Τα πατατάκια δεν...έφθασαν στο Ρουβά

Χρηστος Γ
12
Πολυαναμενόμενη η χθεσινή πρεμιέρα για τους 'Ηρωες'.Η προσπάθεια ανάδειξης ανθρώπων της διπλανής πόρτας & επιβράβευσης του αλτρουισμού τους, πέτυχε. Χωρίς φιοριτούρες,και παρά την απαραίτητη 'κινηματογραφική χρυσόσκονη' που απαιτεί το concpet,οι συγκλονιστικές πράξεις των 2 'ηρώων' αναδείχθηκαν με αξιοπρέπεια & μέτρο.
Οι ιστορίες 'χρωματίστηκαν' με συγκίνηση & προβληματισμό.Παρά το αυτονόητο κίνητρο μιας τηλεοπτικής παραγωγής για τηλεθέαση (το οποίο δεν επιτεύχθηκε απόλυτα,αν αναλογιστεί κανείς το γιγαντιαίο promo,και τα νούμερα των απέναντι:Στη λιγότερο ανταγωνιστική ημέρα της prime,η Νικολούλη ξεκινούσε με 23,6% στο σύνολο-18,9% στο 15-44 & το 'Σενάριο' 15,8% και 21,8%), υπήρχαν στιγμές που το συναίσθημα έβγαινε-πραγματικά-αβίαστα.
Μοναδική παραφωνία? Ο υπέρλαμπρος Σάκης Ρουβάς.Η πολυετής προσπάθεια αλλαγής του προφίλ,αυτή τη φορά βρήκε ένα μικρό εμπόδιο.Οπως συμβαίνει στο εξωτερικό,το project απαιτεί μια στιβαρή προσωπικότητα που θα ανταπεξέλθει στον υψηλό πήχυ,χωρίς να γίνει...Τατιάνα.Παρά τις προκαθορισμένες ερωτήσεις & μοντάζ,ο star δεν τα 'λέει'.Παρά τα δύσκολα παιδικά χρόνια,και τον αξιοθαύμαστο αγώνα να φτάσει στην κορυφή,ο Ρουβάς δεν έχει το υπόβαθρο μιας τέτοιας παραγωγής.Ευστοχα,το κανάλι περιορίζει τον ρόλο του,στο εντυπωσιακό,λαοφιλές,περιτύλιγμα το οποίο...εδώ που τα λέμε είναι και σπάνιο.
Η συνέντευξη-promo που προηγήθηκε στο δελτίο,υπερτόνισε την απουσία της Χούκλη,ιδανικής για το ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας.Μειλίχιος,ουσιαστικός λόγος,μια γυναίκα έμπειρη & καλλιεργημένη...που χάνει σε image making.
Δυστυχώς,στις μέρες μας οι ιθύνοντες ψάχνουν άλλου είδους τιμονιέρηδες στις μοδάτες πια,'κοινωνικές αποστολές'. Μενεγάκη,Ρουβάς,Κανάκης προσελκύουν κοινό και χορηγούς στα διαφημιστικά διαλείμματα των 'φιλανθρωπιών'...
Οσοι συνειδητοποιούν τις σκοπιμότητες του τηλεοπτικού τοπίου σε περίοδο κρίσης & δεν αρκούνται στα 'likes' του Facebook για την αντικαρκινική χημειοθεραπεία ενός παιδιού,δεν λογαριάζουν τέτοιες εκπομπές ως 'προσπάθεια αφύπνισης'.Αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη επιβράβευσης ιστοριών,σαν αυτές που προβλήθηκαν στη χθεσινή,καλαίσθητη πρεμιέρα των 'Ηρώων'.
Darwin. 

Δημοσίευση σχολίου

12Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ καθολου στο να απαξιωνουμε τετοιες πρωτοβουλιες με τιτλους τυπου ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ..Επιπλεον θεωρω την τηλεθεαση πολυ καλη περιπου στο 30% τα καθαρα νουμερα..Τα αμετρητα τρειλερ που επαιζαν τοσους μηνες δεν διαφημιζαν τοσο την εκπομπη σαν προιον τηλεοπτικο οσο προετρεπαν τον κοσμο να ψηφισει απο το ιντερνετ ποια απο τις 2.500 ιστοριες ηθελαν να δουν οπτικοποιημενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ θεωρώ την τηλεθέαση πολύ καλή (θα μπορουσε και λιγο καλύτερα βεβαία).

    Το πρόγραμμα δεν ειναι ο Ρουβας Darwin αλλα οι πραγματικοί Ηρωες. Νομίζω πως ο Ρουβας ηταν κατι παραπανω απο καλο χθες. Αντιθέτως διαφωνώ με αυτο που λες για την Χουκλη. Ναι μεν ειναι μιας απο τις καλύτερες παρουσιάστριες, οχι ομως για τετοια εκπομπή.

    Η εκπομπή ειχε συναίσθημα και μάλιστα δεν σου κρύβω οτι μερικές φόρες με ανατρίχιασαν κάποια σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό το αποτέλεσμα, δικαίωσε τον Ant1! Το κανάλι φέτος προσφέρει ό,τι καλύτερο είναι εφικτό! Στη θέση του Σάκη θα προτιμούσα και εγώ κάποιον ισοδύναμα εντυπωσιακό και ενδιαφέρων, αλλά πιο στιβαρό και έμπειρο τηλεοπτικά, βλ. Κανάκη..ειδικά μετά τη πρόσφατη σαρωτική και αξεπέραστη παρουσία του στο Immersion. Πάντως, θα ανέβει και άλλο το πρόγραμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tyler το σχόλιό σου είναι απόλυτα εύστοχο,στη σωστή βάση.Εξ'άλλου ο Κανάκης (που είχε ενεργό ρόλο στο Immersion) 'οικοιοποιήθηκε' ελάχιστα την επιτυχία.Ούτε δεκάδες tweets...instagram κτλ,ούτε ολόκληρη επικοινωνιακή εκστρατεία 'συγκίνησης',ειδικά την ώρα που όπως εύστοχα παρατηρήσατε ο ρόλος- είναι διεκπαιρεωτικός.
    Το αποτέλεσμα,φυσικά δικαιώνει τον Ant1,ειδικά τους ανθρώπους που φέτος έχουν σβήσει αρκετές από τις 'αμαρτίες' του παρελθόντος.Το κοινό δεν έχει λόγο να μπαίνει στην διαδικασία αποθέωσης επειδή τα στελέχη συνειδητοποίησαν πως το κοινό δεν μπορεί μόνο Fab 5 & κατσαρίδες.Μπράβο γιατί έως τώρα το κανάλι δέχοταν δεκάδες κλήσεις για να ξαναπαίζει ο Σουλειμάν & το Black Out.
    Ως τηλεοπτικό blog δε γίνεται να μη σχολιάζουμε τις τηλεθεάσεις, ακόμα και 10% να έκανε το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.
    Ο ανταγωνισμός φυσικά μόνο ήρεμος μπορεί να είναι.Τι καλύτερο να περίμενε ο Alpha,όταν με lead-in 6% η Νικολούλη το έκανε με το καλημέρα 23,και το 'Κάψε το Σενάριο' έκανε ίδια σχεδόν νεανικά κοινά με τους Ηρωες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η εκπομπή ειναι οτι καλύτερο εχει δειξει η ιδιωτική τηλεόραση εδω και μια 10 αιτία. Αυτό τα λέει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεβαστή Γιώργο η άποψη σου (ή επιθυμία),ίσως όντως είναι ότι καλύτερο παρακολούθησες εσύ την τελευταία 10ετία στην ιδιωτική tv. Φυσικά,σέβεσαι και την άποψη της πλειοψηφίας,φαντάζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα η άποψη της πλειοψηφίας σέβομαι κι αυτα λέω .
    Δεν είναι όλα τα νουμερα αν και οι Ήρωες έσκισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν κάποιος μένει 'νηστικός' για καιρό...ένα κομμάτι ψωμί μπορεί να φαίνεται χαβιάρι.
    Ενας θεατής που σιχαίνεται να διαμαρτυρηθεί για την κρίση μέσω ενός like στο Facebook,που σκέπτεται -και-μέσω ενός βιβλίου,που καταδικάζει τους ακίνδυνους αγώνες της Χ.Α που κατουρά μπροστά από κανάλια, αφυπνίζεται χρόνια,μέσω άλλων καταστάσεων και εκπομπών. Για μια μικρή μερίδα πάλι,όπως έδειξαν και οι μετρήσεις,το δάκρυ τρέχει κορόμηλο μέσω μιας 'κοινωνικής αποστολής'.
    Υπάρχει μια λεπτή γραμμή,να ξεχωρίσει κάποιος το εμπορικό κίνητρο από την εξαιρετική πράξη ανθρώπων (η οποία δεν αναιρείται, αλλά χρησιμοποιείται)
    Τουλάχιστον,είναι ευτυχές πως άνθρωποι πίσω από εκπομπές 'διαμάντια' που άφησαν εποχή στην tv δεν προσπάθησαν να καπηλευτούν το υλικό που είχαν,κι ας είχαν το υπόβαθρο.
    Το να αισθάνεται κάποιος πρωτοφανή αγαλλίαση μετά από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα,βαπτίζοντάς το 'ιστορικό' μόνο ένδεια πολιτικής και κοινωνικής σκέψης φανερώνει, στοιχεία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν διαθέτει η Χούκλη (η οποία έθεσε στην απαραίτητη βάση το πρόγραμμα χωρίς υπερβολές οτί συμμετέχει σε κάτι ιστορικό,θα ήταν γελοιοδέστατο, και θα αναιρούσε την πορεία της). Απλά για πολλούς από τους οποίους απευθύνονται προγράμματα-που γυρίζονται με αυτό τον τρόπο-η επιλογή πρέπει να γίνεται αλά dwts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρώτη φράση σου τα λέει ολα. Όπως είπα κι εγώ έχει πολλά χρόνια να δούμε σε ιδιωτικό κανάλι τέτοιο πρόγραμμα. Είναι κρίμα να μένουμε σε γελοιότητες χάνοντας την ουσία του προγράμματος ,που στην προκείμενη περίπτωση δεν είναι ο Ρουβά που εμένα προσωπικα μου άρεσε στο ρόλο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρόλο που είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις επιλογές του Ant1 φέτος, θα συμφωνήσω με τη ρεαλιστική προσέγγιση του Darwin. Σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα πράγματι δε χρειάζεται να προσδίσουμε μυθικές διαστάσεις. Βέβαια, ο καθένας με την άποψή του. Επιμένω, πώς όταν έχεις τον Κανάκη στο δυναμικό σου-ό,τι ανώτερο και πιο ολοκληρωμένο σε αντρική τηλεοπτική παρουσία σήμερα μαζί με Γ.Λιάγκα(όσο διαφορετικοί και αν είναι)- δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για άλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γ.Λιάγκα και ποιότητα δεν πάνε μαζί tyler durden. Το πρόγραμμα δεν είναι ο παρουσιαστής γι αυτό και συνολικά να εμφανίστηκε στην οθόνη ούτε 5 λεπτά ο Ρουβας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξ'άλλου,όπως θα παρατήρησες Tyler στις πρώτες κριτικές του διαδικτύου, ακόμα και αυτό το 5λεπτο του Saki απασχόλησε.Το ωραίο με τις κριτικές είναι πως χωράνε τα πάντα.Μια από αυτές που διάβασα (της Ν.Χάγια) αποθέωσε την παρουσία του Ρουβά, χαρακτηρίζοντας ως κλασσικό, αμερικανόφερτο reality την εκπομπή, η οποία όμως άρεσε πολύ.Γενικά,αυτή είναι και η αίσθηση που αποκόμισε το πρόγραμμα.Ολοι σχεδόν τόνισαν ευτυχώς ο Ant1 δεν έδειξε ακόμα ένα τούρκικο.Το να βλέπαμε την εκπομπή στη ΝΕΤ ή τον Σκαι δεν θα μας ξένιζε.ΠΟΛΥ σοβαρότερες πρωτοβουλίες,με ΠΟΛΥ λιγότερο marketing δεν διεκδίκησαν κανένα σοβαρό παράσημο αυτά τα χρόνια. Αν παίρνουμε τόσο στα σοβαρά ένα τηλεοπτικό δάκρυ (που επαναλαμβάνω είναι άσχετο το αποτέλεσμα που θέλει να βγάζει ο χορηγός & ο παραγωγός,με την πράξη του αφανούς ήρωα),μάλλον έχουμε ρίξει τόσο τον πήχυ.
    Οσο για τον Λιάγκα,αν και συμφωνώ πως είναι ολοκληρωμένη παρουσία, θα ήταν 'υποκριτική στροφή' να στηρίξει την καριέρα του σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.Οπως σωστά επεσήμαναν οι κριτικοί,με τη μορφή που θέλησαν να δώσουν στους Ηρωες, μάλλον άτομα σαν τη Χούκλη ή το Θεοδωράκη δεν θα χωρούσαν-ευτυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !