BouBaStick - H βασκανία έχει πολλά ποδάρια

5
Καλησπέρα! Παρόλο που οι ζέστες έπιασαν για τα καλά, εμείς δεν πρόκειται να βάλουμε το πόδι μας στη θάλασσα, εάν πρώτα δε θέσουμε επί τάπητας τα καλώς και κακώς κείμενα της ελληνικής τηλεόρασης. Τηλεοπτικά παγώματα, τηλεοπτικά παντρέματα, θεατρικές διασκευές και άλλα πολλά φιλοδοξούν να σας δροσίσουν το καυτό αυτό σαββατοκύριακο. Καλή ανάγνωση σε όλους!

"Η βασκανία έχει πολλά ποδάρια"
 Το μυστικό για να καλλιεργήσουμε σωστά έναν μαϊντανό είναι ειδικά τον πρώτο καιρό, να μη μένει ποτέ στεγνό το χώμα του. Ωστόσο θα πρέπει να μη γινόμαστε υπερβολικά σπάταλοι, διότι πέρα από έναν φουσκωμένο λογαριασμό, θα επισπεύσουμε και το θάνατό του. Αυτές οι οδηγίες δεν φέρουν τη δική μου υπογραφή, αλλά των Κηπουρών του Mega, που από ό,τι φαίνεται το Star δεν τους παίρνει και πολύ στα σοβαρά, δεδομένου ότι κατά το παρελθόν  έχει προκαλέσει το πνίξιμο αρκετών τηλε-φυτών, είτε μυρίζουν κοπριά από το αγροτικό, είτε μοσχοβολούν μπουρζουαζία από υπαίθρια ανθοπωλεία της Κηφισιάς. Πού να το περίμενε η Σταματίνα Τσιμτσιλή ότι μετά από κάθε εμφάνισή της μπροστά στην κάμερα του καναλιού θα έπρεπε να ενεργοποιεί όλα τα μεγάλα μέσα ξεματιάσματος, για να ξορκίσειτη γλωσσοφαγιά εκείνων που βιάστηκαν να σχολιάσουν με χολή ότι αποκαταστάθηκε επαγγελματικά για την  θερινή περίοδο. Όπως φαίνεται, η είδηση ότι η κα. Σοφού έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο καλοκαιρινό ενημερωτικό – ψυχαγωγικό μαγκαζίνο  του Ant1, η συνεχής αναπαραγωγή της, οι ναζιάρικες πόζες της παρουσιάστριας επί καθημερινής βάσεως μπροστά στον φακό και οι τετριμμένες δηλώσεις της περί συζητήσεων οι οποίες ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, όχι μόνο δεν της βγήκαν σε καλό, αλλά της γύρισαν και μπούμερανγκ, ειδικά μετά την ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα για την ώρα παγώνει λόγω της αμείλικτης οικονομικής κρίσης.  

Μαζί με την κ. Τσιμτσιλή, στα κρύα του λουτρού μένουν και οι δημοσιογράφοι Ντόρα Κουτροκόη, Χριστίνα Τσιόκρη και Νίκος Ρογκάκος, οι οποίοι περίμεναν τη  Δευτέρα 9 Ιουλίου να πάρουν τη σκυτάλη από τον Γιώργο Παπαδάκη και να αναλάβουν την πρωινή ενημέρωση των τηλεθεατών. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι παρουσιαστές θα πρέπει να διατηρήσουν στον πάγο την «καλημέρα» που επρόκειτο να ευχηθούν μέσα από την πρώτη τους εκπομπή μέχρι την ημέρα που θα τους δοθεί και επίσημα το πράσινο φως, για να κάνουν κατάληψη στο δανεικό βασίλειο του κ. Παπαδάκη. Και ενώ οι τηλεθεατές, βομβαρδισμένοι από τα ασταμάτητα ρεπορτάζ εκπομπών και δημοσιευμάτων, συνήθισαν στην ιδέα ότι για τρεις μήνες θα τους κρατούν συντροφιά το πρωί πρόσωπα που έτσι κι αλλιώς δεν ακολουθούσαν πολύ πιστά στα προηγούμενα τηλεοπτικά τους βήματα, έμειναν τελικά με το τηλεκοντρόλ στο χέρι να επιλέγουν ποια ελληνική σειρά θέλουν να παρακολουθήσουν για εκατομμυριοστή φορά σε επανάληψη.
Κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι η απώλεια δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική, όμως κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι προστίθεται μαζί με τις υπόλοιπες, αποδεικνύοντας το πελώριο τσουνάμι που έρχεται να παρασύρει στο πέρασμά του κάθε τηλεοπτική συνοικία. Ακόμα και αν τα ποσοστά τηλεθέασης δεν αγγίζουν το κόκκινο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου που –εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών τους για διασκέδαση και ψυχαγωγία-βλέπουν τηλεόραση, δείχνοντας προτίμηση σε ζωντανά προγράμματα που έχουν να παρουσιάσουν κάτι φρέσκο και νέο και όχι να τους σερβίρουν αραχνιασμένες κονσέρβες που παίρνουν αέρα μόνο για τρεις μήνες. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία είναι μετρημένα στο μικρό δάχτυλο του ενός χεριού, πέρα από τις προθέσεις τους να κρατήσουν καλή συντροφιά στο κοινό, δίνουν τη δυνατότητα σε σημαντικό αριθμό ανθρώπων μπροστά και πίσω από τις κάμερες να δουλέψουν και να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους «μπαγκέτα» για το καλοκαίρι. Η λιτότητα όμως που επιβάλλουν οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, δεν αφήνουν περιθώρια για ανοίγματα, με αποτέλεσμα τα τηλεοπτικά σχέδια, που μέχρι σήμερα θεωρούνταν δεδομένα να εξατμίζονται και οι επαγγελματίες της τηλεόρασης να ψάχνουν τις αγγελίες για σερβιτόρους στην παραλιακή. Συνεπώς, πέρα από τη Σταματίνα Τσιμτσιλή η οποία ακόμα αμφιταλαντεύεται αν πρέπει να προσκομίσει τα χαρτιά της στον ΟΑΕΔ, υπάρχουν και αρκετοί δημοσιογράφοι, τεχνικοί και καμεραμάν, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική βοήθεια κάποιου δικηγόρου, γιατρού, ή πυρηνικού φυσικού μέσα από την οικογένεια για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, να πραγματοποιούν τα ταξίδια τους, να εμπλουτίζουν τα blog τους και να κάνουν διακοπές με τους κουμπάρους τους. Μπορεί οι τούμπες από την ολίσθηση επάνω στον πάγκο να ήταν μία τραυματική εμπειρία, αλλά τα χαστούκια της ανεργίας αναμένεται να πονέσουν ακόμη περισσότερο αυτούς, οι οποίοι δεν έχουν αντοχές για άλλα χτυπήματα. Οπότε, ένα είναι σίγουρο. Την επόμενη φορά που η κ. Τσιμτσιλή ετοιμάζει την επιστροφή της στην τηλεόραση και πέσει πάνω σε συνεργείο του Star, θα πρέπει να κάνει τον σταυρό της, λέγοντας από μέσα της τρία «Πάτερ Ημών» διότι πέρα από την ίδια η μπάλα παίρνει και ένα ολόκληρο επιτελείο από πίσω. Φύλαγε τα «burberry» σου, για να ‘χεις τα μισά.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί ένα ομολογουμένως περίεργο φαινόμενο. Την τηλεοπτική «ορχήστρα» πλαισίωναν ως επί τω πλείστον βιολιά, τα οποία είχαν την απαίτηση να κατέχουν την πρώτη θέση έχοντας από πίσω τους μικρότερης ακουστικής εμβέλειας όργανα. Για το λόγο αυτό, τα συγκεκριμένα βιολιά δε μπορούσαν να συνυπάρξουν και χωρίζονταν στα τέσσερα σημεία του τηλεοπτικού ορίζοντα. Οι εποχές όμως άλλαξαν και μετά τη μυθοπλαστική συντέλεια, με το ζόρι κατάφεραν να επιβιώσουν δύο προορισμοί, οι οποίοι πλέον δεν διαθέτουν τον ίδιο αριθμό θέσεων για πρώτα βιολιά. Ως εκ τούτου, εκείνοι οι οποίοι είχαν παλαιότερα την απαίτηση να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, τώρα θα πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας ένα αρμονικό μουσικό σύνολο χωρίς πρωταγωνιστές και δευτεραγωνιστές. Παρόλο που ο υποβιβασμός στη μαρκίζα συνεπάγεται και μικρότερο κασέ, οι τηλεοπτικοί αστέρες που κάποτε είχαν τη χαρά να καρπωθούν προσωπικά τη μεγάλη επιτυχία κάποιου σήριαλ στο οποίο πρωταγωνιστούσαν, σήμερα το νέο μότο για την τηλεοπτική τους επιβίωση και όχι μόνο, είναι «η ισχύς εν τη ενώσει». Έτσι, ιδιαίτερη χαρά προκάλεσε η είδηση ότι το Mega έχει στα σκαριά μια νέα σειρά που συνυπογράφουν η Ρέινα Εσκενάζι και η Βάνα Δημητρίου («Κάρμα») με πρωταγωνιστές τους Εβελίνα Παπούλια, Αιμίλιο Χειλάκη, Νίκο Ψαρρά, Πέτρο Λαγούτη, Τάκη Σπυριδάκη, Τζόυς Ευείδη και Νικολέττα Βλαβιανού.  Το λαμπερό και πολυσυλλεκτικό αυτό καστ αναμένεται να συναντηθεί στη νέα μαύρη κωμωδία του Μεγάλου Καναλιού μετά τα άκρως επιτυχημένα «Μαύρα Μεσάνυχτα» , ένα είδος αρκετά δύσκολο, που όμως έχει αγαπηθεί πάρα πολύ στο παρελθόν από το τηλεοπτικό κοινό. Σύμφωνα με το σενάριο που παρουσίασε το περιοδικό TV Ζάπινγκ, η Εβελίνα Παπούλια θα υποδυθεί μια ψυχολόγο, η οποία έρχεται συχνά «κοντά» με έναν συνάδελφό της-Νίκος Ψαρράς-, τρέφοντας ελπίδες για ένα κοινό μέλλον, μόνο που εκείνος τη θέλει μόνο για στενές επαφές επί κλίνης. Μαζί της εργάζεται ένας γκέι-Αιμίλιος Χειλάκης-που συγκατοικεί με έναν άλλο γκέι-Πέτρος Λαγούτης-, ενώ το πακέτο συμπληρώνουν ένας πιτσαδόρος-Τάκης Σπυριδάκης (λέγε με «αγαπούλα» από τη γνωστή διαφήμιση καρτοκινητής εταιρείας), η γυναίκα του-Τζόυς Ευείδη-, καθώς και η ερωμένη του-Νικολέτα Βλαβιανού. Αν καταφέρουν οι συντελεστές της φιλόδοξης αυτής παραγωγής να πάρουν το εισιτήριο για τη νέα τηλεοπτική χρονιά, υπάρχουν ελπίδες για μερικές αχτίδες φωτός που αναμένεται να βγάλουν τη μυθοπλασία από το βαθύ σκοτάδι, στο οποίο έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κανάλι της Μεσογείων έχει προβεί στην επανεξέταση λύσεων και σειρών που αυτή τη στιγμή γεμίζουν τα ευρύχωρα συρτάρια του, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα λογικό πλαίσιο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η νεανική σειρά του Παναγιώτη Χριστόπουλου «Είναι μακριά ακόμα Μπαμπαστρούμφ;» με μια πλειάδα εξίσου γνωστών και ταλαντούχων ηθοποιών. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Μαρία Κωνσταντάκη, η Κατερίνα Παπαδάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου βρίσκονται στο περίμενε για τις τελικές αποφάσεις. Μαζί τους και οι τηλεθεατές, οι οποίοι έχοντας εγκαταλείψει την ιδέα των 20 σήριαλ που κάποτε καταλάμβαναν την ελληνική τηλεόραση ευελπιστούν πλέον να πετύχουν «με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια» ώστε να δοθεί το σύνθημα για να ξεκινήσει εκ νέου το κυνήγι της ελληνικής μυθοπλασίας. 

"Η ψυχή άργησε να παραδοθεί 12 χρόνια"

Χαρά προκάλεσε στους φαν της αδικοχαμένης σειράς των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», ότι η επιτυχημένη σειρά του Mega η οποία διακόπηκε άδοξα στα 6 επεισόδια θα επιστρέψει –αυτή τη φορά-στο θεατρικό σανίδι για να δώσει το τέλος στη μαύρη αυτή κωμωδία, που τόσο πολύ αγαπήθηκε. Η σειρά προβλήθηκε στην τηλεόραση το 2000 και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις για το ιδιαίτερα προκλητικό θέμα της, που αποτέλεσε ταμπού για τα μέχρι τότε δεδομένα της ελληνικής μυθοπλασίας. Όταν η σειρά κατέβασε πρόωρα ρολά μετά τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η παραγωγή, υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί το 2005 στον κινηματογράφο, όμως το κόστος ήταν απαγορευτικό, ακόμη και για εκείνη την εποχή. Παρόλα αυτά, οι συγγραφείς οι οποίοι δε θέλησαν ποτέ να αφήσουν την αξιόλογη αυτή δουλειά τους να περάσει ανολοκλήρωτη στη λήθη, δεν το έβαλαν κάτω και μετά από αρκετή σκέψη, γεννήθηκε η ιδέα να διασκευαστεί για το θέατρο. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πληροφορίες θέλουν τη Ρένια Λουιζίδου, τη Σοφία Μουτίδου, τη Βασιλική Ανδρίτσου, ενώ από τις τέσσερις κυρίες που ξεχώρισαν στην τηλεοπτική έκδοση της ιδέας επιστρέφει μόνο η αγαπημένη ηθοποιός, Ελένη Καστάνη. Η παράσταση θα ανέβει την επόμενη θεατρική σεζόν στο θέατρο Αλίκη, ενώ εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι συγγραφείς είχαν ολοκληρώσει και τον κύκλο επεισοδίων του "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή" και αυτό που δεν είδε ποτέ το τηλεοπτικό κοινό είναι ότι οι γυναίκες καταφέρνουν μετά βασάνων και κόπων να πάρουν την εκδίκησή τους από τον άντρα που τις στιγμάτισε για όλη τους τη ζωή και να ανακηρυχθούν ηρωίδες. Ένα φινάλε, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και η θεατρική του διασκευή.  Εμείς να ευχηθούμε, καλή επιτυχία και να πάνε όλα «κατ’ ευχήν».
"Κάποιοι του έταζαν άλογο..."

Τη στιγμή που όλο και περισσότερα τουρκικά σήριαλ κάνουν απόβαση στην ελληνική απόβαση, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τηλεθεατές οι οποίοι επιζητούν να μάθουν κι άλλες γλώσσες πέρα από την τουρκική. Στο παρελθόν, οι λατινοαμερικάνικες τηλενουβέλλες οι οποίες όπως αποδείχθηκε χρησιμοποιούνταν από τα κανάλια μόνο για να καλύψουν τις τρύπες στο πρόγραμμά τους και όχι για να ικανοποιήσουν τους χιλιάδες φαν του είδους, σχολιάστηκαν εντόνων κυρίως για την όχι πάντα επιτυχημένη μεταγλώττισή τους. Με αποτέλεσμα να γίνουν αντικείμενο γέλιου και να εκδιωχθούν σταδιακά από τις οθόνες μας χωρίς να δοθεί πρώτα η δυνατότητα στους τηλεθεατές να απολαύσουν κάποιες από τις αγαπημένες τους σειρές στα ισπανικά. Κάτι τέτοιο συνέβαινε τη δεκαετία του 1990 αλλά πολύ γρήγορα τα κανάλια πέρασαν στη ευτελή λύση της μεταγλώττισης. Η τελευταία φορά που προβλήθηκε λάτιν σειρά στην ελληνική τηλεόραση με υπότιτλους ήταν το Σεπτέμβρη του 2007, όταν ο ALPHA έκανε τη διαφορά προβάλλοντας μετά τα μεσάνυχτα την πρωτότυπη κολομβιανή σειρά «Χωρίς αυτά δεν υπάρχει παράδεισος». Επρόκειτο για μία σειρά 43 επεισοδίων που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και στις δύο προβολές της μέσα από το κανάλι της Κάντζας.
Πέρυσι, ο Ant1 Κύπρου, ένα κανάλι που στηρίζει τις λάτιν σειρές επιφύλαξε στους  τηλεθεατές του μια έκπληξη. Την προβολή της παγκοσμίως επιτυχημένης σειράς «Η Βασίλισσα του Νότου» με την αυθεντική ομιλούμενη γλώσσα και χωρίς ντουμπλάρισμα στα ελληνικά. Βασισμένη στο bestseller βιβλίο "LA REINA DEL SUR" του Arturo Pérez-Reverte που κυκλοφόρησε σε 12 διαφορετικές γλώσσες (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής), η δραματική αυτή σειρά με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη μεξικάνα ηθοποιό Κέιτ Ντελ Καστίγιο, περιγράφει την "άνοδο" της Τερέζα Μεντόζα, μιας νεαρής γυναίκας από το Μεξικό που γίνεται η πιο μεγάλη έμπορος ναρκωτικών στην νότια Ισπανία. Με budget άνω των 10εκ. δολαρίων, η "Η Βασίλισσα του Νότου" είναι η πιο ακριβή παραγωγή που έγινε ποτέ από το δίκτυο Telemundo. Η σειρά έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2011 στην Αμερική και εισέπραξε το μεγαλύτερο τηλεμερίδιο σε πρεμιέρα τηλεοπτικής σειράς που έγινε μέχρι σήμερα! Η σειρά ολοκλήρωσε την προβολή της στις 30 Μαΐου με επεισόδιο που "μάζεψε" 4,2 εκατομμύρια τηλεθεατές - αριθμός ρεκόρ μέχρι σήμερα για την 19χρονη πορεία του τηλεοπτικού δικτύου Telemundo. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο επεισόδιο της σειράς ήρθε 2ο στην κατάταξη των τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Κύπρο με ποσοστό 27,3%. Και πραγματικά, είναι άξιο απορίας γιατί σε μια τόσο δύσκολη περίοδος όπως αυτή που διανύουμε δεν γίνονται και στην Ελλάδα κάποιες αντίστοιχες επιλογές που θα προσδώσουν μία μεγαλύτερη ποικιλία στο τηλεοπτικό τοπίο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Άλλωστε ο Ant1 Ελλάδος, θα μπορούσε να «πάρει» έτοιμη τη συγκεκριμένη σειρά από το Κυπριακό αδελφάκι του και να την προβάλλει «ως έχει». Αντίθετα, φορά παρωπίδες και πέφτει στην παγίδα των τούρκικων, δίνοντας την εντύπωση ότι φοβάται να κάνει τολμηρά βήματα μπροστά, που είναι σίγουρο ότι θα ελκύσουν το διψασμένο για νέα πράγματα τηλεοπτικό κοινό.

"Η ισχύς εν τη ενώσει"

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. To vivlio "H basilissa tou Notou" to'xo diavasei kai me eixe syneparei, itan polu wraio.
    Tin ithopoio Kate del Kastigio ti thymamai apo mia mexikaniki seira pou'xe paixtei stin Ellada (Beronika itan nomizw o metaglwtismenos titlos) ki epaize toulaxiston axioprepws, sigoura itan makran kaluteri apo tin Thalia.
    As elpisoume oti me kapoio tropo tha ti doume ayti ti seira osoi menoume Ellada.
    Euxaristoume gia to info.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gia allh mai fora super h sthlh sou, sunexise etsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα που η Reina del Sur έχει ένα τρομερό μειονέκτημα: Μιλάει ισπανικά και όχι τουρκομογγόλικα. Επίσης δεν έχει για μουσική επένδυση κλάμα και βιολί.
    Αλλιώς θα την είχανε φέρει πρώτη-πρώτη.

    Ευχαριστούμε για τη στήλη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά θα ήταν ωραίο να βλέπαμε Κυπριακές σειρές στην Ελληνική τηλεόραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ ωραίο κείμενο και συμφωνώ με όσα γράφεις, well done

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !