TV Puzzle: 2012-13

Καρακασίδης Γιάννης
3

Το καλοκαίρι έφτασε – καλώς ή κακώς – στο τέλος του και ο Σεπτέμβρης πήρε τη «σκυτάλη» για να μας βάλει σιγά-σιγά στο κλίμα του χειμώνα. Οι δικοί μας TV Stars, μετά τις βουτιές και τα καφεδάκια στις παραλίες, επιστρέφουν – μαυρισμένοι! – με γεμάτες μπαταρίες στο πόστο τους για να σχεδιάσουν τις εκπομπές τους στη νέα τηλεοπτική σεζόν, η οποία προβλέπεται άκρως ομιχλώδης! Τα γραφεία των καναλιών έχουν αρχίσει να γεμίζουν με κόσμο και τα meetings για τις νέες εκπομπές οργανώνονται με εντατικούς ρυθμούς! Και μεσούσης της κρίσης, τα κανάλια έχουν ήδη κάνει τις προετοιμασίες τους για τον ερχόμενο χειμώνα, ο οποίος από τηλεοπτικής (και όχι μόνο) απόψεως μάλλον θα είναι… λιτός και απέριττος! Για να δούμε όμως τι σχεδιάζει ο κάθε σταθμός ξεχωριστά…

Στο Μεγάλο Κανάλι – βλέπε Mega – ο προϋπολογισμός «έσφιξε» φέτος αρκετά. Λίγες και οικονομικές οι εκπομπές, ελάχιστα τα σήριαλ (με απλήρωτους συντελεστές!) και σχεδόν καμία βαρύγδουπη και… τσουχτερή μεταγραφή. Το δίδυμο Καμπουράκης-Οικονομέας παραμένει και φέτος στο δυναμικό του σταθμού με το «Κοινωνία ώρα Mega», προσπαθώντας – μετά την περσινή δεύτερη θέση – να χτυπήσει φέτος πιο δυναμικά τον τεράστιο αντίπαλο της πρωινής ενημερωτικής ζώνης 07:00-10:00, Γιώργο Παπαδάκη. Σταθερό στην ώρα και το concept της εκπομπής του, αλλά χωρίς τον Τάσο Θεοδώρου στο δημοσιογραφικό του παρεάκι, φαίνεται πως παραμένει και το ζεύγος Λιάγκας-Σκορδά με το «Πρωινό mou». «Mega Σαββατοκύριακο», «Οι κηπουροί του Mega», «Γλυκές Αλχημείες» και «Όλα για την υγεία mou» θα στελεχώνουν το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, ενώ οι εκπομπές «Ανατροπή», «Πρωταγωνιστές» και «Έρευνα» γλίτωσαν επίσης από το τηλεοπτικό «τσεκούρι» των περικοπών και θα συνεχίσουν να μας ενημερώνουν τον ερχόμενο χειμώνα. Το «Master Chef 2», με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη, έχει ήδη γυριστεί και μονταριστεί – εκτός από τον Μεγάλο Τελικό – και όπως όλα δείχνουν θα βγει πρώτο τον Οκτώβριο στις οθόνες μας, ενώ και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα συνεχίσει να «ομορφαίνει» τον κόσμο μας για μία ακόμη σεζόν. Όσον αφορά στα σήριαλ, «Πίσω στο σπίτι», «Βασιλιάδες» και «Κλινική περίπτωση» έχουν πάρει το πράσινο φως για να συνεχίσουν. Ωστόσο, η πρεμιέρα τους τοποθετείται, όχι στις αρχές Νοεμβρίου όπως πέρσι, αλλά στις αρχές Ιανουαρίου και φυσικά με μειωμένο αριθμό επεισοδίων. Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – από τους ηθοποιούς παραμένουν απλήρωτοι και αρνούνται να μπουν σε γύρισμα εάν προηγουμένως δεν πάρουν τα «δεδουλευμένα» τους. Τα «Κλεμμένα όνειρα» θα ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ ένα νέο σήριαλ με τίτλο «Βρες το μωρό» βρισκόταν στο στάδιο των συζητήσεων για να προβληθεί φέτος, όμως ο σταθμός αποφάσισε να μην δημιουργήσει καμία νέα παραγωγή. Τέλος, οι Τρέμη-Στραβελάκης παραμένουν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού (καθημερινό και Σαββατοκύριακο αντίστοιχα), απαγορευτικό πήρε το «Minute to win it», ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα δούμε δεύτερο κύκλο του «Just the two of us».

Στο Μαρούσι τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Γυρίζοντας και πάλι την πλάτη στη μυθοπλασία, ο Ant1 σχεδιάζει να περάσει αυτό τον δύσκολο τηλεοπτικό χειμώνα κατά κύριο λόγο με τηλεπαιχνίδια, shows και τούρκικα σήριαλ! Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται ο πολυαναμενόμενος – αν και καθυστερημένος – τρίτος κύκλος του «Dancing with the stars», ο οποίος δρομολογείται για τον ερχόμενο Οκτώβρη, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο. Τα τούρκικα «Asi» και «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής» φαίνεται πως θα μας κρατούν παρέα όλο το χειμώνα, ενώ δύο νέα τηλεπαιχνίδια, «Κράτα γερά» και «Impractical Jokers» έχουν πάρει το «οκ» από τους ιθύνοντες για να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Ολοκληρωμένο στοκ επεισοδίων έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες του Ant1 από τη διεθνή παραγωγή «The biggest show of the world», όπου η Ελλάδα συμμετείχε με παρουσιάστρια τη Νάντια Μπουλέ. Το «Αμάρτημα της μητρός μου» είναι το μοναδικό ελληνικό σήριαλ που θα παρακολουθήσουμε από το κανάλι του Αμαρουσίου, δεδομένου ότι ο δεύτερος κύκλος του «Είναι στιγμές»… ναυάγησε και ο σταθμός δεν προθυμοποιείται να επενδύσει σε νέα ελληνική παραγωγή. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε πως πολλοί σεναριογράφοι που διέπρεψαν με τις σειρές τους στον Ant1 βρίσκονται συνεχώς σε αναμονή από τον Ant1 (Ρώμας, Χατζησοφιά, Έξαρχος, Αμαραντίδης, Καμπίτση). Ο Γιώργος Παπαδάκης θα κρατήσει και πάλι την θέση του στην πρωινή ενημέρωση, όμως το μέλλον για την ψυχαγωγική ζώνη 10:00-13:00 είναι ακόμη αβέβαιο. Τέλος, η Σταματίνα Τσιμτσιλή με το «FTHISTV» όπως επίσης και οι Αναστασιάδης-Κωστόπουλος διατηρούν θέσεις και εκπομπές.

Μετά τη μετακόμιση από τα studio της Κάντζας σε εκείνα της Παλλήνης, ο Alpha ξεκίνησε να αποκαλύπτει τα σχέδια του για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν. Μετά την περσινή «άδεια» σχεδόν χρονιά – όσον αφορά τις νέες παραγωγές – αλλά γεμάτη – όσον αφορά τις επαναλήψεις – οι ιθύνοντες του σταθμού αποφάσισαν να επιστρέψουν δριμύτεροι στην τηλεοπτική αγορά. Με την «Ελένη», το «Δέστε τους», το «Μες στην καλή χαρά», το «Stars system», το «Al τσαντίρι news» και το «Πάμε πακέτο» να παραμένουν και φέτος στο πρόγραμμα, το νέο κύκλο επεισοδίων για τις «Οικογενειακές Ιστορίες» και το «Κάτι ψήνεται», αλλά και με τις ηχηρές μεταγραφές των Αννίτα Πάνια και Αγγελική Νικολούλη, ο Alpha χτίζει προσεκτικά ένα δυνατό και πλούσιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των τηλεθεατών. Φυσικά, δεν παραλείπουμε την επιστροφή του Έκτορα Μποτρίνι με τον «Εφιάλτη στην κουζίνα!» και το νέο σήριαλ που επιθυμούν – μετά από 3 χρόνια δίχως μυθοπλασία – να δημιουργήσουν εκεί στον Alpha, με την σφραγίδα του Λάκη Λαζόπουλου.

Στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στο Star Channel, τόσο οι περικοπές όσο και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν! Φώτης Σεργουλόπουλος και Μαρία Μπακοδήμου έχουν ήδη ανανεώσει με τον σταθμό και θα παραμείνουν στη ζώνη 17:50-19:45 – στην οποία πέρσι τα πήγαν περίφημα με νεανικά κοινά που άγγιξαν και το 20%! Σταθερή στη θέση της και με την ίδια παρέα η Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα, που πέρσι στάθηκε επάξια απέναντι στην Ελένη Μενεγάκη με τηλεθέαση της τάξης του 10-15% στο σύνολο (σε σύγκριση με τα μονοψήφια της Νικολέτας Ράλλη), φέτος επιθυμεί – όπως έχει άλλωστε δηλώσει – να γίνει η αγαπημένη μεσημεριανή συνήθεια των τηλεθεατών. Στροφή πολλών μοιρών στη θεματολογία της εκπομπής της αναμένεται να κάνει η Τατιάνα Στεφανίδου, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της πέρσι από το «Δέστε τους». Βλέποντας πως τα νούμερα της τηλεθέασης ήταν υψηλότερα όταν η επικαιρότητα συμπεριλαμβανόταν στην σκαλέτα της εκπομπής, η Τάτι επιθυμεί να κρατήσει ένα άκρως ενημερωτικό προφίλ. Πρωινή ζώνη δεν θα υπάρξει, ενώ μυστήριο παραμένει η θέση στην οποία θα καταλήξει η Χριστίνα Λαμπίρη.

Ο ΣΚΑΪ, κάνοντας πέρσι θεαματική άνοδο με γερές μεταγραφές και μπαίνοντας δυναμικά στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό, επιθυμεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στη φετινή τηλεοπτική παρτίδα. Διατηρώντας τους Λυριτζή-Οικονόμου στην «Πρώτη γραμμή» της ενημέρωσης, με την Πόπη Τσαπανίδου και το «ΣΚΑΪ τώρα» να κερδίζει συνεχώς έδαφος, αλλά και τις πρωτιές του Γιώργου Αυτιά στο Σαββατοκύριακο, ο σταθμός ισχυροποιεί την πρωινή του δυναμική, ενώ ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Σία Κοσιώνη έρχονται να συμπληρώσουν το ενημερωτικό προφίλ του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, εκπομπές όπως το «Chef στον αέρα» (η οποία παρεμπιπτόντως ξεχώρισε με τηλεθεάσεις της τάξης του 11-14% στην απογευματινή ζώνη), το «Κυριακή με δράση», που κρατά το μέσο όρο του σταθμού σε αξιοπρεπή νούμερα τα πρωινά της Κυριακής και τα «Γονείς από κούνια», «Γυρίσματα», «Μαστορέματα», «Στην πράξη.gr» και «Παρά τρίχα» εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα με ψυχαγωγία και ενημέρωση. Οι «Νέοι Φάκελοι» όπως και η «Δίκη στο ΣΚΑΪ» πήραν το πράσινο φως, ενώ ο σταθμός δεν παραλείπει να μας προσφέρει ενδιαφέρουσες και βραβευμένες ξένες σειρές αλλά και εποικοδομητικά ντοκιμαντέρ.

Στην κρατική τηλεόραση, μετά τον ανασχεδιασμό στο πρόγραμμα των τριών «πόλων» (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει. Μετά την μεταγραφή της Μαρίας Σαράφογλου στο Mega, η πρωινή ζώνη της ΝΕΤ αλλάζει με την «Πρωινή ενημέρωση» των Αρβανίτη-Κατσίμη να συρρικνώνεται στο 06:00-08:00, ενώ στο 08:00-10:00 δρομολογείται νέα πρωινή εκπομπή με τους Μιχελιδάκη-Κουβαρά. Το «Μένουμε Ελλάδα» θα συνεχίσει να μας ταξιδεύει, η Μπήλιω Τσουκαλά διατηρεί την πολιτιστική της εκπομπή, ενώ η Έλλη Στάη θα εκφωνεί και φέτος τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ. Τέλος,  οι εκπομπές «Αθλητική Κυριακή», «Στην υγειά μας», «Η μηχανή του χρόνου», το «Κουτί της Πανδώρας», «Έξυπνη ζωή», «Κυριακή στο χωριό» και «Cinemania» θα… κοσμούν ξανά το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης. 

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Στον ΣΚΑΙ ξέχασες τις Ποδηλατοδρασεις με την Αφροδίτη Σημιτη που σήμερα έκαναν πρεμιέρα για την νέα τηλεοπτική σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να φανταστείς ότι χθες ανέβασα σχετική είδηση για την πρεμιέρα της εκπομπής "Ποδηλατοδράσεις"!! Χαχαχα!! Ευχαριστώ για την παρατήρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αμάρτημα της μητρός μου θα παρακολουθώ και το dancing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !