About TV #1- ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΝΕΑΣ ΣΤΗΛΗΣ

8
Αντί Προλόγου...
Χαίρετε! Είμαι ο Παντελής Αναστασόπουλος και αυτό που διαβάζετε τώρα είναι το πρώτο άρθρο της νέας, ολόφρεσκιας τηλεοπτικής στήλης του καλύτερου και πληρέστερου τηλεοπτικού blog της Ελλάδας, του tvnea! Από σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, και κάθε Τετάρτη απόγευμα, η στήλη ''About TV'' θα σας κρατά συντροφιά τα δροσερά απογεύματα του φθινοπώρου και τα κρύα απογεύματα του χειμώνα! Το πρώτο ''About TV'' πραγματεύεται την εκπομπή ''fthis'', την τούρκικη κατάντια της ελληνικής tv και τα τρέιλερ εκπομπών Star και Alpha.

 ''fthis tv'', επιτυχία ή αποτυχία;


H Σταματίνα στο ''fthis tv''
 To ''fthis tv'' είναι μια σχετικά νέα εκπομπή του ant1, που ασχολείται με τη μόδα, τους διασήμους και το εγχώριο και μη gossip. Παρουσιάζει η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Αρχικά, όταν η εκπομπή ήταν στη ζώνη 9-10 το βράδυ, η εκπομπή θεωρήθηκε από πολλούς, δικαίως, αποτυχημένη, αφού τα ποσοστά μετά βίας ξεπερνούσαν το 10%. Όταν μετακινήθηκε στην απογευματινή ζώνη 5-6, τα ποσοστά βελτιώθηκαν αισθητά και κυμαίνονται από 15 έως 23%. Μπορεί η βελτίωση να ήταν μεγάλη όμως οι αντίπαλοι της εκπομπής τη ζώνη 5-6 δεν είναι σπουδαία προγράμματα! Το Mega παίζει για χιλιοστή φορά τους ''Δυο Ξένους'', το Star είχε μέχρι την προηγούμενη βδομάδα το ''Big Bang Theory'' (τώρα έχει τον ''Πρίγκηπα του Μπελ-Αιρ'' και ο Alpha είχε μέχρι πρότεινως το ''Έχω ένα μυστικό'' (ενώ τώρα έχει ταινίες του '80). Όμως, σε μια εποχή, που τέτοιου είδους εκπομπές δεν ενδιαφέρουν τον τηλεθεατή, το 15% είναι ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Άρα, το ''fthis tv'', θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι επιτυχημένο.



Από το κακό στο χειρότερο τα τρέιλερ της Στεφανίδου...

Πριν λίγες μέρες άνοιξα την τηλεόραση για να κάνω zapping, μπας και πετύχω καμιά καλή ταινία ή καμιά...επανάληψη επιτυχημένης σειράς. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μια ''νεκρη'' περίοδος για την τηλεόραση, αφού ελάχιστες είναι οι ενδιαφέρουσες επιλογές και οι επαναλήψεις χιλιοπαιγμένων και μη σειρών υπερισχύουν. Τι το 'θελα και άνοιξα την τηλεόραση; Πόνεσαν τα μάτια μου όταν...είδα τα επιεικώς...απαράδεκτα τρέιλερ τις εκπομπης ''Μίλα'', τα οποιά ξεπερνούν τα όρια του γελοίου. Το τρέιλερ της Στεφανίδου θυμίζει εποχή '80 και δεν έχει καμία σχέση με την εκπομπή! Σίγουρα, είναι χειρότερο από αυτό του περσινού ''Μίλα'' (το χορευτικό παραλήρημα των παρουσιαστριών το θυμάστε;)


 
Αντίθετα, ο Alpha...

Ο Έκτορας επί το έργον...
Τα φετινά τρέιλερ των εκπομπών του Alpha είναι πολύ ενδιαφέροντα και σε προϊδεάζουν ότι θα δεις κάτι καλο φέτος! Αναφέρομαι στις εκπομπές ''Εφιάλτης στην Κουζίνα'' και ''Δέστε τους''. Και οι δύο αυτές εκπομπές είναι πολύ επιτυχημένες και αντέχουν στο χρόνο, κάτι που οφείλεται στις υψηλές τους τηλεθεάσεις. Το φετινό τρέιλερ του ''Δέστε τους'' έχει ρυθμὀ, γρήγορη κίνηση και είναι γυρισμένο σε γήπεδο, στο αεροδρόμιο, σε πάρκο, σε λιμάνι και σε λούνα παρκ. Διαρκεί μόλις 35 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι όταν το βλέπεις νομίζεις ότι διαρκεί πολύ παραπάνω! Η φράση ''Δέστε τους για το καλό όλων μας'' είναι μια ωραία ''πινελιά' στο βίντεο! Το τρέιλερ του ''Εφιάλτη'' είναι κι αυτό αρκετά ενδιαφέρον και η ιδέα να γυριστεί σε...gourmet καντίνα ήταν πανέξυπνη!

 
 
''Πήξαμε'' στα τούρκικα...


Όχι άλλο...τούρκικο
Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί οι τούρκικες σειρές έχουν τόοοσο μεγάλη επιτυχία στην ελληνική τηλεόραση. Τα ελληνικά κανάλια, προφανώς, πιστεύουν πως οι τούρκικες παραγωγές είναι οι μοναδικές καλές σειρές... Θα μπορούσαν οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί να βάλουν μπρος ελληνικές παραγωγές μικρότερου βεληνεκούς και μικρότερου κόστους αντί να πληρώνουν για να αγοράσουν σειρές από την Ανατολή. Μάλιστα, οι τούρκικες σειρές έχουν επι το πλείστον παρόμοια υπόθεση, πολλές φωνές, κακές ερμηνείες και πολύ, μα πολύ...κλάμα. Επιπλέον, υπάρχουν ωραιότατες παραγωγές από άλλες χώρες, όπως βραβευμένες σειρές στις ΗΠΑ. Γιατί επιμένουν στα τούρκικα; 



 ΤΕΛΟΣ 1ου ΆΡΘΡΟΥ
Το πρώτο άρθρο του ''About TV'' έφτασε στο τέλος του!
Τα λέμε ξανά σε μια βδομάδα, εδώ στο tvnea!
Να περνάτε καλά!

Παντελής Αναστασόπουλος
delicekin@gmail.com 

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Kαλή αρχή και καλή πρεμιέρα Παντελή στην νέα στηλη σου στο TvNea...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή αρχή και από μένα Παντελή.Πολλά προγράμματα να έχουμε έτσι ώστε να έχουμε και σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15% δεν το λες επιτυχια σε καμια περιπτωση ...... μαλιστα απεναντι σε χιλιοπαιγμενες οπως γραφεις επαναληψεις. Οσο για τα τουρκικα που γραφεις επιμενουν γιατι φερνουν ψηλα νουμερα τηλεθεασης κ ειναι σχετικα φτηνες. Δεν ειναι εποχες για πειραματισμους με οτιδηποτε ελληνικο αμφιβολου ποιοτητος κ τελικης καταληξης. Ειδαμε κ τις πολλες βραβευμενες αμερικανικες σειρες τι καταληξη ειχαν με πιο προσφατο παραδειγμα το Brothers & Sisters .Προσθετω κ το Breaking Bad, Damages Κ το Castle. Σε αυτο βεβαια εχουν τεραστια ευθυνη τα καναλια που χαντακωνουν τις σειρες με απιθανες ωρες προβολης. Οσο για το αν ειναι καλοι οι Τουρκοι ηθοποιοι , δεν ειναι ολοι αλλα μερικοι ειναι απιθανοι. Το ιδιο ομως δεν συμβαινει κ με τους δικους μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kanei panw apo 15 file h ekpomph esu mallon kollas sthn mia mera gia na peis thn kakia sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 8,24 η απάντησή μου στο σχόλιο σου βρίσκεται ήδη στο α΄ρθρο μου!
    Όμως, σε μια εποχή, που τέτοιου είδους εκπομπές δεν ενδιαφέρουν τον τηλεθεατή, το 15% είναι ένα αξιοπρεπές ποσοστό.

    tvmind και γιωργο Π. thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή αρχή! Φανατικός θαυμαστής με Θ (και Μ) κεφαλαίο από Μόναχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλη αρχη!Οντως ουτε εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι τοσα τουρκικα..καλυτερα ηταν τα μεξικανικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kali arxi!!! Ontws h Tatiana paei apo to kako sto pio kakisto... Oi synergates ths to skeftika poly auto...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !