Ο Πέτρος Κωστόπουλος μιλά για την αναβολή της πρεμιέρας του

1
"Έπεσα πάνω στον ...τυφώνα Γιώργο!"

Δεν θα παίξει τελικά η εκπομπή μου την Παρασκευή το βράδυ. Ετοιμαζόμουν και  εγώ για μια πρεμιέρα, που λένε και οι κυρίες, είχα πάρει μια ωραία τουαλέτα, ωραίες  γόβες, αλλά έπεσα πάνω στον Γιώργο. Παντού θα με κυνηγάει πια ο Γιώργος. Βασικά  τόσο πολύ στην τηλεόραση, όσο ο πρωθυπουργός, δεν έχει βγει ούτε η Φαίη Σκορδά. Τέλος πάντων, έτσι και αλλιώς όλα τα κανάλια την Παρασκευή θα ‘ναι συνδεδεμένα με τη Βουλή και θα οργανώνουν πολιτικές συζητήσεις. Όλοι θα περιμένουν μπας και γίνει το θαύμα (να πέσει η κυβέρνηση) ώστε οι τηλεθεάσεις να τιναχτούν στα ταβάνια. Διότι, αυτή η περίοδος είναι η χαρά των πολιτικών εκπομπών και των ειδησεογραφικών ραδιοφώνων και sites. Έχουν βρει μπόλικο ψωμί και ο φούρναρης  δεν είναι η ίδια η ειδησεογραφία, όχι, φούρναρης είναι ο Γιώργος. Πως τα ‘χει καταφέρει αυτό το παλικάρι και βγαίνει συνέχεια με μια καινούρια έκπληξη κάθε μέρα δεν μπορώ να καταλάβω.

Είτε πρόκειται για τα οικονομικά μέτρα το προηγούμενο διάστημα, είτε για τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, κάθε μέρα μας επιφυλλάσει και μια νέα surprise. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει εκτιναχθεί στα ουράνια το ενδιαφέρον για τις πολιτικές ζυμώσεις. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσαμε με το κανάλι ότι θα ήταν αυτοκτονικό να βγω εγώ με συνεντεύξεις –έστω και αν σε μεγάλο βαθμό σχολιάζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Είπαμε δεν μπορείς να κάνεις το κουνέλι όταν η χώρα γκρεμίζεται. Γι’ αυτό όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο ο Σάκης Μπουλάς που είναι από παλιά πολιτικοποιημένο άτομο, αλλά και ο Ρουβάς -που στα 39 του δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει τον χαζοχαρούμενο- σχολίασαν τα όσα ζούμε καθημερινά.

Στην τελική, πέρα από όλους αυτούς τους πολιτικούς συντάκτες που μας τα ζαλίζουν επί παντός επιστητού (οι γνωστοί παντογνώστες για το τσουνάμι, για το σεισμό, για τα spreads, για τη ζωή στον Αρη, για τα FSI, για τον κώλο της Τζούλιας), πρέπει και ο κάθε Έλληνας -γνωστός ή όχι- να βγει από το καβούκι του και να μιλήσει. Δεν υπάρχει «ειδικότητα» σε αυτό που αισθάνεσαι και ζεις. Έρχονται, λοιπόν, την άλλη Πέμπτη για να τα πούμε καλύτερα. Αν με αφήσει, δηλαδή, ο Γιώργος και δεν προκηρύξει τίποτα  «καλλιστεία» για διαδόχους. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά όπως ξέρετε εμείς στον ΑΝΤ1 είμαστε εξπέρ στα καλλιστεία…

Υ.Γ: Για πολλά χρόνια ήμουν το γούρι του MEGA και του Νίκου Χατζηνικολάου σε προεκλογικές και εκλογικές τηλεοπτικές συζητήσεις. Σχεδόν πάντα καλεσμένος μαζί με τον Φρέντι Γερμανό, τον Σταμάτη Φασουλή, τον Λάκη Λαζόπουλο, την Έλενα Ακρίτα να σχολιάζουμε -το βράδυ των εκλογών- τα αποτελέσματα την ώρα που έβγαιναν. Ήταν μια εποχή που η τηλεόραση δεν είχε γύρω από το τραπέζι καμιά 15αριά άτομα να σκούζουν -όχι, τότε ακόμα μπορούσες να πάρεις το λόγο και να αρθρώσεις πέντε γραμμές. Το επαναλάμβανα συχνά μέχρι πριν από λίγα χρόνια όταν με καλούσαν στις εκπομπές τους είτε ο Γιάννης Πρετεντέρης είτε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Από μια στιγμή και πέρα, όμως, το έκοψα. Ίσως γιατί ήθελα να ξεκόψω μια και καλή τη σχέση μου την πολιτική.

Παρότι ήταν η πρώτη αγάπη της ζωής μου σε άλλες εποχές -ως μέλος κόμματος και φοιτητικών οργανώσεων αφού στη Γαλλία ήμουν πρόεδρος των  Ελλήνων φοιτητών για μια πενταετία ενώ αργότερα δούλευα για άλλα τέσσερα χρόνια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο- ήταν κάτι που ήθελα να ξεχάσω. Όπως είναι όμως τα πράγματα σήμερα κανείς δεν πρέπει να το βουλώνει πια. Και κυρίως να μην περιμένει ντε και καλά να ακούει εκτιμήσεις και απόψεις μόνο από τους “φωτεινούς παντογνώστες” της εγχώριας τηλεοπτικής πραγματικότητας. Γι’ αυτό λέω να σπάσω το εμπάργκο που έχω βάλει στον εαυτό μου και να πάω την Παρασκευή το βράδυ -στο ΑΝT1- καλεσμένος της Μαρίας Χούκλη και του Στρατή Λιαρέλη στην κουβέντα που θα ανοίξει μετά την ονομαστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Είμαι πολύ τρομαγμένος και εγώ -όπως φαντάζομαι και εσείς- και ακόμα περισσότερο αρπαγμένος. Το “αγανακτισμένος” είναι πια μια soft έκφραση…

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο
Πηγή: Pkool.gr
Τv Nea:Ελα στην παρέα μας στο Facebook με ένα κλίκ εδώ

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !