Όθωνας Μεταξάς : Δεν χρειάζεται να είμαι μόνιμα ερωτευμένος ή σε σχέση για να ζήσω

Ανώνυμος
0
Ο Όθωνας Μεταξάς είναι ένας ηθοποιός που θέλει να μιλάει μόνο μέσα από την δουλειά του. Δεν τον ενοχλεί ο τίτλος του ζεν πρεμιέ αρκεί να μην  στέκονται μόνο σ’ αυτό. Ζει στο κέντρο της Αθήνας παρόλο που έχει δεχθεί επιθέσεις για να τον ληστέψουν, του αρέσει να διασκεδάζει σε ήσυχα μέρη και λατρεύει το φαγητό και τα γλυκά.  Δηλώνει ηθοποιός και του αρέσει και το τραγούδι. Αυτή την περίοδο  έχει ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στην “Αυλαία” στο Γκάζι, όπου για όλα τα Σάββατα του Απριλίου παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από σπουδαίους δημιουργούς του λαϊκού και όχι μόνο τραγουδιού.
Η εμφάνιση σου σε βοήθησε; Το ότι είσαι ένας  γοητευτικός άντρας, σου άνοιξε πόρτες;
Αν θεωρείς ότι έχω μια γοητεία, πιστεύω ότι και εγώ έχω συμβάλει σε αυτό,  με το πόσο έχω εμβαθύνει μέσα  στον ψυχισμό και στο μυαλό μου και πόσο το έχω προχωρήσει. Θεωρώ ότι η ομορφιά και η γοητεία ειδικά, δεν είναι ερήμην του μυαλού μας.
Μου δίνεις την αίσθηση ότι είσαι άνθρωπος με πολλές αναζητήσεις. Ο ίδιος έχεις πει πως πήρες κιλά και άλλαξες  το στυλ σου γιατί ήταν μια παραίτηση της ματαιοδοξίας.
Γενικά φέρω μια συνείδηση μιας ματαιότητας των πραγμάτων. Αυτό το πράγμα δεν μπορώ να το αποβάλλω και αυτό με κάνει στους άλλους πιο ανθρώπινο. Εγώ απορώ για παράδειγμα  γι’ αυτό που μου είπες για τα κιλά.  Εμένα μου αρέσει οι καλλιτέχνες να αφήνονται σ’ αυτές τις διακυμάνσεις της εξωτερικής εμφάνισης, γράφοντας πως τώρα είμαι καλά ή τώρα δεν είμαι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι καλλιτέχνες από τα 25 μέχρι τα 65 είναι στα ίδια κιλά. Τι αυτοέλεγχο μπορεί να έχεις και πόσο το κυνηγάς όλο αυτό για να είσαι έτσι;
Ψάχνοντας να βρω στοιχεία για εσένα δεν βρήκα τίποτα που να αφορά την προσωπική σου ζωή.
Ναι, κοίταξε επειδή δεν είμαστε στο Χόλυγουντ, με τα μεγέθη των σταρ που υπήρχαν παλιά και όλα αυτά δεν τους έκαναν κακό αλλά αντιθέτως ενισχύαν ένα μύθο πιστεύω ότι είναι ταχείας καύσεως αυτό το κέρδος. Εκτίθεσαι και μπορεί να κάνει και κακό στη  σχέση. Τη δηλητηριάζει η έκθεση. Είναι συνειδητό όλο αυτό από εμένα.
Ο έρωτας είναι σημαντικός στη ζωή σου;
Είναι πολύ σημαντικός αλλά δεν έχω την ανάγκη να είμαι μόνιμα σε μια τέτοια κατάσταση για να ζήσω, ούτε μόνιμα σε μια σχέση, ούτε υπό το καθεστώς έρωτα.
Ο γάμος είναι στο μυαλό σου;
Στο μυαλό μου δεν είναι ούτε ο γάμος, ούτε το παιδί. Αυτό είναι λίγο σαν να  έχω αυτοσκοπούς. Στο μυαλό μου είναι να βρεθεί κάποια να την επιθυμώ, ώστε τα άλλα να είναι το αποτέλεσμα αυτής μου της επιθυμίας.
Έχεις πει ότι θα έκανες γυμνή φωτογράφιση μόνο αν σου έδιναν πολλά λεφτά.
Ναι, τώρα πια (γέλια). Τώρα που αρχίζουμε και ωριμάζουμε ναι, γιατί πιο μικρός κάνεις και επιπολαιότητες.
Η δημοσιότητα σε τρόμαξε όταν ήρθε στη ζωή σου, καβάλησες καλάμι;
Όχι. Τη διαχειρίστηκα πολύ καλά ούτε καβάλησα κανένα καλάμι, ούτε τίποτα. Έχω αυτή την αίσθηση της ματαιότητας των πραγμάτων.  Οπότε τι; Να νιώσω κάπως επειδή βγαίνω στο δρόμο και μου μιλάνε;  Με κολακεύει και ειδικά όταν βλέπω στον  κόσμο ότι υπάρχει κάτι πιο βαθύ, είναι μια εκτίμηση. Γι αυτό και δεν με κολάκευε ποτέ η ανταπόκριση από τα κοριτσάκια, πολύ περισσότερο με κολάκευε μια κυρία ή μια μαμά που μου μιλούσε και ένιωθα ότι είχα αγγίξει κάτι μοίχειο μέσα της, παρά οι πιο επιδερμικές εκδηλώσεις.
Έχεις ξεκινήσει τις εμφανίσεις σου στην Αυλαία στο Γκάζι με την ιδιότητα του τραγουδιστή. Μίλησε μου γι’  αυτό.
Είναι κάτι που προέκυψε τα τελευταία δυο χρόνια από μια επαφή που είχα με δυο σπουδαίους δημιουργούς, τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Ευανθία Ρεμπούτσικα και μετά ξεκίνησε με ένα δικό μου live που πήγε καλά. Οπότε φέτος αποφάσισα να το αναβαθμίσω με ορχήστρα-είναι μαζί μου πέντε μουσικοί και μια κοπέλα που τραγουδάει μαζί μου η Ελπίδα Μεταξά και ξεκινήσαμε στο μαγαζί αυτό. Ξεκινήσαμε στις 6 Απριλίου και συνεχίζουμε τις εμφανίσεις στις 13 – 20 -27 Απριλίου.
Υποκριτική ή μουσική; Τελικά τι σου αρέσει πιο πολύ;
Καταρχήν να πω ότι δεν είναι στροφή στη καριέρα μου. Εγώ ηθοποιός είμαι και εξασκώ το επάγγελμα αυτό. Απλώς το τραγούδι το καλλιεργώ πιο συστηματικά και πιο επαγγελματικά. Αν δεν πίστευα εγώ ο ίδιος ότι το αποτέλεσμα είναι από ένα επίπεδο και πάνω δεν θα τολμούσα να το κάνω. Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου.
Ήταν έρωτας από μικρό παιδί  το τραγούδι;
Ναι, ήταν έρωτας, ήταν μια ερωμένη κρυφή, που τώρα τη συστήνω στον κόσμο.
Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να κάνει κάποια άλλη δουλειά;
Δεν ξέρω. Προς το παρόν όχι αλλά δεν το αποκλείω κιόλας ότι μπορεί να συμβεί. Πάντως θα ήταν κάτι που θα το κατευθύνω εγώ. Να παίρνω  εγώ αποφάσεις , να είναι κάτι επιχειρηματικό δικό μου.
Το όνομα σου έχει ακουστεί και για το νέο σήριαλ του Χάρη  Ρώμα με τίτλο “Βαβέλ”  και το οποίο ακούγεται  πως έχει  πάρει το πράσινο φως;
Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα. Εσύ θα είσαι πιο ενημερωμένος από εμένα. Εγώ γενικά δεν ασχολούμαι. Φαντάσου με τον Χάρη Ρώμα έχω να μιλήσω πάρα πολύ καιρό. Υπάρχει αυτή η συζήτηση αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει.
Σε τρομάζει αυτή η κατάσταση που υπάρχει στη τηλεόραση με τα σήριαλ που δεν πληρώνουν;
Το θέμα δεν είναι να σε τρομάζει η δουλειά σου. Εδώ με τρομάζει η καθημερινότητα μας, με θλίβει η συναναστροφή με ανθρώπους που είναι μέσα στη μιζέρια και την απογοήτευση. Τώρα να με τρομάζει αν θα δουλέψω και δεν πληρωθώ; Με τρομάζει η κάθε μέρα πλέον.
Τι σε φοβίζει;
Με φοβίζει ο θάνατος, η έξοδος προς αυτόν.
Σε τι λες όχι;
Στις μεγάλες εκπτώσεις.
Ποιο είναι τα μεγαλύτερο σου ελάττωμα;
Η υπέρ-ανάλυση, η κριτική στάση που έχω. Δηλαδή μπορεί να κάνω focus σε ένα πράγμα και να το μεγενθύνω παραπάνω απ’ ότι χρειάζεται.
Ακραία πράγματα έχεις κάνει;
Ελεγχόμενα ακραία, όχι κάτι τρελό.
Τι να σου ευχηθώ;
Εσύ τι θα μου ευχόσουν από μόνος σου;
Θα σου ευχηθώ αυτό που θα ευχόσουν εσύ να βγει πραγματικό.
Ε, ‘όχι (γέλια) σε συνεντευξιάζω εγώ τώρα για να δω τι έχεις εισπράξει από εμένα.
Θα σου ευχηθώ τότε να συνεχίσεις αυτή την αναζήτηση που κάνεις μέσα σου.
Σ’ ευχαριστώ πολύ, το εύχομαι κι εγώ.

Aπό τον Στάθη Πουρουτίδη(entertv.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !