Alpha:θύμα της κρίσης οι Κρυμμένες αλήθειες

13
Στα συρτάρια του Alpha θα μείνουν τελικά οι «Κρυμμένες Αλήθειες», ένα ριάλιτι τύπου «Οικογενειακές ιστορίες» που ετοίμαζαν στο κανάλι για τη νέα σεζόν.
Σύμφωνα με το concept, οι ιστορίες ξεδιπλώνουν τα μυστικά των πρωταγωνιστών, τα οποία προσπαθούσαν να κρατήσουν κρυφά. Το κόστος του κρίθηκε απαγορευτικό μολονότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο στη Γερμανία.
Μην σας φανεί παράξενο αν δούμε και πάλι την σειρά Αληθινοί έρωτες(μιας και αυτη η σειρα ειναι τύπου   «Οικογενειακές ιστορίες» )να ζωντανεύει στο πρόγραμμα του Alpha.

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Mακάρι να επιστρέψουν οι Αληθινοί Έρωτες! Μακάρι, μακάρι μακάρι!!! Αλλά να επιστρέψουν στη μορφή που ήταν τότε, όχι να γίνουν σαν τις οικογενειακές μαλακίες!!!!
    Μηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. afou kai oi alithimoi erwtes san tis oikog, istories einai, apla epaizan kanonikh hiopoioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνεις λάθος! δεν είναι ίδιες οι σειρές!
    Το ένα είναι μια σειρά όπως ήταν το ''εσύ αποφασίζεις'' ή οι σειρές του Κοκκινόπουλου με ηθοποιούς ενώ οι οικογενειακές μαλακίες ήταν ενα κακόγουστο πανηγύρι το οποίο αποτελούσε δικαιολογία για το κάθε λογής ψώνιο για να εκτελέσει την υποκριτική τέχνη.
    Μηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8:09 μ.μ.
    ε αυτο λεμε!να παιζουν κανονικοι ηθοποιοι!τι δεν καταλαβαινεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το οτι το ένα είναι σειρά, ενώ το άλλο σκουπίδι. Εσύ τι δεν καταλαβαίνεις? δεν μπορώ να το πώ πιο απλά!
    Μηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μηνάς:
    Οι Οικογενειακές Ιστορίες είναι μία πάμφθηνη παραγωγής μυθοπλασίας που όχι μόνο δίνει ψωμί σε δεκάδες τεχνικούς, αλλά είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις προτεραιότητες των οικονομικά δυσμενών εποχών. Τώρα αν κάποιοι ηθοποιοί ψοφάνε να βλέπουν την μουτσούνα τους, να δίνουν συνεντεύξεις, να παίρνουν τα εύσημα και μετά από καμιά πενταετία να λένε "κουράστηκα τότε, δεν άντεξα τότε, πιέστηκα τότε" και κάθε λογής μαλακία (βλέπε Καπουτζίδης, Φιλιππίδης, Παπούλια) τότε ειλικρινά προτιμώ να βλέπω πέντε ατάλαντους που τουλάχιστον το κάνουν γιατί ίσως να αγαπάνε το σανίδι, αλλά δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία. Γιατί οι δηλώσεις τύπου "Δύσκολοι καιροί, κουραστικά δωδεκάωρα κ.α." είναι βλακείες. Για ρωτήστε όλους τους εργαζομένους τι τραβάνε, κυρίως αυτούς που για τριάντα και βάλε χρόνια ως εργάτες ζούνε με ένα ξυπνητήρι στο χέρι.



    Μία και απόψε έχω διάθεση να χώσω πράγματα:
    Η επόμενη σεζόν θα είναι μία που θα φέρει τα πάνω-κάτω, που θα φέρει πάμπολλες αλλαγές και που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε πράγματα και καταστάσεις. Όλα τα κανάλια θα βγουν ζημιογόνα. Καρατσεκαρισμένο. Έχω παρακολουθήσει συνέδρια, έχω διαβάσει μελέτες, έχω μιλήσει με ανθρώπους και έχω ασχοληθεί γενικά, γιατί φοβάμαι για την επαγγελματική μου διαδρομή (κυρίως). Οπότε όχι μόνο θα διαβάσετε σύντομα για παραγωγές που αλλάζουν κανάλια αλλά και για πρόσωπα που είχατε συνηθίσει σε συγκεκριμένα κανάλια και θα βγουν... αλλού. Δεν είναι πόλεμος, ούτε χουλιγκανισμοί (σας πήραμε τον τάδε/την τάδε), αλλά πρώτα σημάδια μία νέας περιόδους τηλεοπτικής επιχειρηματικότητας. Ουσιαστικά η ελληνική τηλεόραση πήγε νηπιαγωγείο, δημοτικό, φέτος έδωσε πανελλήνιες και του χρόνου κάποιοι θα συνεχίσουν και κάποιοι άλλοι θα ψάξουν άλλους επιχειρηματικούς δρόμους.

    Σε πέντε χρόνια από τώρα, ελληνικές σειρές και ίσως και ελληνικές παραγωγές θα βλέπουμε μόνο σε συνδρομητική μορφή. Είτε ως κανάλι, είτε ως webtv. Ενώ τα ελευθέρας θα λειτουργούν απλά ως μέσα προώθησης.

    Η ελληνική TV πρέπει να αλλάξει και όσο νωρίτερα το καταλάβουν κάποιοι, τόσο ελπιδοφόρο θα είναι το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μρ Σάντμαν, Μίλα για τον εαυτό σου σε οτι αφορά τα περι ορέξεως. Εσένα μπορεί να σου αρέσουν οι οικ μαλακίες αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχεις το δικαίωμα να με προσηλυτίσεις χρησιμοποιώντας ηλίθια τεχνάσματα όπως ο λαικισμός, αυτά σε άλλους. Τώρα σε ότι αφορά τους χαλεπούς καιρους και τα ρέστα. Αυτή η σημαντική λεπτομέρεια δεν εμπόδισε το κανάλι στο να μας παρουσιάσει υπερσκουπίδια όπως το μεγάλο σκουπιδαριό, το greek βλήτο(στο οποίο μάλιστα είδαμε ενα ψώνιο, ενα φαρμακογλώσσα σκηνοθέτη που αντιγράφει ξένες παραγωγές και μια τελιωμένη τραγουδίστρια να ξεκατινιάζονται και να ''κρίνουν'' νέα ''ταλέντα'' τα οποία είναι 1000% σίγουρο οτι δεν θα κάνουν τιποτά)και παραγωγές στις οποίες μάθαμε πως να αποκαθιστούμε επαγγελματικά μερικά παιδιά προς τέρψη της κάμερας. Για τέτοια προγράμματα όλως περιέργως υπάρχουν λεφτά, για μια σειρά της προκοπής δεν υπάρχουν??? Όσο για το τι τραβάνε τεχνικοί και οι υπόλοιποι. Σαφώ και σέβομαι το κόπο τους μιας και εγώ εργαζόμενος είμαι και μάλιστα ασκώ το δυσκολότατο και χιλιο χτυπημένο επάγγελμα του νοσηλευτή, επάγγελμα πολύ πιο επικίνδυνο και ψυχοφθόρο απο οτι του χειριστή κάμερας. Εξάλλου τα όποια καρφιά μου απευθύνθηκαν σε καλοπληρωμένες τηλε προσωπικότητες (δες Μανωλίδου). Άσε που διακρίνω και μια αντίφαση εδώ μιας και οι ηθοποιοί εργαζόμενοι είναι και δεν νομίζω να πειράζει κανένα αν προσπαθούν να υπερασπίσουν το επάγγελμά τους. Το ίδιο θα έκανες και εσύ αγαπητέ/ή Σάντμαν αν έβλεπες οτι κάπου κάπως βρισκόσουν σε ενα αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον το οποίο άστοχα προσπάθησες να θίξεις. Μηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΩΣΕ Mister Sandman ....
    συμφωνω απολυτα με το πρωτο σκέλος του σχολιο(οχι οτι με τα αλλα δεν συμφωνω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Den nomizw oti o ALPHA to 'xei parei apofasi na kanei kanonikes seires, opote an einai na epistrpsoun oi Alithinoi Erotes, tha exoun tin gnosti morfi rialiti poy exoun oles tou oi ekpompes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλτατε Μηνά, αν και ιδιαίτερα επιθετικό το σχόλιο σου προς το πρόσωπο μου και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο. Ωστόσο δεν νομίζω πως υπάρχει αντίληψη λαϊκισμού στις απόψεις μου. Ανέφερα συγκεκριμένους ηθοποιούς που κλαίγονται για τους συναδέλφους τους. Ήμουν φανατικός του Παρά Πέντε, φανατικός των Δύο Ξένων, φανατικός των Πένηντα-Πενήντα και θεωρώ τεράστια προσβολή από ηθοποιούς να λένε πόσο κουράστηκαν στις δουλειές τους. Προτιμώ να με παραμυθιάζουν με τις υπέροχες αναμνήσεις τους. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά τους, διασκεδαστές. Σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα στον χώρο των ηθοποιών, αλλά τι πρέπει να γίνει δηλαδή? Να παίρνουν δάνεια τα κανάλια για να γυρίζουν σήριαλ και να βγαίνουν δέκα χρόνια μετά και να σου λένε: «Εντάξει μωρέ, κούραση».

    Ως προς το σκέλος του Greek Idol, Big Brother, Μπράβο, Fame Story, X-Factor, Πολύ την Κυριακή, The Voice κτλ. οι παραγωγές αυτές έχουν τρίωρη διάρκεια, γεμίζουν ένα μεγάλο φάσμα του προγράμματος. Στα τάλεντ σόου έχει αποδειχθεί πως συγχρηματοδοτούνται από τις δισκογραφικές που προσβλέπουν έσοδα από τις πωλήσεις των αστέρων. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό. Το Big Brother βγήκε με έτοιμο στούντιο (σήκωσαν με γερανούς το γερμανικό X-Factor – δείτε βίντεο στο YT να πειστείτε), το σπίτι ήταν ήδη έτοιμο, λίγο βάψιμο και εγκατάσταση καλύπτεται με δύο-τρεις αναφορές στους τίτλους. Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά ξέρω πως η παραγωγή δεν πρέπει να κόστισε πάνω από 2 εκατομμύρια σύνολο. Ωστόσο γέμισε εβδομαδιαία 10 ώρες πρόγραμμα στην Prime time. Το κόστος ήταν δηλαδή όσο θα κόστιζαν δύο σειρές περίπου που θα κάλυπταν 90 λεπτά πρόγραμμα και δεκαπέντε εβδομάδες προβολών. Το Greek Idol είχε χορηγό προγράμματος και όπως ανέφερα συγχρηματοδότηση της Sony. Η σκηνή ήταν έτοιμη (το Idol ξεκίνησε με το που τέλειωσε στην Κροατία), άρα?

    Νομίζω πως δεν πρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω το γεγονός ότι τα τάλεντ σόου δεν δημιουργούνται για τα νέα αστέρια, αλλά για τα 9011, τις διαφημίσεις και τις δισκογραφικές. Στον Alpha η μαμά εταιρία είναι και μαμά της Sony. Δηλαδή αδέρφια. Δηλαδή συμφέρουν διπλά.

    Γιατί δεν γίνονται σήριαλ? Προφανώς γιατί το κανάλι μπορεί να την πατήσει, όπως με το βουλγάρικο (400€ το επεισόδιο – προ μεταγλώττισης!!!) και να του μείνει αμανάτι. Τι θα κάνει μετά? Θα έχει γυρίσει μία υπέροχη, φιλόδοξη σειρά και θα πρέπει όχι μόνο να την βάλει στο συρτάρι, αλλά και να αγοράσει κάτι άλλο. Αυτό ίσως να συνέβαινε το 2002. Ο Alpha δεν είχε και ποτέ ιστορία στα σήριαλ. Η 10η Εντολή, ο Κόκκινος Κύκλος κτλ. απέσπασαν οπαδούς στις επαναλήψεις. Θυμάμαι μάλιστα πως ο Κόκκινος Κύκλος στις πρώτες προβολές είχε γίνει θέμα στο medianews.gr, όπου έκραζαν τα χαμηλά νούμερα! Ναι, θα μου πεις. Ο Κοντομηνάς όμως, πως έβαζε λεφτά από την τσέπη για να γυριστεί «10», «Ματωμένα Χώματα» κτλ.? Σωστό θα σου πω, αλλά ξεχνάμε πως ο ίδιος συνέβαλε στο να αυξηθεί 600% το κόστος για την Σούπερ Λίγκα, ήταν ο πρώτος που έδωσε μισθούς Αμερικής (Χατζηνικολάου τότε) και ήταν ο πρώτος που πούλησε άρον-άρον ένα κανάλι με ζημιές κοντά στα 200 εκατομμύρια. Επιτυχημένο μυαλό, τι να πεις...

    Το θέμα μας ήταν οι «Οικογενειακές Ιστορίες». Είναι μία πάμφθηνη, ξενόφερτη παραγωγή που αυτή την στιγμή πλασάρεται ως μάρκα μυθοπλασίας. Σε καμία των περιπτώσεων δεν αποκαθιστά μία προσεγμένη τηλεοπτική σειρά, ωστόσο είναι ταμάμ για μία εποχή όπου τα κανάλια πρέπει να κάνουν τάμα για να δουν διαφημίσεις στο πρόγραμμα τους. Ο Alpha δεν είναι ο μόνος, τόσο το Mega, όσο και ο ΑΝΤ1 έχουν εξασφαλίσει πληθώρα scripted reality και είναι σίγουρο πως θα το ρίξουν στον προγραμματισμό. Εδώ στο Mega λ.χ. πήραν πανομοιότυπο πρόγραμμα του Κάτι Ψήνεται με styling, επειδή ακριβώς όχι μόνο είναι ένα φθηνό εγχείρημα, αλλά με τις χορηγίες θα τους βγει τζάμι.

    Στα λόγια μου έρχεσαι. Υπάρχουν πιο ψυχοφθόρες και κουραστικότερες δουλειές από το να είσαι ηθοποιός στις μέρες μας και ίσως και δουλειές που δεν είσαι αναγκασμένος να πουλάς την αξιοπρέπεια σου, προκειμένου να καλύπτεις την ματαιοδοξία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μηνάς.
    την παλευεις??
    πρωτον δεν απευθηνθηκα σε εσενα,δευτερον λεμε το ιδιο πραγμα,να παιζουν κανονικοι ηθοποιοι κ οχι αγνωστοι αταλαντοι ηθοποιοι οπως στις Οικογ.Ιστοριες!

    sandman
    respect!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mono i ellinikes sires kanoun noymera. akoma ke se epanalipsis. o romas me to konstantinou k elenis ke to kafe empene sto top 10 akoma ke ton ximona se meres sklirou antagonismou (meres me nisi zoi tourkiko eden arbyla....) ayto kati simeni. alla pleon teties sires den girizonte oute nomizo oti tha giristoun ksana. akoma ke to ekseretiko nisi se epanalipsis den kataferni tpt (distixos). aytes i sires 13 xronia tora kratane noumera....
    pou ine teties sires;; oyte o romas den mpori na ksanagirisi kafe.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 12:35 μ.μ
    Σου ζητώ συγνώμη μιας και νόμιζα οτι ήσουν ο ίδιος με τον 8.09! Τώρα πρόσεξα οτι δεν ισχύει αυτό. Και πάλι συγνώμη!
    Για Mr Sandman. Δεν ξέρω κατα πάσα πιθανότητα πόσο απαιτητικά είναι τα τωρινά προγράμματα για τον προυπολογισμό του καναλιού. Το θέμα είναι όμως οτι λίγα ή πολλά, δαπανήθηκαν. Και το θέμα είναι οτι απο άποψη τηλεθέασης δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, μη μου πείς οτι το σκουπιδαριό και το δεύτερο σόου (γιατί για κάτι τέτοιο πρόκειται) είχαν επιτυχία (αν και οφείλω να παραδεχτώ οτι το σκουπιδαριό συζητήθηκε έντονα αλλά και πάλι...).Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω την εμμονή τους να παρουσιάζουν αυτά τα σκουπίδια.
    Για τους ηθοποιούς. Δεν καταλαβαίνω που τη βρίσκεις τη προσβολή όταν λένε οτι κουράστηκαν. Ειδικά οι καθημερινές σειρές είναι σκότωμα και κάποιες σειρές απαιτούν γυρίσματα σε δύσκολες συνθήκες και μη ξεχνάς οτι παράλληλα έχουν θεατρικές υποχρεώσεις,εν μέρει σε καταλαβαίνω για αυτά που λες όταν μου έρχεται στο μυαλό κάποια ατάλαντα παιδάκια όπως η Παπουτσάκη αλλά δεν συμφωνώ όταν το λές για ηθοποιούς του βεληνεκούς Φιλιπίδη! Είναι μια φράση που τη λέμε όλοι μας και είναι πιστευω φυσικό και ανθρώπινο.
    Για τα προγράμματα τύπου οικ. ιστορίες. Το φαινόμενο του μαιμουδαισμού είναι γνωστό (δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις) παντού και σου θυμίζω οτι ο ΑΝΤ...1 είχε προβάλει κάτι ανάλογο με το ''κάτι ψήνεται'' χωρίς όμως την ανάλογη επιτυχία. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πώ είναι οτι η ''αστραπή ποτέ δεν χτυπάει στο ίδιο σημείο δύο φορές'' και αυτό ισχύει και για τα φθηνά προγράμματα. Για ότι είπες και η έμμεση σπόντα για το 10 και τα ματωμένα χώματα οφείλω να πω οτι συμφωνώ. Ειδικά το 10 άξιζε να είχε τη τηλεθέαση που είχε το Νησί!
    Και κάτι τελευταίο, δεν ήμουν επιθετικός, τουλάχιστον ως προς στα εσένα και με την άποψη ''θα σου βγάλω τα μάτια''. Απλά εμμένω σε κάποιες απόψεις μου.
    Μηνάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !