΕΛΛΑΔΑ
"Alcohol is Free" - Koza Mostra & Agathonas Iakovidis
Ολόκληρο το στάδιο ξεσήκωσαν με την εμφάνισή τους οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, βροντοφωνάζοντας πως "Alcohol is Free"! Με τις γνωστές φούστες και τον μπαγλαμά ως guest star, οι Έλληνες εκπρόσωποι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών!

ΙΣΡΑΗΛ
"Rak Bishvilo" - Moran Mazor
Από τις ομορφότερες μπαλάντες ήταν αυτή του Ισραήλ, με την πρώην στρατιωτικό και νυν τραγουδίστρια Moran Mazor να καταπλήσσει τους πάντες με την υπέροχη ερμηνεία της. Στα αρνητικά της συμμετοχής ήταν σαφώς το ενδυματολογικό... σύστημα και η επιλογή στη σκηνική παρουσία/απόδοση του κομματιού.

ΑΡΜΕΝΙΑ
"Lonely Planet" - Dorians
Την οικολογική συνείδηση θέλησε να περάσει και να αφυπνίσει το φετινό κομμάτι της Αρμενίας, με το συγκρότημα Dorians να τραγουδά για τον "Μοναχικό πλανήτη". Προσωπικά, εντελώς αδιάφορη συμμετοχή.


ΟΥΓΓΑΡΙΑ
"Kedvesem" - ByeAlex
Ο άγνωστος μέχρι πριν δύο μήνες στην Ουγγαρία ByeAlex είναι δημοσιογράφος και στιχουργός. Με culturel εμφάνιση, ήπιος και χαλαρός ερμήνευσε το κομμάτι του, χωρίς φανφάρες και φληναφήματα! Ένα κομμάτι που, όσο το ακούω, γίνεται περισσότερο αρεστό στα αφτιά μου.


ΝΟΡΒΗΓΙΑ
"I feed you my love" - Margaret Berger
"Σου ταΐζω την αγάπη μου" τραγούδησε η όμορφη Margaret και το κοινό την... τάισε με τις ψήφους του. Η Νορβηγίδα τραγουδίστρια έδωσε τον καλύτερό της εαυτό, με ένα κομμάτι που έχει χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Ήταν, άλλωστε, το μεγάλο φαβορί του Β' Ημιτελικού.

ΑΛΒΑΝΙΑ
"Identitet" - Andrian & Bledar
Πολύς καπνός, πολλή φωτιά, πολλή ροκιά, κανένα το νόημα! Αυτή την αίσθηση αποκόμισα χθες από τη συμμετοχή της Αλβανίας. Μία μάλλον αξιοπρόσεχτη συμμετοχή, με μέτρια απήχηση στο κοινό.

ΕΛΒΕΤΙΑ
"You & Me" - Takasa
Την... τελευταία του επιθυμία φαίνεται πως ήθελε να εκπληρώσει ο 95χρονος παππούς από την Ελβετία, μέλος του συγκροτήματος Takasa. Αυτούς είδαμε να εκπροσωπούν χθες βράδυ τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, με το τραγούδι "You & Me" να αποδεικνύεται λίγο για να αξίζει την πρόκριση.

ΓΕΩΡΓΙΑ
"Waterfall" - Nodie & Sophi
Στα βήματα της συμμετοχής του Αζερμπαϊτζάν του 2011 θέλησαν να κινηθούν οι φίλοι μας από τη Γεωργία, στέλνοντας στο διαγωνισμό τον Nodie και τη Sophi με το τραγούδι "Waterfall". Πολύς λόγος γίνεται για τη γεωργιανή συμμετοχή, αν και προσωπικά την θεωρώ αδιάφορη και επαναληπτική!

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
"It's my life" - Cezar
Με μεγάλη μας χαρά παρακολουθήσαμε χθες τον... Παναγιώτη Πετράκη της Ρουμανίας να μεταφέρει στη σκηνή της Eurovision τους... Δαίμονες! Το πάντρεμα όπερας και pop μουσικής ήταν το στοίχημα της ρουμάνικης αποστολής, πείραμα που αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Καπνοί, φωτιές, κεριά και σεντόνια μας ταξίδεψαν ως τα Καρπάθια και το κάστρο του Κόμη Δράκουλα. Αδιάφορη, αδιάφορη, αδιάφορη... και κιτσάτη!


ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:
01. ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
02. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
03. ΜΑΛΤΑ
04. ΙΣΛΑΝΔΙΑ
05. ΕΛΛΑΔΑ
06. ΑΡΜΕΝΙΑ
07. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
08. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
09. ΓΕΩΡΓΙΑ
10. ΡΟΥΜΑΝΙΑ


Εκτός τελικού βρέθηκαν προς μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση πολλών Euro-fans το Σαν Μαρίνο, το οποίο δινόταν στην 5η θέση της πρόκρισης, όμως διέψευσε τα προγνωστικά. Εκτός και το Ισραήλ, ένας μάλλον άδικος αποκλεισμός. Εκτός παρέμειναν επίσης η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, η Λετονία και η Ελβετία. 

Μέσα στη 10άδα της πρόκρισης εισήλθαν απρόσμενα η Ουγγαρία και η Αρμενία, ενώ διφορούμενες ήταν οι κριτικές και για την πρόκριση της Ρουμανίας. Η Ελλάδα και η Ρουμανία είναι τελικά οι μόνες βαλκανικές χώρες στον Τελικό του Σαββάτου. 


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !