Ticker

10/recent/ticker-posts

Νέα μαγειρική εκπομπή στον ΣΚΑΪ - δύο ώρες συνεχούς μαγειρικής!

Μία νέα μαγειρική εκπομπή με τίτλο "Μαγειρεύω οικονομικά" έρχεται να μας συστήσει από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει ο σεφ Βησσαρίωνας Παρθένης και θα εστιάζει [όπως προδίδει και ο τίτλος] σε οικονομικές και γευστικές γαστρονομικές προτάσεις. Το "Μαγειρεύω οικονομικά" θα προβάλλεται καθημερινά στις 17:00 και θα δίνει... πάσα στην επίσης μαγειρική εκπομπή της Ελένης Ψιχούλη, "Chef στον αέρα". Δηλαδή, δύο ώρες μαγειρικής back-to-back.

Διαβάστε το επίσημο δελτίο τύπου του ΣΚΑΪ:

Το "Μαγειρεύω οικονομικά" θα κάνει ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη.
Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών. 

Όλα ξεκινούν από τα ψώνια. Βρίσκουν, διαλέγουν και παρουσιάζουν τον τρόπο να κάνουν οικονομικές αγορές τροφίμων με βοηθό, μια μεγάλη αλυσίδα ελληνικών super market. Ο σεφ επισκέπτεται, καθημερινά, ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας στην Αττική και προμηθεύεται όλα όσα χρειάζεται για το ημερήσιο μενού, ελέγχοντας και παρουσιάζοντας τις τιμές. 

Στη συνέχεια ο σεφ, παρουσιάζει τον τρόπο παρασκευής για πέντε έξυπνα, γρήγορα, υγιεινά, οικονομικά και ολοκληρωμένα μενού με βασική προϋπόθεση να μην ξεπεράσει ποτέ τα 50 ευρώ. Σε κάθε συνταγή οι τηλεθεατές μαθαίνουν πώς να επιλέγουν τα σωστά υλικά, να τα διαχειρίζονται και να τα συνδυάζουν σωστά! Στο τέλος του επεισοδίου γνωρίζουν το ακριβές κόστος της κάθε συνταγής καθώς και το ποσό που απομένει από το bugget των 50 ευρώ. Είναι μεγάλο στοίχημα να αποδείξουν ότι είναι εύκολο να «μαγειρεύουμε οικονομικά»!!!

Τέλος, ο σεφ επιμελείται το καθημερινό art de la table του οικογενειακού τραπεζιού. Οι τηλεθεατές θα μάθουν πώς να σερβίρουν σωστά το φαγητό, πώς να διακοσμούν με έμπνευση το τραπέζι , πως να ανανεώσουν οικονομικά τα σκεύη της κουζίνας. ...Γιατί, ακόμα και το πιο απλό φαγητό μπορεί να αποτελέσει έδεσμα σε ένα επίσημο τραπέζι. 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Παρουσίαση: Bησσαρίων Παρθένης
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης
Παραγωγή: GV Productions
"Μαγειρεύω οικονομικά" από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στον ΣΚΑΪ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια