Ηλίας Ψινάκης: Ζούσα στην κοσμάρα μου…!

0
Δεν έμεινε στα λόγια και μαζί με άλλους ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας συστρατεύτηκε στο έργο της Εκκλησίας και των δήμων, για τη διανομή συσσιτίων για πλήθος συνανθρώπων μας. Μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν, o Ηλίας Ψινάκης μοιράστηκε τις εμπειρίες που βίωσε ωε δημοτικός σύμβουλος και την προσπάθεια που καταβάλλει να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη.
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Αθήνας δεν είναι οι άστεγοι αλλά οι άνθρωποι που χρειάζονται ένα πιάτο φαγητό. Με την τριβή μου στο Δήμο είδα ανθρώπους που έχουν το σπίτι και το νοικοκυριό τους, αλλά τα χρήματα δεν τους φτάνουν να φάνε. Στις ουρές στα συσσίτια είναι άνθρωποι αξιοπρεπέστατοι, που έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους το φαγητό το
υς. Και δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πιο δραματικές εικόνες, γριούλες που λιποθυμούν από την πείνα, παιδάκια που κλέβουν από το περίπτερο μια σοκολάτα για να φάνε κάτι».
«Νομίζω πως στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε ως λαός το μυστικό βρίσκεται στη φράση « όλοι μαζί»…»
«Ακριβώς, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να μη μείνει ούτε ένας άνθρωπος χωρίς φαγητό. Όπως αξιέπαινες είναι και οι προσπάθειες του ΣΚΑΙ με το super market και του Star που μαζεύει ρούχα. Όποιος μπορεί, πρέπει να βοηθήσει, δεν μπορούμε να αφήνουμε τους συνανθρώπους μας να υποφέρουν. Σίγουρα υπάρχουν και άλλα προβλήματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας όπως οι άστεγοι, οι ναρκομανείς, αλλά το κύριο που πρέπει να φροντίσουμε αυτή τη στιγμή είναι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν. Και για να ζουν πρέπει να τρώνε. Έχω δει σκηνές αθλιότητας, θλιβερές. Τόσα χρόνια ζούσα στον κόσμο μου… Το άκουγα ότι υπάρχει αυτή η δυστυχία, όλοι το ακούμε, αλλά μόνο αν το δει με τα μάτια σου καταλαβαίνεις το μέγεθος. Κι αυτό σε κάνει να θέλεις να βοηθήσεις με όποιο τρόπο μπορείς».
«Θα οργανώσετε κάποιες δράσεις για να μαζευτούν χρήματα ;»
«Ναι, έχουμε πάρα πολλές σκέψεις, τις οποίες δεν θα ήθελα να ανακοινώσω πριν γίνουν. Σε αυτά τα θέματα δεν ταιριάζουν τα «θα», πρέπει να τα κάνεις και μετά να το πεις. Υπάρχουν καλλιτέχνες που προσφέρονται να κάνουν συναυλίες στις οποίες το εισιτήριο θα στοιχίζει ένα ευρώ, όσο κοστίζει δηλαδή ένα πιάτο φαγητό. Πολλοί μάλιστα καλλιτέχνες και αθλητές προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά, σερβίροντας ή μοιράζοντας πακέτα στα συσσίτια, δίνοντας έτσι το παράδειγμα».
«Εσάς σας έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση ;»
«Όλους μας έχει επηρεάσει η κρίση. Έτσι όπως τα κάνανε, το ξέραμε ότι θα φτάσουμε εκεί. Απλά όταν τρως το χαστούκι το συνειδητοποιείς. Κι εγώ μη νομίζετε ζούσα στην κοσμάρα μου, τα δύο τελευταία χρόνια ξύπνησα!».
«Πολλοί λένε ότι ίσως από αυτή την κρίση ξαναβρούμε κάποιες αξίες που έχουμε χάσει…»
«Όταν η δυσκολία δεν σε σκοτώσει, σε κάνει πιο δυνατό. Ότι θα δυαναμώσουμε και θα βάλουμε μυαλό είναι σίγουρο, το θέμα είναι να μην έχουμε θύματα από την ασιτία».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !