Προκαλεί ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

1
Σάλο αντιδράσεων προκαλεί στην Τουρκία η τηλεοπτική σειρά "Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής". Από την πρώτη μέρα της προβολής της μέχρι και σήμερα η σειρά που πραγματεύεται τη ζωή του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπούς, έχει ανάψει φωτιές.
Στο επίκεντρο της λαϊκής κατακραυγής βρέθηκε ο πρωταγωνιστής της σειράς, Χαλίτ Εργκέντς,ο γνωστός σε όλους μας "Ονούρ" από τις "Χίλιες και Μία Νύχτες" ο οποίος
όχι μόνο βλέπει την καριέρα του να καταρρέει αλλά αντιμετωπίζει και προβλήματα στο γάμο του με τη "Σεχραζάτ".



Όσο για τον Χαλίτ Εργκέντς που υποδύεται τον Σουλεϊμάν σε υπερπαραγωγή του τουρκικού Show TV, δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του.

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού ενώ οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της τουρκικής σόουμπιζ φαίνεται ότι έχουν πέσει κατακόρυφα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι "η κατάρα" των φανατικών μουσουλμάνων για τη συμμετοχή του στη σειρά έχει προκαλέσει τα προβλήματα στο γάμο του και την κατάρρευση της καριέρας του.



Ο "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής" - στη ζωή του οποίου αναφέρεται η σειρά του που έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων - είναι ένας από τους μεγαλύτερους σουλτάνους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και είναι γνωστός μέσα στις ιστορικές σελίδες και ως Καμουνί, δηλαδή, νομοθέτης. Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στις 11 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου και μέχρι σήμερα το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας έχει δεχτεί περίπου 150.000 παράπονα τόσο για το σενάριο όσο και για τις σκηνές που προβάλλονται στο σίριαλ.



Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, οι διαμαρτυρόμενοι ενοχλούνται, κυρίως, διότι ο σουλτάνος παρουσιάζεται ως φιλήδονος και λάτρης του αλκοόλ, πράγμα που, όπως ισχυρίζονται με πάθος, δεν συνάδει με την πραγματικότητα.

Με το επιχείρημα ότι το σενάριο του σίριαλ δεν ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγματικότητα που αφορά τη ζωή του σουλτάνου, πραγματοποιήθηκαν μέχρι και διαδηλώσεις οι οποίες και οργανώθηκαν από το Κόμμα Ευδαιμονίας του οποίου ηγείται ο ισλαμιστής ηγέτης Νετζμετίν Ερμπακάν.



Εξοργισμένοι οπαδοί του κόμματος έσκιζαν αφίσες της σειράς που ήταν τοιχοκολλημένες στους δρόμους, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά των ανθρώπων της παραγωγής του σίριαλ. Η ομάδα των φανατικών ισλαμιστών επιτέθηκε με αυγά και ξύλα στα γραφεία της παραγωγής, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Κυβέρνηση μην κοιμάσαι, υπερασπίσου την Ιστορία» και «να κοπούν τα χέρια αυτών που αγγίζουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία».


real.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Βλακείες μια χαρά είναι ο άνθρωπος 40% στην Τουρκιά κάνει..τι άλλο να θέλει από την καριέρα του;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !