Ποιότητα... εποχής στο "οπλοστάσιο" της EPT!

Καρακασίδης Γιάννης
3
Πρώτοι εμείς σας είχαμε ενημερώσει για τη νέα δραματική σειρά δανέζικης παραγωγής που θα μας παρουσιάσει η ΝΕΤ από τα μέσα Οκτωβρίου, το "Borgen: Συνωμοσίες Εξουσίας". Τώρα, λοιπόν, η ΕΡΤ σκοπεύει να εμπλουτίσει το τηλεοπτικό της "οπλοστάσιο" με περισσότερες ξένες και επιτυχημένες σειρές, οι οποίες θα προσφέρουν στο κοινό πιο ισχυρές δόσεις ποιότητας τον φετινό χειμώνα. Κόντρα στο... τούρκικο ρεύμα, η ΕΡΤ αντιστέκεται με βραβευμένες σειρές εποχής.



"Parade's End" ("Το τέλος της παρέλασης")
Η πιο πρόσφατη σειρά από τις "νεοαποκτηθείσες" της ΕΡΤ είναι το "Parade's end", το οποίο φέρει την σφραγίδα του BBC και προβλήθηκε τον Αύγουστο του 2012. Αποτελούμενη από 5 μόλις επεισόδια, η σειρά πραγματεύεται ένα ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στον Κρίστοφερ, έναν επιτυχημένο στατιστικολόγο που υπηρετεί στον Βρετανικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τη γυναίκα του, Σίλβια, που έχει σαν στόχο της να τον καταστρέψει, και σε μία νεαρή επαναστάτρια της εποχής, τη Βαλεντίνα. Η σειρά έλαβε πολύ θερμές κριτικές από κοινό και ειδικούς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που απαίτησαν την συνέχισή της.


"Upstairs - downstairs" ("Οι πάνω και οι κάτω")
Άλλη μία σειρά με την υπογραφή του BBC, που εξασφάλισε για το κοινό η κρατική τηλεόραση, είναι το "Upstairs - downstairs", η συνέχιση της περίφημης σειράς του 1971, σε παραγωγή του 2010. Το 1936, λίγο μετά τον θάνατο του βασιλέως Γεωργίου του Ε', ο διπλωμάτης Χάλαμ Χόλαντ μετακομίζει μαζί με τη σύζυγό του, λαίδη Άγκνες, σε ένα καινούριο σπίτι στην πόλη. Με στόχο να αποκτήσει και πάλι το σπίτι ζωή, αναθέτουν στην έμπειρη οικονόμο Ρόουζ Μπακ να βρει υπηρέτριες και οικονόμους, ώστε να στελεχώσουν το οίκημα. Η ζωή χωρίζεται στους "πάνω ορόφους", όπου το ζευγάρι έχει να αντιμετωπίσει την ατίθαση αδελφή της λαίδης Άγκνες, τη μητέρα του διπλωμάτη, τη γραμματέα της και μια... μαϊμού, το κατοικίδιό της, αλλά και ένα νόθο παιδί που έρχεται ξαφνικά στη ζωή τους, και στους "κάτω ορόφους", όπου προσπαθεί να επιβεβαιώσει το νεοπροσληφθέν υπηρετικό προσωπικό.

"Call the midwife" ("Επειγόντως στη μαμή")
Η τρίτη σειρά που θα πάρει φέτος η ΕΡΤ από το BBC είναι το "Call the midwife", η ιστορία της Τζένι, μιας νεαρής μαμής στο Ανατολικό Λονδίνο στη δεκαετία του '50. Η συγκεκριμένη αποτελεί την πιο επιτυχημένη σειρά του BBC από το 2000 και παρουσιάζει την προσπάθεια των νοσοκόμων της εποχής να επιτύχουν μια καλύτερη περίθαλψη για τους Λονδρέζους. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αφήγηση της σειράς κάνει η διάσημη βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η οποία με τη φωνή της υποδύεται τη γηραιά πλέον Τζένι, που εξιστορεί τη ζωή της.

  

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !