ΟΤΕ: Σταματήσαμε τις επενδύσεις στο VDSL λόγω ΕΕΤΤ

0
Χωρίς περιστροφές και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των αναλυτών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ επιβεβαίωσε ότι... όνειρο ήταν και πάει το VDSL και το γρήγορο Internet των 50 Mbps. Μέχρι νεωτέρας και μέχρι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων επανακαθορίσει τη στάση της απέναντι στον Οργανισμό.

Ο κ. Τσαμάζ δήλωσε στο conference call ότι μετά από την τελική απόφαση της ΕΕΤΤ για το VDSL, ο ΟΤΕ σταματά τις επενδύσεις στο εν λόγω δίκτυο νέας γενιάς, αφού η ΕΕΤΤ ακόμη και την πιλοτική διάθεση των υπηρεσιών αυτών στη λιανική αποφάσισε να την ρυθμίσει.

Ο ΟΤΕ είχε εδώ και καιρό εκφράσει την αντίδρασή του στη στάση της ΕΕΤΤ, θεωρώντας ότι λειτουργεί μονομερώς υπέρ των ανταγωνιστών του, οι οποίοι στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τέτοιες εκτεταμένες επενδύσεις, ενώ παραμένει στα χαρτιά και το έτερο φιλόδοξο πλάνο για τη δημιουργία εθνικού δικτύου οπτικών...

ινών μέχρι τα κτήρια. 

Ο κ. Τσαμάζ δήλωσε ότι «δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε δει αλλαγή από πλευράς του ρυθμιστή, αν και έχει υπάρξει έγκριση κάποιων προγραμμάτων σε λογικό χρόνο». Για να συμπληρώσει ότι αυτά τα προγράμματα που «περνάνε» από την κρησάρα της ΕΕΤΤ δεν είναι αυτά που θα ήθελε ο Οργανισμός για να κάνει ανταγωνιστική εμπορική πολιτική. «Σημασία έχει να εγκρίνουν ανταγωνιστικά πακέτα, αλλιώς δεν υπάρχει ισότιμη μεταχείριση στην αγορά», επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

Και έδωσε και παράδειγμα, λέγοντας ότι πρόσφατα πήγε στην ΕΕΤΤ ένα σχετικά ανταγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο απέτυχε στο μοντέλο της κατά 0,01% και δεν το ενέκρινε. «Αυτό δείχνει ποιες είναι οι προθέσεις και πόσο δίκαια ρυθμίζουν τον ΟΤΕ», κατέληξε.

Κατά της ΕΕΤΤ έβαλε και η διοίκηση της Deutsche Telekom, με τους Γερμανούς να κάνουν λόγο για λήψη «ακατανόητων αποφάσεων», χαρακτηρίζοντάς την «επιθετική σε κάθε επένδυση».

Πηγή: Ρόη Χάικου, capital 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !