BouBaStick - Oικογενειακές κατρακύλες και φροντιστήρια τουρκικών

10
Bad Timing (;)
 
4 βαθμούς Κελσίου έχει πέσει τον τελευταίο καιρό η θερμοκρασία στον Ant1, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 4 γούνες δεν αρκούν στους ιθύνοντες για να καταπολεμήσουν το πολικό ψύχος που φέρνει στο πέρασμα της η οικογένεια Γουόκερ. 4 καρδιακά επεισόδια έχουν προκληθεί από το πρωί της Τρίτης, μόλις βγήκαν στο φως οι πίνακες τηλεθέασης, ενώ 4 αγιασμοί δεν φτάνουν για να ξορκίσουν το κακό, προκειμένου η «νέα» ξένη σειρά “Brothers and Sisters” να πάρει την ανιούσα και συνεπώς το “Prime Series” του σταθμού να δει ξανά άσπρη μέρα. Τι να φταίει άραγε; Μήπως οι επαναλήψεις σε Mega και Ant1, ή οι ξένες σειρές του Star; Πριν επισκεφτούν λοιπόν 4 χαρτορίχτρες ή 4 καφετζούδες για να τους δώσουν τη λύση, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να κάτσουν και να αξιολογήσουν εάν είχε προβλεφθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια στον προγραμματισμό του καναλιού ή εάν εξ’ αρχής έμπαζε νερά. Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση, αλλιώς κάτι τόσο απλό θα μας πάρει 4 ώρες. Πρώτα από όλα… ποιος ο λόγος να φυλάς τρία χρόνια στο συρτάρι μία σειρά, τα δικαιώματα της οποίας έχεις εξασφαλίσει από το 2009, όταν ακόμα σημείωνε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, διανύοντας τον τέταρτο κύκλο της. Μάλιστα το αμερικάνικο δίκτυο ABC ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο δράμα στην 5η του σεζόν τον Μάιο του 2011, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει περάσει στο ελληνικό κοινό η εντύπωση ότι το κανάλι του Αμαρουσίου προσπαθεί να του σερβίρει μία κομμένη σειρά, την οποία όμως ίσως να έβλεπε με άλλο μάτι αν ακόμα ήταν στην ακμή της. Βέβαια, κάποιοι θα πουν ότι αυτή η τακτική δεν έπιασε στην περίπτωση του “Castle” το οποίο στην Αμερική ετοιμάζεται να σαρώσει για 5η συνεχόμενη χρονιά, την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ολοκλήρωσε τον –μόλις δέκα επεισοδίων- πρώτο της κύκλο μετά βασάνων και κόπων, αφού οι χαμηλές τηλεθεάσεις δεν ενεθάρρυναν το κανάλι να παρατείνει την προβολή της.
Να σημειωθεί όμως ότι το κοινό του καλοκαιριού είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με τον χειμώνα, συν ότι το «χρυσορυχείο» του σταθμού, εν ονόματι «Ράδιο Αρβύλα» που δίνει υψηλό lead in στα επόμενα προγράμματά του είχε κατεβάσει ρολά ήδη από το Μάιο. Και το εύλογο ερώτημα που δημιουργήθηκε από τη δεύτερη κιόλας ημέρας προβολής του “Brothers & Sisters” είναι... θα προλάβει να ολοκληρωθεί η πρώτη σεζόν της σειράς μέχρι να επιστρέψει η παρέα του Αντώνη Κανάκη ή θα κοπεί μετά τα 4 επεισόδια; Στη συνέχεια, ανατρέχοντας και πάλι στο παρελθόν, θα θυμίσω ότι την ίδια χρονιά που διαφήμιζε ο Ant1 τις ξένες σειρές που αγόρασε, το Mega προωθούσε σαν δυνατό χαρτί του τη νέα, φρέσκια και πρωτότυπη-πάνω από όλα-σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με τίτλο «4». Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, οι φίλοι των ξένων σειρών δεν άργησαν να καταλάβουν ότι στα δύο χρόνια αποχής του από την τηλεόραση, ο επιτυχημένος δημιουργός είχε κάνει εντατικά μαθήματα παρακολούθησης ξένων σήριαλ, τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να προσαρμοστούν στα δικά μας «παπακαλιατικά» δεδομένα.

Οι ομοιότητες ανάμεσα στις δύο σειρές ήταν ολοφάνερες και σε χρόνο ρεκόρ έγιναν παντού θέμα συζήτησης, λειτουργώντας μάλιστα υπέρ του Mega αφού η νέα δουλειά του αγαπημένου του παιδιού, η οποία αγκαλιάστηκε από το τηλεοπτικό κοινό. Και ενώ θα πίστευε κανείς ότι οι ιθύνοντες του Ant1 θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την επιτυχία του «4» και να προβάλλουν την ορίτζιναλ ιδέα, πατώντας πάνω στα δημοσιεύματα περί αντιγραφών, εκείνοι προτίμησαν να αφήσουν χώρο στον Χριστόφορο και τα τηλεοτπτικά του «αδέρφια» να αλωνίσουν στην prime time και να καταχωνιάσουν το δικό τους “Brothers & sisters στα σκοτεινά ντουλάπια τους. Και παρόλο που μετά από δύο χρόνια το Mega επανέλαβε τη δική του σειρά, φρεσκάροντας τη μνήμη των τηλεθεατών, το κανάλι του Αμαρουσίου, προφανώς εξέλαβε λάθος και ετεροχρονισμένο μήνυμα από τον Χριστόφορο- και έτσι για μία ακόμη φορά «έκλεισε τα μάτια» και άφησε τη σειρά του ABC με το λαμπρό καστ του να σαπίζει στο αρχείο για να θυμηθεί να το σώσει από τη σκόνη δύο μήνες μετά όταν όλα έχουν τελειώσει.









Πώς το λένε αυτό; Bad timing; Το θέμα είναι ότι τηδεδομένη στιγμή,  η ενδιαφέρουσα αυτή σειρά η οποία ουσιαστικά πρόκειται για ένα ακόμη σαπούνι σαν όλα αυτά που προβάλλονται εξ’ Ανατολής από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά πιο εξευγενισμένο, χαροπαλεύει και υπάρχει περίπτωση ανά πάσα στιγμή να εξαφανιστεί από το πρόγραμμα του σταθμού και οι τηλεθεατές του να μείνουν στα κρύα του λουτρού, πιάνοντας απ’ το χεράκι τους τηλεθεατές του “Castle”. Και όλα αυτά, όταν το συνδρομητικό foxlife έχει προβάλει ολόκληρη τη σειρά τουλάχιστον δύο φορές. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.  
Πηγή φωτογραφιών για crash-test:theintvduals.com 

Çocuğum öğrenmek harfler (μτφ. Μάθε παιδί μου γράμματα)


Άλλο πάλι και τούτο. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε τελευταία, το μέλλον της Ελλάδας προβλέπεται χλωμό. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου ζει με τον φόβο μήπως η χώρα γίνει ξαφνικά παράρτημα της Γερμανίας, τα τελευταία νέα που αναφέρουν  ότι οι τουρκικές εταιρίες παραγωγής, που πουλάνε τις σειρές τους στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία άλλη απαίτηση από τα κανάλια, εκτός από το να μην μεταγλωττίζονται τα σίριαλ τους επειδή θέλουν να ακούγεται η τουρκική γλώσσα, ανάβουν-από το πουθενά φωτιές. Εικάζοντας ότι αυτός είναι ένας συνήθης όρος που κοσμεί τα συμβόλαια των τουρκικών εταιριών παραγωγής με όλες τις χώρες προβολής των σειρών τους, κάναμε ένα σύντομο σερφάρισμα στον μαγικό κόσμο του youtube και δεν  αργήσαμε να πανικοβληθούμε όταν διαπιστώσαμε ότι επιτυχημένες σειρές όπως το «1000 και μία νύχτες» έχουν μεταγλωττιστεί στα τσέχικα, στα βουλγάρικα, στα αραβικά και στα ρωσικά. Και γιατί ταραχτήκαμε; Γιατί αν λάβουμε υπόψη ότι η παραπάνω είδηση που ανήρτησε γνωστό site έχει μια υπόσταση και πράγματι οι Τούρκοι επιθυμούν να ακούγεται η γλώσσα τους στην Ελλάδα –και μόνο σε αυτήν όπως αποδεικνύεται- σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι για πιθανή απόβασή τους στην χώρα μας. Ότι οι σειρές τους είναι ο έμμεσος και διασκεδαστικός τρόπος διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας, που θα πρέπει να γνωρίζουν φαρσί όλοι οι Έλληνες όταν στο μέλλον γίνουν γιουσουφάκια.
Αν η στήλη ήταν sitcom, κάπου εδώ θα ακουγόταν το κονσερβοποιημένο γέλιο, διότι όπως είναι γνωστό, σε όλες τις χώρες οι τούρκικες σειρές προβάλλονται μεταγλωττισμένες εκτός από περιπτώσεις όπως Αλβανία ή Fyrom, όπου εκεί ακόμα και οι λατινοαμερικάνικες τηλενουβέλες προβάλλονται με υπότιτλους, ή Αζερμπαϊτζάν και Καζακστάν όπου οι γλώσσες τους έχουν ελάχιστες διαφορές από την τουρκική. Τα πράγματα είναι απλά. Τα ελληνικά κανάλια που τα τελευταία χρόνια έχουν δεχτεί χιλιάδες επικριτικά σχόλια για τις επιλογές στον προγραμματισμό τους, όπου βασιλεύουν οι τούρκικες παραγωγές, δεν θα ήθελαν να πέσουν στην παγίδα της μεταγλώττισης, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές θα τους έριχνε ακόμη πιο χαμηλά. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουν όλο αυτό που με κόπο κατάφεραν να χτίσουν, ξεπροβοδίζοντας σιγά-σιγά τους έλληνες δημιουργούς, όπως δεν υπήρχε και λόγος κατά το παρελθόν να προβάλλονται λάτιν σειρές με μεταγλώττιση η οποία ανεξάρτητα από την ποιότητα της σειράς, αποτελεί από μόνη της το «κόκκινο πανί» για όσους περιμένουν στη γωνία με το φτυάρι. Οπότε πριν μπούμε στη διαδικασία να προκαλέσουμε εθνικό αναβρασμό με κείμενα που δημιουργούν ερωτηματικά, καλό είναι να κάνουμε πρώτα μία έρευνα, για να μάθουμε τι συμβαίνει γύρω μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον φίλο μου Αντώνη Τρ. για την πολύτιμη βοήθειά του στη συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών για το συγκεκριμένο κομμάτι.
Αισιοδοξία στον Alpha
Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ιθύνοντες του Alpha από τα ποσοστά που σημειώνει κυρίως στο νεανικό κοινό το “Two and a half men” , γι’ αυτό σκέπτονται τη νέα σεζόν να προβάλουν τα νέα επεισόδια της ξένης σειράς από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα στη ζώνη 21:00-22:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο επεισόδιο του 10ου κύκλου της επιτυχημένης σειράς του CBS, θα προβληθεί στην Αμερική στις 27 Σεπτεμβρίου. Να πιστέψουμε λοιπόν ότι ο Alpha θα συμφωνήσει ώστε να έχει και να προβάλει υποτιτλισμένο το κάθε επεισόδιο τέσσερις μόλις ημέρες μετά από την πρώτη του προβολή; Και όλα αυτά για να έχει –με κόπο και ιδρώτα- χαμηλά διψήφια νούμερα στην prime time; Μάλιστα… Να θυμίσουμε όμως ότι αυτό δεν έχει συμβεί σχεδόν ποτέ στο παρελθόν, ακόμα και με τις πιο επιτυχημένες ξένες σειρές στην ελληνική τηλεόραση όπως τα «Φιλαράκια», το «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», το “Greys Anatomy” κ.α. Συνήθως τα κανάλια περιμένουν να προβληθεί ολόκληρος ένας κύκλος στην Αμερική για να τον εντάξουν την επόμενη χρονιά στο δικό τους πρόγραμμα, ή τον προβάλλουν όταν αυτός ολοκληρώνεται στην Αμερική με πρόσφατο παράδειγμα το “Supernatural” στο Star. Μακάρι ο Alpha να πρωτοτυπήσει και να κάνει τη διαφορά. Του το ευχόμαστε ολόψυχα!
Μίλα ελεύθερα... ή μήπως όχι;
Μονόπλευρα θα χαρακτήριζε κανείς τα φετινά trailers της Τατιάνας Στεφανίδου για το «Μίλα». Το σλόγκαν «μίλα ελεύθερα» πέρα από την απορία που δημιουργεί γιατί η δημοσιογράφος έχει τόσο πολύ ανάγκη να τονίσει ότι ειδικά φέτος θα μπορεί να μιλάει ελεύθερα δεν εκφράζει το ίδιο και εκείνη τη μερίδα των τηλεθεατών οι οποίοι θα ήθελαν να φωνάξουν το αντίθετο και δεν τους δίνεται η ευκαιρία. Το θέμα είναι ότι η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από τα –δικής της εμπνεύσεως- διαφημιστικά θέλει να αποτινάξει τελείως από πάνω της το περσινό κόνσεπτ με τις τέσσερις κυρίες να σχολιάζουν περί ανέμων και υδάτων αλά «View” εξ-Αμερικής και να δείξει ότι φέτος θα παίξει μόνη της μπάλα, με τον τρόπο που της αρέσει, για να αισθάνεται «ελέυθερη». Πάντως την ίδια άνεση φαίνεται να έχει μέσα και από το αισθησιακό trailer της η Ελεονώρα Μελέτη. Αυτό σημαίνει ότι μήπως την ιδέα την έδωσε εκείνη στην ξανθιά παρουσιάστρια ή του χρόνου να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και από την ίδια; Έβαλε παντόφλες, έπεσε με τα μούτρα στην τούρτα, χόρεψε ξέφρενα, έβαλε μίνι κόκκινη φούστα, άρα… τι έμεινε;

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Επιτέλους! Ένας δημοσιογράφος που κάνει ΕΡΕΥΝΑ και δεν σερβίρει εικασίες και φήμες βασιζόμενος στο περιτύλιγμα της εγκυρότητας που του παρέχει το όνομα του βήματος που του δίνεται. Αυτό το ψέμα με τον δήθεν όρο για μη μεταγλώττιση στα τούρκικα που αναπαράγεται διαρκώς έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Αντώνη Μπούμπα, συγχαρητήρια για τη στήλη σου!Για να είμαι ειληκρηνής, είναι η πρώτη φορά που μου αρέσει η στήλη σου!Έκανες υπέροχη δουλειά!Ο καθένας, θέλει το χρόνο του για να γίνει καλύτερος!Και πάλι μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο συγχαρητήρια! Από τα καλύτερα σου μαζί με εκείνο που μίλησες για την λογοκρισία στα κανάλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!Να είστε καλά!Υπόσχομαι ότι θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνεται η στήλη κάθε εβδομάδα καλύτερη! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερώτηση μόνο... Ο όρος "BOUBASTICK" τι σημαίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. brothers and sisters: θεωρω οτι καθε σειρα θελει τον χρονο της.ας μν ξεχναμε οτι και αλλες ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ σειρες οπως το grey's anatomy,criminal minds,las vegas,merlin,two and a half men ειχαν ξεκινησει με ποσοστα πολυ χαμηλα.απλα ο αντ1 πρεπει να βαλει και κατι δυνατο στις 23:00.με 5% πασα απ το blackout δεν μπορει ενα νεο προγραμμα να αποκτησει δυναμικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9 :34 μήπως συνδυάζει το fantastic με το επίθετο του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O τίτλος της στήλης είναι συνδυασμός του επιθέτου μου και του γνωστού τραγουδιού του Shaggy "Boombastick"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλό άρθρο!!!
    όντως ο αντ1 είναι αψυχολόγητος...πάει και κλείνει τα δικαιώματα σειρών και τισ προβάλει όταν αυτές έχουν ξεπέσει...έτσι έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Glee και θα το δείξει όταν δεν θα παίζεται πια στην Αμερική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !