Eurovision: Πόσο θα κοστίσει ο διαγωνισμός?

3
12,1 εκατομμύρια θα ξοδέψουν οι Γερμανοί
Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision θα κοστίσει 12,1 εκατομμύρια Ευρώ. Τόσα θα διαθέσει η γερμανική ARD, σύμφωνα με τον διευθυντή ψυχαγωγίας του πρώτου κρατικού σταθμού σε συνέντευξη στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η ARD, τα αρχικά της οποίας στα ελληνικά μεταφράζονται ως (κρατηθείτε!) «Ένωση Δημόσιων Οργανισμών Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», δέχθηκε πληθώρα επικρίσεων για τα έξοδα. Αφορμή στάθηκε το πρόγραμμα περιορισμού των εξόδων που έχει ξεκινήσει ο κρατικός φορέας σε συνάρτηση με την αλλαγή στον υπολογισμό του ανταποδοτικού τέλους που σήμερα κυμαίνεται στα 215,- Ευρώ ετησίως για κάθε νοικοκυριό.

Αναλυτικά οι Γερμανοί ξοδεύουν ...
τέσσερα εκατομμύρια λιγότερα από ότι οι Νορβηγοί (16,25 εκατομμύρια Ευρώ) πέρσι και το ένα τρίτο των χρημάτων που επενδύθηκαν από την Ρωσία (30 εκατομμύρια Ευρώ) το 2009. Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ψυχαγωγίας, ο διαγωνισμός θα κλείσει και χωρίς τηλεοπτικές διαφημίσεις (!!!) με πλεόνασμα. «Από τα στοιχεία που έχουμε οι χορηγίες, τα επίσημα προϊόντα του διαγωνισμού και οι πωλήσεις των εισιτηρίων, μας κάνουν να χαμογελάμε». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κρατικός φορέας πώλησε την μετάδοση του πρώτου ημιτελικού στην ιδιωτική τηλεόραση έναντι πολλών εκατομμυρίων Ευρώ με στόχο την «ενίσχυση του διαγωνισμού και περαιτέρω προσέλκυση του εμπορικού κοινού 14-49».

Παράλληλα ολόκληρη η οργάνωση στηρίχθηκε στην χορηγία. Μέχρι και τα φρούτα που μοιράζονται στα διαλείμματα και στους διαδρόμους της εγκατάστασης είναι προσφορά (!) της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικού εμπορίου της Γερμανίας. 

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Εμείς ως Ελλάδα πόσα είχαμε ξοδέψει τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ma den ta ksodepse h ellada, h ebu ta ebale ta xrhmata dhladh oi 5 megales xwres, gi auto kai pane panta ston teliko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, ο διαγωνισμός της Αθήνας κόστισε 9 εκατομμύρια, τα έξοδα για την ΕΡΤ ήταν 5,5 εκατομμύρια.

    @5.35μμ σαφέστατα η χώρα που κερδίζει τον διαγωνισμό πρέπει να πληρώσει. Η EBU καλύπτει τα έξοδα μετάδοσης και τα έξοδα αναφορικά με την διαμονή των μελών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !