Domenica #14 - 8 MAΪΟΥ 2011

2

Στο Domenica #8 το θεωρήσαμε ως μελλοντική εξέλιξη των τηλεοπτικών πραγμάτων στην Ευρώπη, στο #14 μπορούμε και παρουσιάζουμε παραδείγματα. Στην Ισπανία και την Ιταλία δύο γνωστές αμερικανικές σειρές παίζουν με πραγματικά άπαιχτα στην Αμερική επεισόδια. Ποια σειρά είναι και γιατί το μοντέλο χαρακτηρίζεται κερδοφόρο. Πως αντιμετωπίζουν την πειρατεία? Ένα Ντοκιμαντέρ για την Eurovision, ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του διαγωνισμού και γιατί το ανατολικό μπλοκ στις αρχές του . Το «uMan» στην Ιταλία και συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Πως η σαχλαμάρα αντιμετωπίζεται από τους πιο φιλελεύθερους τηλεκριτικούς. ΤΕΛΟΣ το μεγάλο θέμα είναι η σφοδρή επίθεση που ετοιμάζουν γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί στο MEGA και στον δεύτερο κύκλο του MasterChef που ξεκινά προβολές το 2012.

Είναι εδώ επιμέλειας Mr. Sandman, χωρίς μανταλάκι με ένα κλικ στο ... Διάβασε Περισσότερα 

Το συνδρομητικό κανάλι FOX της Ισπανίας μεταδίδει δύο αμερικανικές τηλεοπτικές σειρές! Σπουδαίο πράγμα θα μου πείτε, το θέμα είναι ότι τα επεισόδια που προβάλλει δεν έχουν παίξει ακόμη στην Αμερική! Πρόκειται από την μία για το «Body of Proof» (περισσότερα για αυτή την σειρά στο Φράηντεϊζ) και από την άλλη για το «Family Guy». Στην περίπτωση του «Body of Proof» (El cuerpo del delito) η σειρά μεταδίδεται από το ABC και σήμερα έχει προβληθεί το έβδομο επεισόδιο στην Αμερική. Οι Ισπανοί τηλεθεατές και συνδρομητές του Digital+ μπορούν να απολαύσουν απόψε σε επανάληψη το δωδέκατο επεισόδιο που προβλήθηκε σε πρώτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ αποκλειστικότητα την Παρασκευή. Και δεν είναι η μόνη, στο «Family Guy» (Padre de Familia) κάθε Σάββατο απόγευμα προβάλλεται το επεισόδιο που θα παίξει την αμέσως επόμενη πρώτη φορά στην Αμερική. Η εταιρία διανομής μιλάει για ένα από τα πιο επιτυχημένα πειράματα στην ιστορία της συνδρομητικής τηλεόρασης και θεωρεί θέμα χρόνου την επέκταση των παγκόσμιων πρεμιέρων και σε άλλες παραγωγές και χώρες. Η τάση θέλει τις αμερικανικές παραγωγές πιο γρήγορα στην Ευρώπη. Μία από τις πολλές συνέπειες της πειρατείας και παράλληλα της πετυχημένης πορείας των παραγωγών σε καταστήματα όπως το itunes σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ισπανία ακολουθεί το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας, όπου οι ταυτόχρονες μεταδόσεις ή οι μεταδόσεις με καθυστέρηση μίας ημέρας ή και ελάχιστων ωρών είναι πια διαδεδομένες προγραμματιστικά. Όσοι τώρα θα ψάξετε να βρείτε τα επεισόδια των παραπάνω σειρών σε πρώτη μετάδοση θα απογοητευτείτε. Η συνδρομητική εταιρία μεταδίδει τις παγκόσμιες πρώτες μόνο στα Ισπανικά, απενεργοποιεί τον αυθεντικό αγγλικό ήχο, ενώ δεν κάνει δεκτές αντιγραφές σε DVD-Recorder ή PVR (μέθοδος που αξιοποιεί και η Nova για αρκετές κινηματογραφικές παραγωγές). Μάλιστα όσες αντιγραφές βρήκαμε στο ίντερνετ ήταν είτε CAM (τραβηγμένη με κάμερα με πλάνο την τηλεοπτική εικόνα) ή σε ποιότητα βίντεο-ρεκόρντερ.

Ένα ντοκιμαντέρ για τις αλήθειες και τα σκάνδαλα της Eurovision κάνει τον γύρω της Ευρώπης.  Η εκπομπή γερμανικής παραγωγής φέρει τον τίτλο «The Secret History of Eurovision» και φωτίζει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους ύπαρξης του συγκεκριμένου διαγωνισμού, τις πολιτικές ερμηνείες της Σοβιετικής Ένωσης και την πολιτιστική κρίση δύσης και αντολής. Καταγράφει με σαφήνεια την μεταστροφή του μουσικό σόου από αμιγώς διπλωματικό-πολιτιστικό στις αρχές του σε εμπορικό-πολιτικό. Με στιγμιότυπα από σχεδόν 43 χρόνια τραγουδιού μας προτρέπει να δούμε τα μεγαλύτερα του σκάνδαλα. Η παραγωγή έχει παιχτεί μέχρι σήμερα στο SBS της Αυστραλίας, στο More4 της Μεγάλης Βρετανίας, στο YLE της Φινλανδίας, στο DR2 της Δανίας, στο NRK2 της Νορβηγίας, στο RTE1 της Ιρλανδίας, στην NTR της Ολλανδίας, ενώ έχει πωληθεί και στο SVT (Σουηδία), WDR (Γερμανία), VRT (Βέλγιο), όπου θα προβληθεί εντός των επόμενων ημερών. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που φωτίζονται στο καθαρά ενημερωτικό ντοκιμαντέρ είναι το μεγάλο σκάνδαλο του 1968, όταν ο ισπανός δικτάτορας Franco εξαγόρασε για την χώρα του την νίκη του διαγωνισμού με το τραγούδι «Lalala» . Από στοιχεία που ήρθαν πρόσφατα στο φως ο Franco είχε χρηματοδοτήσει έξυπνα της κριτικές επιτροπές των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Ευρώπης. Αγόρασε μέσω συμβάσεων τηλεοπτικές παραγωγές από ανατολικές χώρες της Ευρώπης, παραγωγές που δεν έπαιξε ποτέ του στην κρατική ισπανική τηλεόραση. Το τραγούδι «Lalala» που στιχουργικά επανέλαβε για 64 φορές το Λαλαλα οδήγησε τον διαγωνισμό στην Μαδρίτη, όπου το 1969 είχαμε τέσσερις (!) νικητές.
Μένει να δούμε αν η ΕΡΤ προβάλλει το συγκεκριμένο ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ.
  
Μπορεί στην Ελλάδα το «Uman» να ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή στην Ιταλία η εκπομπή έκανε πρεμιέρα στις 8 Απριλίου και το κοινό ανταποκρίθηκε με θέρμη.
Στην γείτονα χώρα που δεν μαστίζεται διόλου από διαφημιστική κρίση και αντιθέτως θα κλείσει με ανοδικές τάσεις ρεκόρ φέτος, η εκπομπή συζητήθηκε και σχολιάστηκε όσο καμία. Με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από το αρχικά σχεδιασμένο ελληνικό, στο ιταλικό «uMan»  συμμετέχουν μόνο παίκτες που είχαν συμμετάσχει σε παρελθοντικούς χρόνους σε γνωστά reality της Χώρας. Ανάμεσα τους αρκετά αγαπημένα πρόσωπα που αποχώρησαν από τον «Μεγάλο Αδερφό» ή από το «Νησί των διασημοτήτων». Το σκεπτικό? Άνθρωποι των reality επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος. Η εκπομπή που θα βλέπαμε αρχικά από τον Οκτώβριο μέσα από την συχνότητα του MEGA και με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο ξεκίνησε στις 21.10 τοπικής ώρας με διπλό επεισόδιο παρουσίασης. Το κοινό μπορεί να αποφασίσει για τα παιχνίδια, να συνομιλήσει απευθείας μαζί τους, να τους παρακολουθεί όλο το 24ωρο μέσα από την ιστοσελίδα του παιχνιδιού και φυσικά να αποφασίσει για το πότε θα κοιμηθούν, πότε θα πλυθούν και τι μουσική θα ακούν. Το κοινό ψηφίζει μέσω ipad και διαδίκτυο, ενώ το θέμα των ψηφοφοριών αλλάζει καθημερινά.  Τηλεκριτικοί στο σύνολο τους έχουν κατακρίνει το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρώντας το μία σαχλαμάρα που δεν αξίζει την προσοχή του κοινού και κοιτώντας τα νούμερα διαπιστώνουμε πως η εκπομπή σημειώνει χλιαρά νούμερα τηλεθέασης. Άρα μήπως το MEGA καλώς έπραξε και το τοποθέτησε τα σχέδια στο μπαούλο της τηλεοπτικής ιστορίας.


Τα παιδιά ετοιμάζονται για το Junior Masterchef  και οι μεγάλοι? Οι μεγάλοι με την έναρξη των δεύτερου κύκλου MasterChef θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και μπορεί στην φετινή χειμερινή σεζόν το reality να έκανε … περίπατο στους πίνακες τηλεθέασης, χάρη στην εξαίσια επιλογή παικτών και επιτροπής, ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να έχει γερό ανταγωνισμό. Το παιχνίδι μαγειρικής «My Kitchen Rules» διεκδικούν τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια. Η ΕΡΤ, ο ALPHA, o ANT1 και το MEGA έχουν καταθέσει προτάσεις για την απόκτηση των πνευματικών δικαιωμάτων. Μάλιστα η είδηση επιβεβαιώθηκε και επισήμως σε πρόσφατη εκδήλωση στην Πορτογαλία για τις εκπομπές «Γαστρονομίας, ταλέντου και μαγειρικής» στην οποία παραβρέθηκαν δεκάδες εταιρίες παραγωγής από κάθε γωνιά του πλανήτη. Η εκπομπή τώρα ξεπέρασε σε νούμερα τηλεθέασης το αυστραλιανό MasterChef και έκανε μία από τις πιο δυνατές πρεμιέρες στην ιστορία του φιλοξενούμενου καναλιού στη Αυστραλία, πάνω από 80% των τηλεθεατών παρακολούθησε το φινάλε της εκπομπής.  Το περιεχόμενο του πρωτότυπο: ζευγάρια φίλων, αδερφών, συγκατοίκων, γειτόνων ή συζύγων, ερασιτέχνες στο σύνολο τους ανταγωνίζονται με δώδεκα άλλα ζευγάρια για τον τίτλο της «Καλύτερης φιλοξενίας και μαγειρικής». Τα ζευγάρια καλούνται να διαμορφώσουν την κουζίνα του σπιτιού τους (!) σε μία επαγγελματική κουζίνα εστιατορίου, να διαμορφώσουν το σπίτι τους σε έναν χώρο φιλοξενίας για τους καλεσμένους τους και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής. Κάθε δεύτερη μέρα αποχωρεί ένα ζευγάρι και το ενδιαφέρον είναι πως το ζευγάρι που κερδίζει τον διαγωνισμό αποκτά μία ολοκαίνουργια επαγγελματική κουζίνα αξίας 15 χιλιάδων Ευρώ και επιταγή 50 χιλιάδων Ευρώ.  Στην Αυστραλία μεταδόθηκαν συνολικά 42 εβδομαδιαία επεισόδια σε δύο κύκλους, η εταιρία παραγωγής ωστόσο αναφέρει πως δίνεται η δυνατότητα να μετατραπεί σε καθημερινό πρόγραμμα, εστιάζοντας αναλυτικά στην προετοιμασία, την διδασκαλία, το άγχος και τις συνταγές που σκαρφίζονται τα ζευγάρια. Μένει να δούμε ΠΟΥ θα δούμε την παραπάνω παραγωγή. Φυσικά την είδηση την διαβάζεις ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σε εμάς και θα σου έχουμε περισσότερα σε επόμενες εκδόσεις.
Μαζί ξανά στις 15!

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !