Θρίλερ με το τάνκερ Λαναρά...!

0

Ποικίλες αντιδράσεις σε επιχειρηματικούς κύκλους, στις τάξεις των εκατοντάδων επενδυτών που είδαν τις περιουσίες τους να εξαϋλώνονται λόγω της γνωστής υπόθεσης των «λαναρόχαρτων» αλλά και των εργαζομένων των κλωστηρίων Λαναρά που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό, προκαλεί η είδηση της πειρατείας σε πλοίο συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία, Θωμά Λαναρά.
Η πειρατεία –σύμφωνα με...

 όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Το Παρόν»-  σημειώθηκε στον Κόλπο του Άντεν.
Εκείνο που, προκάλεσε, όπως είναι φυσικό, εντύπωση είναι το γεγονός ότι το εν λόγω πλοίο φέρεται να ανήκει στην εταιρεία Εlimira Tankers η οποία έχει ως έδρα το Μαρούσι και  ανήκει στην αδελφή του επιχειρηματία, Κατερίνα Λαναρά.
Κατά πληροφορίες η ίδια ναυτιλιακή εταιρεία διαχειρίζεται 12 δεξαμενόπλοια υπό σημαία νησιών Μάρσαλ και ιδρύθηκε το 2008.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι τη στιγμή που εκατοντάδες επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τις περιουσίες τους σε μετοχές εταιρειών του Θωμά Λαναρά (Κλωστήρια Ναούσης, Γιαννούσης, Fanco, κτλ) καταστράφηκαν οικονομικά και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και ενώ ο επιχειρηματίας δηλώνει «πτωχευμένος» ξαφνικά από μια καραμπόλα «σκάει» η είδηση περί ύπαρξης ναυτιλιακής εταιρείας η οποία ανήκει σε στενό συγγενικό του πρόσωπο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες ο κ. Λαναράς καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για απάτη ύψους 13.8 εκατ. ευρώ, σε βάρος του εξάδελφου του, Ζαφείρη Λαναρά. Την ημέρα έκδοσης της απόφασης ο επιχειρηματίας δεν είχε εμφανισθεί στο δικαστήριο, προφασιζόμενος πολύ σοβαρούς λόγους υγείας.
Έκτοτε βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον έχουν δει σε δημόσιους χώρους χωρίς να τους δίνει της εντύπωσης ενός ατόμου με ιδιαίτερα κλονισμένη υγεία.  
Ποιος είναι ο Θωμάς Λαναράς
Ο επιχειρηματίας Θωμάς Λαναράς, κλωστουφαντουργός έβδομης γενιάς, βρέθηκε στο επίκεντρο το 1999, όταν είχε μία σειρά από εταιρείες, οι μετοχές των οποίων είχαν γίνει γνωστές από τα απίστευτα ράλι στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Εκμεταλλευόμενος το πλήρες κενό νομοθεσίας -στα όρια της πλήρους ασυδοσίας- και προστασίας του επενδυτικού κοινού απογείωσε τις μετοχές του, «προσφέροντας» φαινομενικά «ονειρεμένα» κέρδη σε αυτούς που τον πίστευαν και αγόραζαν μετοχές. Θεωρούταν από τους «μάστορες» για τον καλλωπισμό των αποτιμήσεων.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη καθώς πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η αξία των μετοχών ήταν δυσανάλογη της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, κοινώς μια «φούσκα». Το τέλος της δυναστείας του ήρθε πριν από περίπου τρία χρόνια. Έκτοτε χίλιοι περίπου εργαζόμενοι των κλωστηρίων Λαναρά παραμένουν απλήρωτοι, βρισκόμενοι σε επίσχεση εργασίας, ενώ η επιχείρηση φέρεται να οφείλει στις τράπεζες το ποσό των 220 εκατ. ευρώ από διάφορες δανειοδοτήσεις.
Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός       sto PetraSkandalou.blogsot.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !