Πάσχα στην Νετ

0
Με πλούσιο πρόγραμμα, η ΝΕΤ θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές τις ημέρες του Πάσχα.
Συγκεκριμένα, την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου, στις...
 06:00 θα προβληθεί σε επανάληψη το ελληνικό ντοκιμαντέρ «ΤΑ ΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ». Το «Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής» παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα Πάθη του Χριστού με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια αλλά και ύμνους από τον ελληνικό χώρο. Εκτός από το «Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής» και τη χορωδία του, παίρνουν μέρος παραδοσιακοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές καθώς και βυζαντινός χορός. Η σκηνοθεσία είναι της Χρ. Ράλλη.
Στις 07.00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ «ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ». Την απόδοση του ποιητικού λόγου του Ρωμανού στη δημοτική γλώσσα είχε αναλάβει ο σημαντικός σύγχρονος ποιητής μας Νίκος Καρούζος. Ο Πέτρος Φυσσούν διαβάζει τα κείμενα με τον χαρακτηριστικό λιτό του τρόπο. Η ενορχήστρωση των ύμνων έγινε από τον συνθέτη Χριστόδουλο Χάλαρη και οι ερμηνείες των ύμνων από τον Μανώλη Μητσιά, τον Νίκο Ξυλούρη και τη Δήμητρα Γαλάνη.
Στις 08.00 παρακολουθήστε σε επανάληψη το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΒΕΝΕΤΙΑ, ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ» της Μάχης Λιδωρικιώτη, που αναφέρεται στην παρουσία των Ελλήνων στη σπουδαία αυτή πόλη, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης.
Στις 09.15 οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν σε επανάληψη το Μουσικό Πρόγραμμα «ΡΕΚΒΙΕΜ» του Τζουζέπε Βέρντι, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία της ΕΡΤ καθώς και τη Χορωδία «Μακεδονία». Ερμηνεύουν οι σολίστ Βάσω Παπαντωνίου (σοπράνο), Lucile Vignon (μέτζο), Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος) και Fran. Elloro D’ Artegna, (μπάσος). Η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Michel Swierczewski.
Στις 11:00 και σε δίκτυο με την ΕΤ1, θα μεταδοθεί η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Στις 16:45 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ «Ω, ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», για το Θείο Πάθος και την Ανάσταση στην εκκλησιαστική και λαϊκή παράδοση ενώ στις 18:15 ακολουθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΕΠΙΚΡΑΝΘΗ» που μας μεταφέρει, στο πένθιμο κλίμα των ημερών αλλά και στην αναστάσιμη χαρά. Απαγγέλουν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη.
Στις 18.30 ακολουθεί σε επανάληψη η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της συναυλίας–αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Λάγιο που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στην συναυλία συμμετείχαν οι: Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Αρετή Κετιμέ, Δημήτρης Υφαντής, Υακίνθη Λάγιου, Φωτεινή Βελεσιώτου και οι λυρικοί τραγουδιστές: Ειρήνη Καράγιαννη και Χάρης Ανδριανός. Συμμετείχαν επίση: η «Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων» Πάτρας (δ/νση Θανάσης Τσιπινάκης), Ορχήστρα «Viale Arti» (δ/νση Δημήτρης Μπουζάνης), η Ορχήστρα Ελληνικού Τραγουδιού (δ/νση Γιάννης Παπαζαχαριάκης) και το Φωνητικό σύνολο «Εν Φωναίς» (δ/νση Αλέξανδρος Στουπάκης).
Στις 00.30, ακολουθεί σε επανάληψη η συναυλία που πραγματοποίησαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Ρώσων συνθετών, με έργα Μόδεστου Μουσόργκσκι, Αλεξάντερ Μποροντίν και Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι.

Το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου, στις 10.00 θα προβληθεί σε επανάληψη το «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗ». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει χαρακτηριστικές εικόνες από τρία λιμάνια (Σύρος, Τάρας, Μάλαγα), για τον ιδιαίτερο τρόπο που βιώνουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι τρεις μεγαλύτεροι χριστιανικοί λαοί της Μεσογείου.
Στις 11.00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το ξένο ντοκιμαντέρ «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ» (GLOBE TREKKER). Ο οικοδεσπότης Zay Harding ακολουθεί τα βήματα του Ιησού, εξιχνιάζει τα μυστήρια της Καμπάλα, διερευνά τις σήραγγες των σταυροφόρων, κινείται στην κοσμική πόλη του Τελ Αβίβ και ταξιδεύει στην έρημο Negev.
Στις 12.30 θα προβληθεί σε επανάληψη η μουσική εκπομπή «ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ». Οι κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν στο Θείο Δράμα και την Ανάσταση με γνήσιες, αληθινές, αυθόρμητες λαϊκές εκδηλώσεις.
Αμέσως μετά, στις 13.00 θα μεταδοθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ» στην Αίγυπτο και στη Χερσόνησο του Σινά. Η Μάγια Τσόκλη θα επισκεφτεί το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα συναντήσει τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και μαζί με τον «αμπούνα» (τον πατέρα) Πορφύριο, θα ανέβουν στο όρος της Αγίας Επιστήμης, για να συναντήσουν τον ασκητή, πατέρα Μωυσή.
Στις 16.00 οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την αστυνομική περιπέτεια «ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ» (FOYLE’S WAR 19: ALL CLEAR), σε σκηνοθεσία Τρίστραμ Πάουελ, με τους Μάικλ Κίτσεν, Τζέι Μπενεντικτ, Τζο Μοντάνα, Καρολάιν Λιντοτ. Ο πόλεμος επιτέλους τελειώνει. Ο Χίτλερ πεθαίνει και μια νέα εποχή ξεκινάει. Ο Φόιλ καλείται να εξιχνιάσει δυο περίεργες δολοφονίες.
Στις 18.30 θα προβληθεί σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ «ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ». Όπως τα περισσότερα έθιμα που έφθασαν ως τις μέρες μας, έτσι κι εδώ το Πάσχα, η κορυφαία θρησκευτική γιορτή, φέρνει μαζί της τον απόηχο από τις αρχαίες αγροτικές γιορτές της Φολεγάνδρου.
Στις 19.00 οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το ρομαντικό δράμα «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» (LAST CHANCE HARVEY), σε σκηνοθεσία Τζόελ Χόπκινς, με τους Ντάστιν Χόφμαν, Έμα Τόμσον, Αϊλίν Άτκινς, Τζέιμς Μπρόλιν, Κάθι Μπέικερ. Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Ντάστιν Χόφμαν και Έμα Τόμσον υποδύονται δύο ξένους που νιώθουν έλξη ο ένας για τον άλλον, μετά την τυχαία συνάντησή τους. Η χημεία μεταξύ τους είναι τόσο δυνατή που τους κάνει να πιστέψουν σε μια δεύτερη ευκαιρία, φέρνοντας τα πάνω κάτω στις ζωές τους αφού ξανακερδίζουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και τον έρωτα.
Στις 23:45 και σε δίκτυο με την ΕΤ1, θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» με αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια, εκλεκτούς καλεσμένους και πολύ κέφι μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές στις 00.15, αμέσως μετά την Ανάσταση .
Αυτή την ξεχωριστή βραδιά οι καλεσμένοι του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, παρέα με γνωστούς ηθοποιούς, που αναλαμβάνουν και ρόλο τραγουδιστή, θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές πασχαλινού γλεντιού.

Την Κυριακή του Πάσχα, 15 Απριλίου, στις 07.30 δείτε σε επανάληψη το ντοκιμαντέρ – συμπαραγωγή της ΕΡΤ με την EBU και 10 άλλους ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς οργανισμούς αντίστοιχων χωρών, με γενικό τίτλο «ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΡΙΖΕΣ» «Η Δόμνα και τα εγγόνια της». Η ταινία είναι μια βιογραφία της Δόμνας Σαμίου και είχε επιλεγεί να διαγωνιστεί μεταξύ των 20 καλύτερων μουσικών εκπομπών του 2004, στον πιο σημαντικό παγκόσμιο τηλεοπτικό διαγωνισμό Ψυχαγωγικών Εκπομπών, στο ROSE D’ OR της Ελβετίας.
Στις 09.30 παρακολουθήστε σε επανάληψη την μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων, αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη. Τραγουδούν οι: Γιώργος Ξηντάρης και η Κατερίνα Τσιρίδου, με τη συνοδεία ζωντανής λαϊκής ορχήστρας, της ομάδας κρουστών του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς και της μικρής ορχήστρας jazz. Λαμβάνουν μέρος οι Χορωδίες του Λυκείου (Νέων, Γυναικεία και Παιδική) υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καραμάνου και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, με τη διδασκαλία της Βιβής Κανελλάτου, καθώς και οι χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων.
Στις 12.30 δείτε την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ» (BULLETPROOF MONK), σε σκηνοθεσία Πολ Χάντερ, με τους Τσόου Γιούν-Φατ, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζέιμι Κινγκ, Κάρελ Ρόντεν.Ο Καλόγερος είναι ένας δάσκαλος του Ζεν που παραμένει νέος για εξήντα χρόνια αφού αποστολή του είναι να προστατεύει έναν πολύτιμο πάπυρο που κρατά το κλειδί για την κατάκτηση της ανεξέλεγκτης εξουσίας. Τώρα καλείται να βρει τον διάδοχό του για την προστασία του μαγικού αντικειμένου.
Στις 16.00 ο Χρίστος Βασιλόπουλος και η «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» μας ξεδιπλώνουν τις ιστορίες πίσω από τα δημοτικά τραγούδια. Η εκπομπή αφιερώνεται στην αξέχαστη Δόμνα Σαμίου, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διάσωση και ανάδειξη της δημοτικής παράδοσης. Στην εκπομπή μιλούν ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Νάσια Κονιτοπούλου, η Ελένη Λεγάκη, ο κοινωνιολόγος χορού Κώστας Σαχινίδης, ο τραγουδιστής και ψάλτης δημοτικής μουσικής Χρυσόστομος Μητροπάνος, ερευνητές του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο καθηγητής λαογράφος Μανώλης Βαρβούνης, οι μουσικολόγοι Γιώργος Παπαδάκης και Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο εθνομουσικολόγος Χάρης Σαρρής και άλλοι.
Στις 19.00 θα προβληθεί η ρομαντική κομεντί «ΕΡΑΣΤΕΣ ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ»
(LAWS OF ATTRACTION) σε σκηνοθεσία Πίτερ Χιούιτ, με τους Πιρς Μπρόσναν, Τζούλιαν Μουρ, Πάρκερ Ποσεϊ. Η Όντρεϊ Γουέλς είναι μια από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων στη Νέα Υόρκη. Ο Ντάνιελ Ράφερτι, ο καλύτερος δικηγόρος διαζυγίων στο Μπέβερλι Χιλς, είναι άνετος και στον ελεύθερο χρόνο του γράφει νομικά βιβλία ή εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η τύχη τα φέρνει να αναλάβουν την ίδια υπόθεση και σιγά-σιγά αναπτύσσεται μια αμοιβαία έλξη μεταξύ τους. Για τις απαιτήσεις της υπόθεσης θα ταξιδέψουν στην Ιρλανδία. Εκεί μετά από μια ρομαντική ιρλανδική γιορτή θα βρεθούν … παντρεμένοι!
Στις 22.00 δείτε την ρομαντική κομεντί «Η ΠΡΟΤΑΣΗ» (THE PROPOSAL) σε σκηνοθεσία Αν Φλετσερ, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στηνμπέργκεν, Γκρεγκ Νίλσον. Η Μάργκαρετ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει ξαφνικά να χάσει την άδεια παραμονής της στις Η.Π.Α. και να επαναπατριστεί στον Καναδά. Η λύση; Να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της που ταλαιπωρεί καθημερινά εδώ και χρόνια. Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη αλλά με τους δικούς του όρους.
Στις 00:30 θα προβληθεί σε επανάληψη η μαγνητοσκοπημένη παράσταση «LOS MAESTROS DEL TANGO» που συνδέει το Tango του σήμερα και του τότε, με πρωταγωνιστές πέντε ζευγάρια Αργεντινών χορευτών παγκοσμίου φήμης Fabian Salas/Lola Diaz, Ruben/Sabrina Veliz, Matias Facio/Claudia Rogowski, Joe Corbata/Lucila Cionci και Mariano Otero/Alejandra Heredia και τη 10μελή Orquesta Tipica “Sabor a Tango”.

Την Δευτέρα του Πάσχα, 16 Απριλίου, στις 08.30 δείτε σε επανάληψη τη μαγνητοσκοπημένη συναυλία «ΔΥΟ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» που δόθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Περισσότεροι από 300 τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές από όλη την Ελλάδα μετέφεραν στην σκηνή του Ηρωδείου αντιπροσωπευτικά δείγματα μιας τέχνης που διατρέχει τους αιώνες.
Στις 18.15 θα προβληθεί σε επανάληψη η εκπομπή «ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Η Μάγια Τσόκλη θα μας ταξιδέψει στην Αμοργό, όπου με τη βοήθεια της γνωστής καθηγήτριας Λίλας Μαραγκού, η εκπομπή θα ανακαλύψει τον αρχαιολογικό χώρο της Μινώας και το γνωστό μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, ένα από τα ωραιότερα μοναστήρια της χώρας.
Στις 22.00 δείτε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το βιογραφικό μουσικό δράμα, «EL CANTANTE» σε σκηνοθεσία Λεον Ιτσάσο, με τους Μαρκ Άντονι, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Ορτιζ, Φεντερίκο Καστελούτσιο, Ρόμι Ντιας, Τζον Ορτις. Μια ταινία-πορτρέτο του θρύλου της μουσικής σάλσα Έκτορ Λαβό, του ανθρώπου που πρώτος έφερε τη μουσική της Καραϊβικής στη λάτιν κοινότητα της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’60. Η πολυτάραχη ζωή του είχε ως καταλύτη τη γυναίκα της ζωής του, Πάτσι, η οποία κατηγορήθηκε ότι δεν κατάφερε να τον κρατήσει μακριά από τον εθισμό του στα ναρκωτικά…
Στις 00.30 δείτε σε πρώτη προβολή τη συναυλία «Κάποτε θα ’ρθουν να σου πουν», που έδωσε ο ξεχωριστός τραγουδοποιός κι ερμηνευτής Μιλτιάδης Πασχαλίδης τον περασμένο Ιούνιο στο Προαύλιο του Badminton ερμηνεύοντας με τον δικό του εκφραστικό τρόπο γνωστά τραγούδια Ελλήνων δημιουργών από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η συναυλία αποτελεί μέρος της σειράς των μουσικών παραστάσεων «Στο Πανί και στο Γυαλί» που δόθηκαν στο χώρο αυτό υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μιχάλη Κουμπιού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !