Στο 20% του συντάξιμου μισθού οι επικουρικές συντάξεις!

0
Στο 20% του συντάξιμου μισθού θα περιοριστούν οι επικουρικές συντάξεις που καταβάλλουν τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία».


«Συγκεκριμένες απαντήσεις θα έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου, εφόσον μελετηθούν τα στοιχεία των αναλογιστικών και εξεταστούν διάφορα αναλυτικά σενάρια» για τη μείωση του ελλείμματος στα ταμεία, δήλωσε ο κ. Κουτρουμάνης.

Πάντως, διευκρίνισε ότι η μείωση θα γίνει σε ελλειμματικά ταμεία, που η σύνταξη υπερβαίνει το 20% του συντάξιμου μισθού, ενώ σε ταμεία που δεν εμφανίζουν ελλείμματα και η βιωσιμότητά τους είναι διασφαλισμένοι, το ποσό μπορεί να υπερβαίνει το 20%.

Επίσης, ο κ. Κουτρουμάνης υπεραμύνθηκε του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το Σεπτέμβρη. Το ΚΕΠΑ, υποστήριξε αφενός θα πατάξει την
ασυδοσία, καθώς θα διαθέτει την αποκλειστική αρμοδιότητα της πιστοποίησης της αναπηρίας, αλλά και θα συρρικνώσει τους χρόνους αναμονής από τους 8 στους 2 μήνες.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !